Rajčatový salát s tuňákem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks rajčata
    • 3
      ks vařená vejce vařená
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě asi 200g
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice asi 200g
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata, vejce a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme tuňáka (stačí levnější drcený) a kukuřici. Na zálivku smícháme olej, hořčici a dle chuti sůl a ocet. Přilejeme do mísy a vše opatrně promícháme. Necháme v ledničce alespoň 1 hodinu uležet.
2
Podáváme s pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    5. 9. 2010 09:34

    tunák chut salatu dost kazí

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    12. 6. 2008 07:38

    Paní Zdeno, salát je výborný, dělala jsem ho už několikrát a až nyní jsem si vzpomněla, že jsem nenapsala komentář, ani neposlala jedničku. Činím tak dodatečně :-)

  • Evička
    Evička |

    14. 3. 2008 17:48

    Salátek jsem měla, místo vámi uvedené zálivky jsem použila bílý jogurt smíchaný se šťávou z pllky citrónu a ssušenou směsí pro přípravu dresingu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    12. 9. 2007 06:17

    Určitě tuňákem v olivovém oleji nic nezkazíte, ale bude to tučnější. Z olivového oleje dělám zálivku, tak úplně stačí tuňák ve vlastní šťávě. Ale záleží na chuti každého.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 9. 2007 01:13

    "Levnější drcený tuňák" mi ani trochu nesedí. Nejlépe kus tuňáka v celku nebo minimálně kousky. Kupuju jen v rajčatové omáčce, ale i ten je na mne příliš slaný, takže ho postupně přendávám přes nejmíň 3 talíře, aby z něho ta přesolená šťáva trochu okapala, pak ho v misce smíchám s nadrobno pokrájenou cibulkou, rajčetem, paprikou, tvarohem, kouskem jablíčka, usekanými lístky čerstvé bazalky, zakápnu šťávou z limetky a přidám čajovou lžičku sladkého kečupu.

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    11. 9. 2007 18:53

    Nie je jednoduchsie pouzit tuniaka v olivovom oleji, má daleko lepsiu chut, dá sa podla zelania vybrat so solou, alebo so znízeným obsahom soli.