Quinoa se zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: sewaltovi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 250
      g dýně Dýně hokaidó / máslová / muškátová
    • 1
      ks cuketa možno i půl, pokud je větší
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 2
      lžička zeleninový vývar ze zdravé výživy bez glutamanu (např. Wurtzl)
    • provensálské koření dle chuti
    • 1
      hrst dýňová semínka
    • 1
      lžíce sojová omáčka shoyu
    • 150
      g quinoa Quinoa
    • bylinkové naťě

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Quinou spaříme min. 3x vařící vodou (jako např. jáhly - ztratí tím hořkost) a dáme vařit v poměru 1 díl quinoi k 2,5 dílu vody. Nesolíme. Vaříme cca 20 min. a necháme pod pokličkou dalších 5 min. dojít.
2
Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, dýni oloupeme (hakaidó nemusíme) a nastrouháme nahrubo. Cuketu nakrájíme na kostky, mladou nemusíme loupat. Žampiony nakrájíme na libovolně velké kousky.
3
Cibuli osmažíme (ve větší pánvi, např. WOK) na oleji (z hroznových jadýrek, pokud to chceme opravdu košér, jinak stačí řepkový), záhy přidáme dýni a společně krátce smažíme (cca 5 min.). Můžeme přihodit hrst dýňových semínek.
4
Na druhé pánvičce na trošce oleje rychle osmahneme společně žampiony a cuketu, přidáme trochu sojové omáčky.
5
Žampiony a cuketu přihodíme k dýni, přidáme koření - kdo má co rád (totéž platí o zelenině - žádná dogmata), a 2 lžičky bujónu Wurtzl. Podlejeme mírně vodou a dusíme cca 10-15 min.
6
K zeleninové směsi přidáme na závěr quinou, přidáme čerstvé zeleninové natě - dle libosti. Na závěr můžeme přidat 1 lžíci lněného oleje (dobře "promazává" nejen střeva). :)

Komentáře k receptu

  • pa.liska
    pa.liska |

    27. 10. 2016 11:59

    <3 Výborné, já udělala variaci: místo žampiónů hlívu, místo cukety červenou řepu, brokolici a kapustu a vše na kokosovém oleji. Je to zdravá mňamka ;-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: