• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Pstruh po Kanadsku
Napište svůj komentář k receptu

Pstruh po Kanadsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruh po Kanadsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks pstruh menší
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek utřený
    • 0,25
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce brusinkový kompot
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 4
      lžíce máslo
    • 0,25
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Pstruhy vykuchej, odstřihni ploutve, hlavy a ocasy ponech. Neoškrabuj! Pstruhy dobře propláchni pod tekoucí studenou vodou, osuš, a osol zevnitř i zvenčí. Větší, mělkou zapékací nádobu vymasti dobře olejem, naskládej do ní pstruhy do jedné vrstvy tak, aby střídavě ležela hlava jednoho vedle ocasu druhého. V mističce rozmíchej vidličkou česnek, pepř a brusinky a potři touto směsí ryby. Ve stejné mističce rozšlehej vidličkou sójovou omáčku s citrónovou šťávou. V hrnečku rozehřej máslo a osol je. Pstruhy hodně pokapej asi polovinou másla a zapeč v troubě na 5 minut. Vytáhni z trouby, nech asi minutu stát a potom přelej sójovou omáčkou s citronem. Vrať do trouby a peč ještě 10-12 minut (podle velikosti ryby). Během pečení často pokapávej máslem, až je všechno vypotřebované. Pstruzi jsou hotoví, když jimi vidlička projede jako máslem. Tento pokrm dej na stůl v nádobě, ve které se pekl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem

Pstruh s rajčatovou salsou a…

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 18. 1. 2016 08:48

    Dokonalé! Dělala jsem 3 pstruhy, ingredience jsem co do množství dávala od oka (spíš vice než podle receptu) a bylo to výborné! Nechala jsem nejdřív ryby s brusinkami a česnekem asi 4 hodiny naložené a potom hned do trouby. Jako přílohu opečené brambory, dalo by se jíst se salátem, chlebem nebo jen samotné ;)

  • abygail | 25. 1. 2014 13:02

    Vynikající nenásilná chuť....ale asi sem někde udělal chybu. Strašně to plavalo v omáčce, tím pádem se ryba neudělala z druhé strany. Proto jsem dal "2", protože v recepisu mi chybí, že se ryba má obrátit, aby se opekla i z druhé strany??!! Dále jsem dal malou nádobu a neodstřihl ocasní ploutev (přilepila se na stěnu a při otáčení... :'( .), takže až udělám podruhé, poučím se a bude lépe! ;-)

  • TerryV | 30. 12. 2012 14:00

    Vynikající recept, další skvělá úprava pstruha. Určitě budu dělat znova ;-)

  • Vejmitsch | 3. 10. 2011 17:17

    už dělám poněkolikáté a doporučuji. vždy dělám dva zároveň bez přílohy

  • Petra Došková | 7. 4. 2009 08:11

    Vynikajicí! Zajímavá kombinace brusinek a česneku. Dovedla bych si představit i jiné maso, nejen rybu. Z obědu zůstalo jen pár kostiček. Na brusinkách jsem taky nešetřila a vyplatilo se. Chválím a dávám za jedna :-) PD

  • Lenka Hrábková | 30. 1. 2009 13:26

    Velmi dobré! Chce to ale opravdu použít čerstvou nemraženou rybu, na její chuti v tomto receptu velmi záleží.

  • bara | 13. 4. 2008 16:22

    Vyborne, dala jsem vice brusinek podle komentare od nejmila, bylo dneska k nedelnimu obedu. Lehke a vyborne, urcite budu delat zase.

  • Andromeda | 11. 3. 2008 11:32

    O víkendu jsem pstruh dělala a moc nám chutnal, moc zajímavé s tou sojovou omáčkou, takové šťavnaté a brusinky se pěkně nasákly. SUPER. Jako přílohu jsem dělala salát z rukoly a rajče, okurka, mrkev - velmi lehká a zdravá kombinace. Určitě zopakujeme

  • nejmil | 21. 1. 2007 15:44

    Moc chutný pstruh, jen radím brusinkovou omáčkou nešetřit, hlavně uvnitř ryby, není nijak násilná a velmi dobře ochutí. Osobně bych ji použil více, než doporučuje recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Česnek Citronová šťáva Máslo Pepř mletý Pstruh Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Doporučujeme

35 minut
Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

45 minut
Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

45 minut
Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

30 minut
Květákové makarony

Květákové makarony

120 minut
Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

40 minut
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Bazar
DĚTSKÁ SADA KANADSKÉ ŽERTÍKY, PTÁKOVINY, LEGRÁCKY DĚTSKÁ SADA KANADSKÉ ŽERTÍKY, PTÁKOVINY, LEGRÁCKY Více info

Poslední sledované recepty

78
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
73
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
71
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
60
Cookies (Sušenky)
Cookies (Sušenky)
59
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie

Zajímavé články

Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež – trdelník
Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež –…
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen málokdo ji vydrží. V čem spočívá a je opravdu zdraví prospěšná, nebo se jí vyhnout?
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen…
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z pekáren celého světa. Vyzkoušejte ty nejlepší!
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z…
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit tuky a zrychlit metabolismus
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit…
Čokoládové dorty: Nad galerií 50 nejhezčích se vám budou sbíhat sliny!
Čokoládové dorty: Nad galerií 50 nejhezčích se…
AHA.cz Je mi ho strašně líto, zdrceně hlesl Krampol po zprávě o Lauferovi

Je mi ho strašně líto, zdrceně hlesl Krampol po zprávě o Lauferovi

Mimibazar 6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

Dáma.cz Neforemné sněhule hitem zimy: Kde je koupit a jak je nosit, aby vypadaly skvěle?

Neforemné sněhule hitem zimy: Kde je koupit a jak je nosit, aby vypadaly skvěle?

Blesk pro ženy Zákon přitažlivosti: Výběr sexy prádla, ze kterého se budete červenat!

Zákon přitažlivosti: Výběr sexy prádla, ze kterého se budete červenat!

Ženy.cz Sázka na jistotu: Jak správně nosit 5 nejoblíbenějších typů kotníkových bot?

Sázka na jistotu: Jak správně nosit 5 nejoblíbenějších typů kotníkových bot?

Blesk.cz Dva roky od smrti Ladislava Štaidla (†75): I přes všechna opatření se nakazil koronavirem!

Dva roky od smrti Ladislava Štaidla (†75): I přes všechna opatření se nakazil koronavirem!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Dětská hvězda Honey Boo Boo váží přes metrák a jde na gastroplastiku: Bojím se, ale milovaného jídla se nevzdám!

Dětská hvězda Honey Boo Boo váží přes metrák a jde na gastroplastiku: Bojím se, ale milovaného jídla se nevzdám!

Blesk Horoskopy Kdo randí kvůli penězům: Jsou to tato znamení

Kdo randí kvůli penězům: Jsou to tato znamení

Abecedazahrady Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

  • Recepty.cz
  • Pstruh po Kanadsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí