Pravá italská pizza pro každého

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 64
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: lenulina1979

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 180
      g voda
    • 360
      g hladká mouka
    • 5
      g droždí
  • Obloha
    • mozzarella
    • nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice daleko, hlavně ty, které používají v receptu tzv. kvásek.

RADA: Jak udělat domácí pizzu krok za krokem?

2
Tradiční italské těsto zahrnuje pouze tyto čtyři základní suroviny: mouka, voda, sůl, kvasnice. Avšak základem dobrého těsta je nechat těsto nejen nakynout, ale také dobře „uzrát". Proces zrání, při kterém proběhne na tři sta enzymatických procesů, trvá přibližně 24 hodin. Proto budeme těsto dělat den předem a poté jej uložíme do lednice. Během této doby se budou štěpit cukry, bílkoviny a také tuky. Takové těsto bude velmi chutné, křupavé, s výraznou vůní těsta a lehce stravitelné.
3
Pokud potřebujete pizza těsto rychle, použijte stejný recept, jen nedávejte těsto do lednice a nechte jej vykynout při pokojové teplotě přibližně dvě hodiny.

RADA: Jak mít čerstvou bazalku i v zimě?

4
Ve středně velké misce promícháme mouku a sůl. Přidáme droždí, vodu a vše důkladně promísíme. Teprve nyní, když nám mouka pojala veškerou vodu, můžeme přidat olivový olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. Hotové těsto je středně tuhé, neroztékavé konzistence. Těsto naporcujeme a vyválíme tři těstové koule, které dáme na velký talíř. Potřeme je lehce olejem a důkladně je přikryjeme igelitovým sáčkem, aby neosychaly. Nyní je vložíme do lednice a necháme enzymy, aby dokončily ostatní práci za nás. (Těsto se dává do lednice ihned po uhnětení a naporcování.)
5
Druhý den je vyndáme a necháme je po dobu jedné hodiny odležet, aby získaly pokojovou teplotu. Pomocí válečku (nebo ručně) vyválíme kulaté těsto, které dáme na pečící plech (nebo nejlépe pouze na pečící papír). Potřeme ji rajčatovou omáčkou, přidáme sýr a ostatní suroviny. Mezi tím se nám již rozehřívá trouba na min. 250°C. Čím rychleji pizzu upečeme, tím bude lepší. Proto troubu během pečení neotevíráme, aby nám neunikalo teplo. (Pravá neapolská pizza se peče na 485°C) přibližně jednu minutu. Nyní již máme na pizze drcená rajčata, mozarellu, a proto ji můžeme vložit do trouby. Pečení bude trvat přibližně 10-15 minut. Po upečení ji urychleně spotřebujeme. Těsto lze také zmrazit a kdykoliv v případě potřeby použít.

RADA: Jak správně skladovat sýr

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    7. 5. 2017 19:51

    Můžu poprosit teda jak přesně udělat podle toho vašeho kvásku? určitě bych zkusila, jinak bych to jestli pravá či levá neřešila... jj taky myslím že tam se bude dělat jinak :)

  • Siki
    Siki |

    24. 4. 2017 11:47

    Až na tu čestinu a vodu na gramy, je to celkem obstojný recept.

  • sadsaa
    sadsaa |

    11. 3. 2017 11:09

    dobra :-) :'( 8-) :-*

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    10. 3. 2017 21:18

    tato obsahuje droždí taky a nakyne i v lednici

  • Radek
    Radek |

    21. 2. 2017 08:24

    Česílko - mohl jsi žít v Itálii dlouho, ale strašně kecáš. Mám babičku v Casore del Monte, to je kousek od města Pistoia. Tam je těsto na pizzu opravdu kynuté, jinak to ani nejde. Babička těsto připravuje z kvásku, který má neustále připravený doma. V každém případě jsi trouba, když píšeš o něčem, o čem nemáš ani potuchu.

  • mi0
    mi0 |

    11. 2. 2017 21:20

    Poznámka k tomu úvodu - pochybujem o tom, že tradičná pizza (tj. potrava chudobných) obsahovala droždie :-) Práve že tradičné cesto je postavené na klasickom kvásku. Kváskové cesto je zároveň lepšie stráviteľné a tie enzýmy sa tam len tak neobjavia ale sú produkované práve organizmami v kvásku. Kvasnice predstavujú iný "kvások" z inými mikroorganizmami a tie múku spracujú inak. Droždie sa používa hlavne pre dostupnosť, jednoduchosť práce a cesto rýchlejšie nakysne... ;-)

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lx
    lx |

    28. 1. 2017 11:56

    best of the best...

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    7. 1. 2017 09:02

    já ji odvažuju :)

  • JaMi
    JaMi |

    27. 12. 2016 12:31

    Voda na gramy?

  • Romana
    Romana |

    27. 12. 2016 07:48

    Cukr neee.,-)

  • MDs1980
    MDs1980 |

    11. 12. 2016 00:20

    Těsto vynikající,pizza se povedla,jen jsem do těsta přidal lžičku cukru. <:-)

  • kobylkasarinka
    kobylkasarinka |

    23. 11. 2016 19:12

    Miluji tuhle pizzu i celá moje rodina. Dokonce i členové, kteří pizzu nejí si jí dali a dokonce i chválili :) Nikdy předtím jsem pizzu nedělala, tuhle poprvé před rokem a od té doby ji máme opravdu často, jednou jsem dělala 6 pizz a všechny se snědly :-D málem jsme praskli :-D

  • Venda
    Venda |

    13. 11. 2016 00:57

    Ahojky mohu se zeptat co si mysli touto vetou?:Těsto naporcujeme a vyválíme tři těstové koule, které dáme na velký talíř. Potřeme je lehce olejem a důkladně je přikryjeme igelitovým sáčkem, aby neosychaly.

  • Venda
    Venda |

    13. 11. 2016 00:57

    Ahojky mohu se zeptat co si mysli touto vetou?:Těsto naporcujeme a vyválíme tři těstové koule, které dáme na velký talíř. Potřeme je lehce olejem a důkladně je přikryjeme igelitovým sáčkem, aby neosychaly.

  • Sa
    Sa |

    29. 10. 2016 18:34

    toto těsto je výborné, jiné neděáme <3 <:-) . Jen nechápu to "nikdy ne kečup", ještě s tolika vykřičníky. jistě že na pravou italskou pizzu kečup nepatří, ale nám třeba rajské nechutnají, nikomu, tak děláme s kečupem, nebo smetanou. mylslím, že stačí át normálně do receptu sugo, nebo sekaná rajčata, a o kečupu se vůbec nezmiňovat :) :-)

  • swei
    swei |

    25. 10. 2016 16:10

    Tak tento problém se mi s tímto receptem nikdy nestal, vždy je těsto naprosto perfektní :)

  • Šoel
    Šoel |

    18. 10. 2016 11:30

    Moc mi chutná, je rychlé a jednoduché. Díky 8-) :-) :-P :-D

  • Filip
    Filip |

    23. 9. 2016 11:35

    Ano, tento problém jsem měl také a vyřešil jsem jej naprosto stejně :-)

  • Lucie
    Lucie |

    23. 8. 2016 20:34

    Ty jo těsto dělám podruhé a je to nejlepší recept. <3

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    4. 8. 2016 22:26

    já teda vodu odvažuju a nikdy nemám problém :/ droždí dávám 8-10g jinak ať se pravá dělá jak chce nám doma chutná tato, ten název pravá itlská... tak jsem před pár lety tento recept kdysi našla na netu, komu se nelíbí at si najde jinou epší... mě to určitě neva :) já ji mám vychytanou tak že se doma můžou utlouct

  • ana
    ana |

    3. 8. 2016 20:06

    pokud vím, tak pravá italská pizza se zásadně nedělá z droždí!!!

  • Vilfa
    Vilfa |

    3. 8. 2016 16:03

    Recept je opravdu vynikající, ale mám problém se zaděláváním. Uvedené množtví vody nechá mouku suchou, nedá se zpracovat, olej to nespraví. A protože na to vždycky zapomenu, musím vodu přidávat dodatečně, asi tak čtvrtinu navíc, a těsto je pak žmolkovité. Takže od příště to tam dám rovnou, protože jinak je to pizza úplně excelentní.

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    30. 7. 2016 12:45

    myslím že taky záleží na mouce každá je jiná... jinak u nás nejvíc chutná pizza z těsta co je v lednici aspoň 48hodin. Nepředpokládám že by chutnala všem, každý má rád něco

  • Mirka
    Mirka |

    22. 7. 2016 22:12

    Cesilko, nemas pravdu ani nahodou. V Italii maji totiz kynutou pizzu od nepameti. No a jinak ja jsem jednim ze stastlivcu, ktery vlastni recept na pravou italskou pizzu, "la pizza Margherita", Tento muj recept zahrnuje samozrejme take kvasnice (mam ho z ACADEMIA BARILLA, Parma, Italie, od sefkuchare Mario Grazia). Tato pizza ("la pizza Margherita) byla vynalezena v roce 1889 - Raffaelem Esposito. Byl to italsky majitel hospody s nazvem "Pizzeria di Pietro e Basta Cosi" v devatenactem stoleti, a je povazovan za otce moderni pizzy). Udelal ji tehdy na pocest kralovny Margherity Savoye, kombinace barev tech pouzitych ingredienci neni vubec nahodna: cervena rajcata, bila mozzarella a zelena bazalka, reprezentuji italskou vlajku ...to jen tak pro zajimavost. Tady se muzes neco docist i na Wik. Historie Předchůdce dnešní pizzy připravovali již starověcí egypťané v podobě jednoduchých plochých koláčů. Od nich je časem převzali Římané. Název pizza je odvozen ze slova picea, které pochází z neapolského dialektu italštiny. Označovaly se jím pečené placky z kynutého těsta, na které se kladly další ingredience. Již na konci 17. století vznikaly první pizzerie. V 18. století se začalo s přidáváním rajčat a tím vlastně vznikla pizza v podobě jak ji dnes známe. Pizza Připravuje se pečením, skládá se z těchto základních surovin: *ze středně tuhého těsta vyrobeného z vody, mouky, soli a droždí :-) *rajčatového základu (sugo di pomodoro) *mozzarelly **Dále lze přidat jakékoliv suroviny podle druhu pizzy, např. olivy, sardinky, žampiony, cibule, salám, ančovičky a mnoho dalších. https://cs.wikipedia.org/wiki/Pizza A ted muzes brecet, ale my se vsichni budeme smat, protoze v Italii se delaji pizzy jak s kvasnicemi, tak bez z nich ...sorry! :-D :'( :-D

  • Kristýna
    Kristýna |

    15. 7. 2016 12:42

    Vynikající recept :-[

  • Veronika
    Veronika |

    14. 7. 2016 17:26

    Skvělý recept! Malinko hůř se sice těsto zpracovává, ale výsledek je vynikající. Děkuji!

  • Pepé
    Pepé |

    2. 6. 2016 00:45

    No ja to dělal prvně, ale suché to nebylo :D je třeba tam dat přesně tolik vody jak je uvedeno, ale stačí 150g, protože ten prvni pokus přes presny počet mouky byl lepkavy, a ve skutečnosti by na to bylo nutno jeste daleko více mouky na zpracovani na ty kule a jeste navic u váleni, problem je že to neni možne valet na desce a pak to tenke bez narušeni tvaru mrdnout na plech :D jedine řešeni je mit plochy plech větši, a na něm to vyválet, pak přidat ty suroviny :) ale byla úžasna :) <3

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    14. 5. 2016 18:27

    100 lidí sto chutí, ten má rád to a ten zas tohle.. Jinak dělám těsto ze tří dávek a taky jich neudělám 9... a podle nás doma je ta pizza lepší když je těsto v lednici aspoň dva dny, droždí dávám i 8-10g na dávku ... u nás doma chutná a to je pro mě důležité, třeba popřemýšlet jestli to u vás nebude třeba rukama... z pár dílů prostřena jsem si všimla, že nejvíc na vše ohrnují nos ti, co se pak předvedou jako totální břídilové ;-)

  • Verca
    Verca |

    8. 5. 2016 19:24

    Moc děkuji za recept. Doma jsem s pizzou zabodovala, těsto tenké, jemne a určitě ne suche-spis pěkné krupave,když jsem nechala 15min (ovšem 10min v rozehrate troubě stačí) :-)

  • Kíťa
    Kíťa |

    22. 4. 2016 19:13

    Tak u nás toto naprosto propadlo, že je to moc suché a tenké těsto, a že jim pizza takhle nechutná. těsto bylo skutečně spíš tvrdé a málo pružné, moc natenko jsem to vyválela, protože 2 velké pizzy by tedy z toho množství nbyly jinak ani omylem. Tím, co bylo nahoře jsem sto sice vylepšila, ale těsto, tedy pizza sama, nechutnala ani mně. Že pravá italská pizza.... tak v Neapoli jsme byla mockrát, ale tohle bych tam nikdy nedojedla. :-( :-$

  • jana
    jana |

    10. 4. 2016 13:06

    Já dávám žampiony syrové a hodně čerstvé- bílé a co nejmenší. Nakrájím si je do misky na plátky a na malý talířek si dám sůl, mletý kmín, trochu grilovacího koření ( používám od Vitany bez soli) a provensálské bylinky. A tuto směs nasypu do misky s nakrájenými žampióny a zakapu olejem, mám hodně ráda konopný. Promíchám rukama a až potom kladu na pizzu. A také ráda pokládám na pizzu krevety a ty zas patlám ve směsy olej, cirónová šťáva a česnek a nakrájená petržel. Takže těsto sugo(rajčatová omáčka), trochu šunky, žampióny a krevety a hodně nastrouhaného sýra ( čedar). Tak to mám nejraději . Jo a pizzové placky si předpíkám a dávám si je do mrazáku a když potřebuji, jen naplním a dopeču

  • lidatr
    lidatr |

    4. 4. 2016 10:30

    Přeji dobré ráno všem. Potřebovala bych nějaký dobrý nápad, jak slavnostně prezentovat pizzu - myslím ubrus, pití, ... Za každou radu budu moc ráda. :-)

  • Lída
    Lída |

    4. 4. 2016 10:26

    Ahoj, když dáváte na pizzu žampiony, máte je předem nějak upravené nebo jen čerstvé nakrájené na kolečka? Děkuji za radu :-)

  • Martin
    Martin |

    20. 3. 2016 14:12

    Z části dobré, ale já jsem tupej chlap a neumím udělat těsto, musím trénovat. Rozhodně ale sejrovej odpad typu eidam nepatří nikam, max. tak do koše. Já mám rád bohatou pizzu, takže bych dal salám, nějakej SÝR (klidně i tu nivu, je podobná gorgonzolle, jen u náš daleko sehnatelnější), žampiony, feferonky, olivy, rajčata. Občas i cibuli nebo česnek, ale ty jsou moc výrazné a ostatní chuť přebijou

  • veveruskaa
    veveruskaa |

    18. 3. 2016 20:39

    tento recept mám od autorky, ale ještě z emimina ;-) , a minimálně 2 roky jinou pizzu nedělám, tedy, to, co jsem dělávala před tím nebyla pizza.... ještě někdy obměňuji tak, že hladkou mouku (jako nejlepší mi přijde 00 extra z Věrovan), tak, že část dávku mouky dávám např. špaldovou hladkou, nebo žitnou jemně mletou...... jen malinko, zadělávám obvykle ze 3 dávek tedy 1080g mouky a cca 80-100g mouky obměňuji, ne více, protože pak se těsto o dost hůře zpracovává.... Ale taky je to u nás zařízené tak, že zadělám hromady těsta, nechám uzrát v lednici, co se nespotřebuje, jde po 3 dnech do mrazáku a je to.... Věra

  • Rick
    Rick |

    16. 3. 2016 16:03

    No, italská pizza je to podle těsta a základu (rajčatový) zbytek je jedno co na to dáš, je to jídlo do kterého použiješ co máš, samy italové říkají že je nekonečno variací pizzy O:-)

  • Anselop
    Anselop |

    15. 3. 2016 10:32

    :-)) i v Itálii pizza kyne <:-)

  • Lenka
    Lenka |

    12. 3. 2016 11:39

    super recept :-) je výborná :-)

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    4. 3. 2016 19:09

    Máš napsáno.. dej si tam co chceš nikdo ti ten eidam přece nenutí...

  • Johan
    Johan |

    4. 3. 2016 17:17

    Super recept, pizza moc dobrá.Jednou jsem neco podobneho jedl v jedné hospodě a mockrát jsem se tam na ni vratil.Verze s mozzarellou je super.Příště plánuji vyzkoušet verzi místo rajčat s ananasem.Jenom těsto bych rozdělil jen na dvě části měl jsem problém udělat potřebnou velikost s vyššími okraji.

  • Fedor
    Fedor |

    1. 3. 2016 21:40

    Lol, jakože pravá italská pizza a EIDAM? :DDDDDD tohle je moc

  • dana
    dana |

    29. 2. 2016 18:07

    najlepší recept iný už nehľadám

  • Česílko je trouba
    Česílko je trouba |

    25. 2. 2016 15:31

    Pan chytrolín bydlel asi někde jinde než v itálii, protože těsto na pizzu je vždy kynuté, a trouba je to proto, že se snaží okouzlit vědomostmi a ani nepozná kynuté těsto od nekynutého.

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    18. 2. 2016 11:52

    Jinak, ten przní to a ten zas tohle.... čekám třeba ten recept na tu dokonalou vaši pizzu, ráda se něčemu přiučím :-*

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    18. 2. 2016 11:21

    Tak si pobreč a dej si co chceš, nikdo tady nikoho nenutí aby recept dělal. Udělej tedy tu pravou a poděl se o recept, pak uvidíme která komu zachutná, pokud to bude tvůj recept tak prosím ;-)

  • Česílko
    Česílko |

    15. 2. 2016 23:34

    Odkdypak mají v itálii kynutou pizzu? :-D Žil jsem tam opravdu dost dlouho, italskou pizzu miluju a stýská se mi po ní, ale nic tak zrůdného jako kynuté těsto jsem tam za celou dobu fakt nepotkal (v souvislosti s pizzou). Dokonce ani v Terstu, kde je češek a slovinek atd. možná víc než italek.. Si z nás děláte pr..andu, že? Blahoslavení důvěřiví, leboť jejich je království kynuté Si to užijte a přeju Vám hezké nakynutí.. atd. atd., a v neposlední řadě se těším na kynutou pitu, DrOetkerDoPečiva tacos a podobné česko-latinsko-amerikánské skvosty. Češi zprznit cokoliv, 3xhurá! noo.. srandičky.. popravdě bych brečel, hrozně

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    30. 1. 2016 20:49

    Už jsem opravila lžičky na lžíce =-O

  • Aleš
    Aleš |

    27. 1. 2016 17:44

    V malé misce lžící zamíchat dohromady trochu rajčatového protlaku (nebo kečupu), olivového eleje, a koření na pizzu. Potěrem potřít těsto, a zbytek je na vás co tam dáte, ale cibule nakrájená na kolečka by tam něměla chybět! :-*

  • Aleš
    Aleš |

    27. 1. 2016 17:33

    Okopírované, a stejně špatně! Jsou to dvě lžíce olivového oleje, ne lžičky! Koupil jsem mouku "Babiččina volba, hladká pšeničná mouka na kynuté těsto, a použil sáček sušeného droždí Dr. Oetker (7g), najdete ho ve svém obchodě Billa, v regálu s prášky do pečiva. Rozhodně doporučuji zdvojnásobit dávku receptu, budete tak mít připravené těsto na pět pizz. Patnáct minut je asi u mé trouby až moc, spálí a ztvrdnou oraje, postačí cca 9-10 minutek, při 250 stupňích. Samá chvála "autorce tohoto těsta :-*

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    26. 1. 2016 15:35

    posílám odkaz kde jsem našla kdysi recept já... když koukám na net tak ho již okopírovalo dost lidí... já se přiznala už ze začátku, šlo mi o to se podělit. :) http://www.freestylepizza.cz/cs/uvodni-stranka/Recepty/Prava-italska-pizza-pro-kazdeho

  • TOM
    TOM |

    20. 1. 2016 10:27

    Lepší pizzu jsem nejedl ani u Itala. Děkuji. Recept nad recepty.

  • Lucie
    Lucie |

    13. 1. 2016 18:33

    prosím o postup zpracování těsta

  • Kamila
    Kamila |

    6. 1. 2016 14:42

    Dokonce i z pšeničné celozrnné mouky luxusně tenké těsto. Za mě maximální spokojenost !!!

  • Mirek
    Mirek |

    27. 12. 2015 18:25

    Skvělé těsto... tenké, křupavé, úžasné :-) :-) :-*

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    16. 12. 2015 17:25

    ;-)

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    16. 12. 2015 17:24

    příště doporučuji číst a pak něco psát, to že jsem si tento recept našla je psáno v komentářích.

  • tasopenaf
    tasopenaf |

    9. 12. 2015 12:16

    kecup v kuchyni pouzivam, ale na pizzu nie, hadam kvoli tomu cukru, co obsahuje, mam pocit, ze by sa mohol pripalit. to radsej si upiect pizza chlieb a potom potriet kecupom.

  • Veronika
    Veronika |

    23. 11. 2015 13:23

    Nevidím nikde ani zmínku o tom, že by recept vykoumala sama. Někde v komentech to i zmiňuje, že si recept našla ;-)

  • Veronika
    Veronika |

    23. 11. 2015 13:21

    Však to taky někde tady v komentech píše, že si recept našla. Nevidím, že by někde bylo psáno, že na recept přišla sama ;-)

  • Jiřka
    Jiřka |

    22. 11. 2015 15:46

    Skvělý recept, bohužel se Lenka chlubí cizím peřím... http://www.freestylepizza.cz/cs/uvodni-stranka/Recepty/Prava-italska-pizza-pro-kazdeho :-\

  • michal
    michal |

    16. 11. 2015 22:46

    Ta to názor s kterým jsme se pobavili. Mas těchto.:-)

  • misa
    misa |

    16. 11. 2015 22:41

    Tak musím uznat super recept. Byla to mnanka.;-)

  • Jaja Beky
    Jaja Beky |

    1. 11. 2015 13:42

    Včera jsem zadělala, dnes jsem dělala na oběd. Poslední rajčata ze zahrádky jsem oloupaná nasekala na jemno, přidala 1/2 jemně nakrájené cibule, koření, trochu chilli, na to šunku, žampiony a sýr nivu s eidamem. Mňam. :-) :-P

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    26. 10. 2015 14:07

    není kečup jako kečup, a mě osobně je fuk kdo si tam co dá, já dávám protlak tak to chutná u nás.

  • Styx
    Styx |

    23. 9. 2015 10:34

    Směšné! Nikdy ne kečup, ale mozzarelle nepřišla na chuť, tak jí tam nedává a na ostatní oblohu je přijatelné co dům dal. Co když dům dal kečup? Aha?! Zaprvé, na pizzu se dělá rajčatové sugo. To jsou rajčata, cubule, mrkev, bazalka, olej. Kečup jsou rajčata, cibule, jablko, olej, cukr, koření a ocet. Kde je ten strašný důvod, proč by tam nemohl jako základ být kečup, když mi chutná? Ten ocet? Protože to řekl v televizi pan Pohlreich, nebo jiný světoběžník. Nebo proto, že kečup je pochutina, kterou hojně používá americký fast food, což je něco jako arciďábel oproti svátosti echt italské kuchyně? Přitom sami Italové považují kuchařinu za tvůrčí činnost a připouštějí spousty kombinací surovin při přípravě pizzy. Zadruhé, kdo o sobě může říci, že bude rozhodovat o tom, co ještě je pravá italská pizza a co už ne? Musí být rodilý Ital? Nebo stačí, aby v Itálii žil? Musí umět italsky, nebo jen rozumět. Musí pizzu péci občas, nebo denně, mít to za živobytí, nebo jen stačí aby vlastnil pizzerii? Musí si sám dělat těsto, nebo ho může odebírat z jiné pizzerie. A musí ho umět roztáčet nad hlavou a když to neumí, nemá do toho co kecat? Bude to pravá italská pizza, když jí bude péct v Praze člověk vzešlý z italsko-českého manželství? Lidi proberte se a važte tyhle kategorické odsudky. Hlavně používejte zdravý rozum. Plzeňským pivem se ve světě rozumí světlý, spodně kvašený, chmelený ležák. A né nutně ležák z Plzně. Ital by kečup asi nepoužil, protože by ho to třeba jen prostě nenapadlo. Stejně jako by mne nenapadlo nastrouhat do bramboráku cuketu, protože dělám bramborák. Nebo vařit dršťkovou polévku z hlívy, protože vařím dršťkovou. Někoho to napadlo, dělá to a taky se z toho nehroutím. Když zkrátka někdo upeče dobrou pizzu a místo suga použije kečup, protože to jeho rodině chutná, nebo se mu nechce dělat sugo, nebo nemá čas, nebo nemá rajčata, nebo chce jen ochutnat, jaký strašný hřích to spáchá, tak zkrátka upeče pizzu s kečupem a nebude jí chtít nazývat pravou italskou. Ale nikdo nemá právo ho nazývat zločincem, či se na něj dívat skrz prsty.

  • Lenka Tomkova
    Lenka Tomkova |

    15. 9. 2015 03:34

    jde použít i sušené, já jsem ale zvyklá na normální a dávám ho na tu jednu dávku 7-10g hlavně hodně dobře propracovat těsto.

  • Verča
    Verča |

    11. 9. 2015 18:51

    Dobrý den, dá se použít sušené droždí? Nebo tam patří čerstvé? Dělám s čerstvým, ale ta gramáž mi pořád vrtá v hlavě :-)

  • Dan
    Dan |

    26. 8. 2015 12:07

    Pizza potřebuje hodně lepku, aby těsto bylo takové trochu mazlavé a drželo. Pokud použijete bezlepkovou mouku tak přidejte vajíčko.

  • Dan
    Dan |

    26. 8. 2015 12:07

    Pizza potřebuje hodně lepku, aby těsto bylo takové trochu mazlavé a drželo. Pokud použijete bezlepkovou mouku tak přidejte vajíčko.

  • Dan
    Dan |

    26. 8. 2015 12:07

    Pizza potřebuje hodně lepku, aby těsto bylo takové trochu mazlavé a drželo. Pokud použijete bezlepkovou mouku tak přidejte vajíčko.

  • Dan
    Dan |

    26. 8. 2015 12:07

    Pizza potřebuje hodně lepku, aby těsto bylo takové trochu mazlavé a drželo. Pokud použijete bezlepkovou mouku tak přidejte vajíčko.

  • Dan
    Dan |

    26. 8. 2015 12:07

    Pizza potřebuje hodně lepku, aby těsto bylo takové trochu mazlavé a drželo. Pokud použijete bezlepkovou mouku tak přidejte vajíčko.

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    7. 8. 2015 15:31

    Osobně dávám droždí i víc až 8-10g :-[

  • Martínek
    Martínek |

    28. 7. 2015 10:53

    Jako i z toho množství co tu uvádí se 3 velké pizzy udělat dají... ale jsou na můj vkus až moc tenké(poprvé když jsem podle receptu vařil, udělal jsem těsto tak tenké že bylo vidět skrz a v podstatě to nebyla pizza, ale jenom kolo pečených dobrot s okrajema z těsta :D) Teď mi vyhovuje připravit těsto podle receptu na 4 a udělat z něj 3.. je to tak nějak akorát...

  • Hanka
    Hanka |

    18. 6. 2015 20:46

    Těsto jsem udělala přesně podle receptu, náplň co dům dal a výsledek byl nepřekonatelný.. sama jsem byla překvapená z toho jaká jsem dobrá kuchařka :-) lepší pizzu jsem v životě nejedla....

  • Albi
    Albi |

    5. 6. 2015 13:45

    Chtela bych se zeptat, jestli muze recept fungovqt i s nejakou bezlepkovou moukou (pohankova,...) Chteli bychom si testo nadelat do mrazaku, pizzu milujeme, ale chceme omezit obecne v jidle lepek. Proti se ptam, jestli to nekdo nezkousel nebo nema tip jak udelat stejne skvelou pizzu i bez lepku. Moc dekuju za tipy.

  • Verča
    Verča |

    20. 5. 2015 12:00

    Ahoj, přesně takto dělám pizzu už léta a je to nejlepší těsto, s jakým jsem pracovala <3 . Dělám z něj dokonce langoše(musí se smažit z prudka a jen malinko dozlatova), pizza šneky a copy, no cokoli Vás napadne ;-) . Díky za připomenutí, už jsem dlouho nedělala. Jdu na to 8-) ...

  • anytka
    anytka |

    12. 5. 2015 20:20

    Dobrý recept, lepší recept na pizzu neznám, opravdu chvalim!

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    25. 4. 2015 21:22

    těsto má být tence vyválené, ale taky udělám z té dávky dvě... zadělávám rovnou trojitou :D

  • Fanča
    Fanča |

    20. 4. 2015 11:30

    Ahoj tedy těsto na 2-3 pizzy rozhodně není, je to tak na jednu pořádnou neb dvě menší... Holt kdo vaří pro regiment, tak to pozná :)

  • Kajka
    Kajka |

    18. 4. 2015 18:40

    Pokud ji slečna dělá doma a neprodává to v pizzerii, je to její věc. Jde o těsto, na to si každý může naflákat, co chce. I ten kečup.

  • Petra
    Petra |

    8. 4. 2015 19:36

    http://petry98.blog.cz/1504/pizza

  • Renata
    Renata |

    26. 3. 2015 13:33

    Ahoj musím říct, že jsem vyzkoušela tuto pizzu. A těsto je super, křupavé . Z dávky jsem vyválela a pak ručně vytahala 3 pizzy. Včera jsem zadělala na další. :-)

  • Renata
    Renata |

    26. 3. 2015 13:33

    Ahoj musím říct, že jsem vyzkoušela tuto pizzu. A těsto je super, křupavé . Z dávky jsem vyválela a pak ručně vytahala 3 pizzy. Včera jsem zadělala na další. :-)

  • Dajda
    Dajda |

    27. 2. 2015 16:59

    Leni, udělejte to jako pravý italský "pizzař": Na ruce si dejte trochu oleje a pizzu hezky ručně vytáhněte a pak ještě na plechu dotvarujte! :-[

  • Leni
    Leni |

    23. 2. 2015 19:48

    Zdravím vás, pěkný recept - děkuji za něj. Mám otázečku: jak to těsto tak hezky vyválíte, nebo co dělám špatně, když se při pořád "smršťuje"? Moc vám děkuji za recept i odpovědi :-) Léňa

  • Jane
    Jane |

    21. 2. 2015 15:01

    Bylo tím myšlené sušené droždí :-) Obvykle ho mají v regálech u kypřících prášků atd,. :-)

  • Jane
    Jane |

    21. 2. 2015 14:58

    Stačí koupit sušené v prášku :-) ty mají 10g. A není potřeba dělat nějaký kvásek, prostě se to jen nasype k ostatním ingrediencím :-[

  • Honza
    Honza |

    18. 2. 2015 08:54

    Ahoj zkousim poprve s testem jsem se mazlil jak se zlatem tak jsem zvedav kdyz se to povede tak uz do pizzerky nepudu :D 8-)

  • Honza
    Honza |

    18. 2. 2015 08:54

    Ahoj zkousim poprve s testem jsem se mazlil jak se zlatem tak jsem zvedav kdyz se to povede tak uz do pizzerky nepudu :D 8-)

  • Novis
    Novis |

    14. 2. 2015 17:42

    Asi se zeptám jako blbec, takže sorry: znám jen jedno droždí (neumím vařit) - prostě normální kostka, má 42g -> z toho mám navážit 5g? Ptám se vzhledem k ostatním komentářům, kde se nějaké droždí furt řeší, znám jen tu kostku balenou samostatně asi za 3Kč... Dík!

  • Novis
    Novis |

    14. 2. 2015 17:40

    Asi se zeptám jako blbec, takže sorry: znám jen jedno droždí (neumím vařit) - prostě normální kostka, má 42g -> z toho mám navážit 5g? Ptám se vzhledem k ostatním komentářům, kde se nějaké droždí furt řeší, znám jen tu kostku balenou samostatně asi za 3 Kč... Dík!

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    9. 2. 2015 19:17

    nevím nikdy jsem nedělala jen jednu porci, a nechal jste v lednici 24 hodin? já nikdy problém neměla

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    9. 2. 2015 19:14

    ne žádný cukr, pokud těsto uděláte jak je psáno za 24 hodin v lednici vykyne,

  • Jana
    Jana |

    6. 2. 2015 16:11

    Chcem sa spýtať,či tam nechýba cukor na podporu kysnutia.Chcem vyskúšať,no trošku váham,škoda materialu,keď by nevykyslo :-( .Ďakujem! :-)

  • Jana
    Jana |

    6. 2. 2015 16:06

    Chcem sa spýtať,či tam nejde trošku cukru,neviem či to vykysne .Nazabudlo sa napísať? :-( Idem ju vyskúšať a váham.Ďakujem za odpoveď. :-)

  • Janco
    Janco |

    5. 2. 2015 17:12

    Dávám susene drozdi asi 3 g, cerstve asi 7g na 300g mouky, to cetstve rozmichej prvne ve vode. ;-)

  • Aneta
    Aneta |

    2. 2. 2015 22:23

    Pokud recept nevyhovuje, dá se jednoduše přeskočit a nebo do budoucna pozorně číst!!! :-P

  • Aneta
    Aneta |

    2. 2. 2015 22:07

    Někdo si dá práci a vloží sem recept a najde se pan Petr, který musí mít zbytečný a pro mě nepochopitelný komentář :-\ . Já určitě vyzkouším pravou Italskou pizzu s Eidamem ;-)

  • tom
    tom |

    2. 2. 2015 20:10

    tak jsem zkusil jsem testo na jednu porci, drozdi tedy bylo pouhe 3 g, testo samozrejme nevykynulo tak nevim kde je problem, pouzil jsme drozdi cerstve nikoli susene

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    30. 1. 2015 22:02

    pro mě je nej když tam dám protlak s pizza kořením, eidam, paprikáš,žampiony, feferony, nivu... ale každý ať si dá co chce :)

  • loveska
    loveska |

    30. 1. 2015 12:08

    Taky by mě to zajímalo, včera sem si ten recept blbě přečetla a dala celý sáček sušeného (7g)... Uvidím co mi z toho vznikne :) jeden sávek dušeneho je 25g klasického

  • radek
    radek |

    28. 1. 2015 12:46

    Výborný recept dík moc, jinak naprostý souhlas, na pizzu ať si dá každý co chce. tyhle žabomyší války nechápu. někdo vidí v televizi pár dílů polrajcha a hned je z něj mišelinský eso

  • radek
    radek |

    28. 1. 2015 12:43

    nojo, tys jí to nandal...

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    25. 1. 2015 20:21

    je psáno že vím že patří mozarella ale holt nám nechutná, ty si dej co chceš třeba .....

  • Lenka Tomkova
    Lenka Tomkova |

    25. 1. 2015 20:19

    Jj je u receptu psáno že tam patří mozarella a té na chuť nepřišla, a proto si dávají eidam, chytráku :-X

  • Petr
    Petr |

    21. 1. 2015 23:49

    Furt pravá italská pizza, pravá pravá a pak napíšeš, že na ní dáváš eidam. To si napal ty chytračko

  • Maru
    Maru |

    21. 1. 2015 22:33

    Skvělý recept na pizzu!

  • Maru
    Maru |

    21. 1. 2015 08:55

    Výborný recept na pizzu, konečně jsem spokojená. díky :-)

  • marmark
    marmark |

    18. 1. 2015 19:25

    Naprosto skvělý recept. Pizza se povedla na jedničku.

  • Iveta
    Iveta |

    13. 1. 2015 12:05

    Prosím o radu. Kolik g sušeného droždí? Děkuju

  • Josef2015
    Josef2015 |

    10. 1. 2015 18:28

    Zdravím chci se zeptat, jestli mám dát těsto prv vykynout a pak do ledničky?.....a pokud nechci čekat den, tak jak dlouho má kinout? Děkuji :-D

  • danica
    danica |

    4. 1. 2015 07:50

    Vyborna konecne som nasla ten naj recept uz ani hladat nejdem uz chcem iba takuto pizzu skusala som rozne recepty ale z tohto som odpadla...uzasna dik za recept

  • zsn
    zsn |

    30. 12. 2014 22:38

    Hmmm tak ta vypadá mňamózně! :-P <3

  • Yultcha
    Yultcha |

    30. 12. 2014 20:32

    Naprosto skvělá, moc děkuji lenulino! Zkoušela jsem různé recepty na pizzu a nikdy to nebylo ono. Myslela jsem si, že je problém v troubě a bez té speciální to prostě nejde. Ale po vyzkoušení tohoto receptu jsem nadšená, povedla se a chutná celé rodině. Poprvé měli všichni po jídle prázdné talíře:-)

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    10. 11. 2014 20:27

    ne není to chyba, jinak já dává 5-8g droždí víc ne ... i když já doma dělám trojitou dávku máme to tak na tři dny těsto mám v lednici a každý den peču :) manželovi pizza tři dny po sobě nevadí, je to jeho nejoblíbenější jídlo ;-)

  • pedro
    pedro |

    28. 10. 2014 09:03

    Není to v receptu chyba, těch 5 gramů droždí? Není tím myšleno droždí v prášku nebo sušené či jak se to jmenuje?

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    19. 10. 2014 19:39

    bylo těsto dobře propracované? ???

  • Kamil
    Kamil |

    23. 9. 2014 22:17

    Tak musím uznat, že těsto je výborné. První pizza se povedla perfektně ale neumím si vysvětlit, že druhá pizza, kterou jsem do trouby dal hned po dopečení té první vůbec nevyběhla. Přitom to bylo ze stejného těsta.

  • MJG
    MJG |

    16. 9. 2014 11:21

    Super pizza, opravdu dobry recept. Doporucuji

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    11. 9. 2014 21:28

    To jsem ráda že chutná, já dlouho hledala vážně dobrý recept. Manžel tuto miluje a i když ji má čtyři dny po sobě tak je spokojený... ale tedy přiznávám, že recept jsem si taky našla :-[

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    11. 9. 2014 12:19

    studenou

  • Koudelka
    Koudelka |

    10. 8. 2014 13:10

    Máme novou troubu a chtěli jsme ji vyzkoušet. V jejím návodu je režim na pečení pizzy. Pekli jsme ji pouhých 5 minut na 210 stupňů horkým vzduchem, plech ležel ve spodní (první) drážce a ze shora hřála grilovací spirála. Výsledek fantastický. Díky za recept.

  • Alzbeta
    Alzbeta |

    6. 8. 2014 18:23

    Moc děkuji za dokonaly recept na pizzu, je nejlepší, pizza jako z pizzerie, tenká, krupava a zároveň vlacna. Ať se Vám i celé Vaší rodině daří, děkuji!!! :-)

  • Jitule
    Jitule |

    6. 8. 2014 10:54

    Dobry den, rada bych se zeptala jestli pouzit vodu teplou ci studenou? Dekuji za odpoved

  • Milena
    Milena |

    5. 8. 2014 10:06

    Slušně by to nešlo?! :-X

  • Milan
    Milan |

    25. 7. 2014 13:11

    No pokud se vám tento recept nepovedl, pak je to spíš díky vašemu kuchařskému umění...jedná se o naprosto nejlepší recept na těsto na pizzu...to, že nejste schopná(ý) slejt si rajčata z plechovky nebo je zahustit protlakem je jen důsledkem toho, že jste nepřemýšlel(a)...rozhodně nejde o chybu autora. Vím to, protože mám za sebou několik desítek pizz dle tohoto receptu a byly všechny výborné!

  • L
    L |

    22. 7. 2014 13:34

    Vynikající recept, naše princezna by jí nejraději jedla každý den :-D Rajčata z plechovky jsem rozmixovala a těsto jen potřela touto "omáčkou" Výsledek byl super!!! Zatím nejlepší recept na domácí pizzu, který jsem zkusila. ;-)

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    2. 7. 2014 22:47

    Ahoj taky dávám o dva tři g víc droždí .... důležité je ale i to pořádně těsto propracovat určitě není potřeba dávat droždí do vody když těsto propracuju 10-15 minut ale to už je na každém :)

  • :-(
    :-( |

    7. 6. 2014 18:00

    Tak první pokus absolutně nevyšel. Zásadní chybou bylo použít rajčata přímo z plechovky. Bylo v nich moc vody, která na pizze po 10 minutách pečení ještě bublala, po 15 minutách už ne, zato těsto bylo místy do černa a křupalo jako sušenka. Navíc na náš plech bylo málo těsta, vyválela jsem ho asi moc na tenko. Příště si rajčata z plechovky nejdřív vydusím na pánvi, ochutím a až pak namažu na těsto. Snad se příště vydaří líp.

  • Martina
    Martina |

    4. 6. 2014 19:56

    Vynikající recept na těsto, po vykynutí se s těstem krásně pracuje. Pizza je krásně křupavá a nebojím se ji přirovnat pizzám z pizzerie. Opravdu chutná :-)

  • spamer
    spamer |

    23. 5. 2014 09:19

    spamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspamspam

  • Anonym
    Anonym |

    23. 5. 2014 09:17

    ujde to :-)

  • Teta Eva
    Teta Eva |

    17. 4. 2014 08:00

    To mi připomíná: https://www.youtube.com/watch?v=ya6acbcQtx8 :-D

  • Doox
    Doox |

    11. 4. 2014 13:34

    Pizza byla super, těstíčko se vůbec netrhalo a křupavá byla tak akorát. Ještě se naučit těsto tahat rukama :-)

  • Katka
    Katka |

    24. 3. 2014 15:06

    Na první pokus byla pizza chuťově dobrá, ale dost křupavá - těsto chutnalo jako tenká mražená pizza od Dr. Oetkera. Dostala jsem doporučení smíchat nejdříve droždí (o chlup více než 5 g, takových 7-8 g) v trošce vody a teprve potom dát do směsi. Taky jsem si dala na těstu záležet a mazlila se s ním dobrých deset minut. Těsto krásně nakynulo a i se s ním lépe pracovalo než s první verzí. Pizza byla po upečení výrazně lepší - dost se to přiblížilo té z pizzerie. Recept určitě stojí za vyzkoušení.

  • Netík
    Netík |

    28. 2. 2014 17:53

    Skvělý a jednoduchy recept. Pizza byla super. :-P Stoji to za to dat si s tim práci. ;-)

  • Honza
    Honza |

    23. 2. 2014 18:09

    Výborná pizza,jako podklad dávám protlak s bazalkou,oreganem a česnekem,jen pozor na čas,pokud těsto "roztaháte" hodně do tenka, minuta navíc může být hodně:)

  • luci.kovalic
    luci.kovalic |

    21. 2. 2014 11:52

    vynikajuci recept a pizza chutila uzasne, iny uz robit ani nebudem :-)

  • Jakub9
    Jakub9 |

    27. 1. 2014 14:17

    Pizzu už jsem podle receptu dělal několikrát, asi nejlepší recept, také důvod, proč již nekupuji mražené. Díky:)

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    23. 1. 2014 23:36

    obě malé, sůl vrchovatá malá :)

  • janullka86
    janullka86 |

    21. 1. 2014 21:48

    :-D

  • ara123
    ara123 |

    21. 1. 2014 18:11

    olivovy olej je mala lyzicka a velka lyzicka je sol?

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    18. 1. 2014 13:59

    míša řezy jsou moc dobrý, dělám je z dvojité dávky :) a pizza podle manžela lepší nejedl... taky jsem dlouho hledala :)

  • Heloun
    Heloun |

    14. 1. 2014 01:05

    Já osobně bych doporučil si přečíst ž čeho se vyrábí kečup...

  • JH77
    JH77 |

    13. 1. 2014 19:00

    Mooooc dobra. Delala jsem lednickovou i rychlou verzi a obe fakt super. Budu delat casteji :-))

  • Kuba
    Kuba |

    12. 1. 2014 16:11

    ''Rajčata ve vlastní šťávě (jsou běžně k dostání), (nikdy ne kečup!)'' Nikdy ne kečup? A jak si to podle vás mám udělat, když nejím rajčata, vy chytráci? :D

  • Žanet
    Žanet |

    6. 1. 2014 16:21

    Výborná !! <3

  • Pavel
    Pavel |

    11. 12. 2013 20:49

    Musím říct že se mi recept strašně líbí a vrzké době ho udělám. Viděl jsem žes dělala Míša řezy a ty sfouknu asi o víkendu. Máš dobrej vkus na recepty :-)

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    15. 11. 2013 20:59

    Jsem moc ráda, že se tento receptík líbí, i když jsem si ho taky jen našla na netu a jak už tu jeden psal, jsem jej zkopčila :) tak myslím, že o to tu nejde. Jde o dobrou pizzu a já se o recept chtěla podělit :) O:-)

  • michele
    michele |

    12. 11. 2013 18:50

    Naprosto úžasná pizza, takovéhle těsto jsem jedla naposled v Itálii. Fakt super,dlouho jsem tento recept hledala ;-)

  • Maťka
    Maťka |

    11. 10. 2013 14:31

    Akurat som zarobila toto cesto, a som velmi zvedava ci vobec nakysne kedze do cesta nejde ziaden cukor...

  • Radka
    Radka |

    11. 10. 2013 14:27

    Super eňo ňuňo recept! Krásně tenká prostě jako pravá italská... Už jsem zkoušela a dopadla na 1*! <:-)

  • Šárka
    Šárka |

    5. 10. 2013 16:15

    dobrý den, zřejmě jste si to už zjistila ale kdyby to někoho zajímalo: na našem Dr.Oetker pytlíčku suchého droždí je napsáno: Vystačí na 500g mouky, odpovídá 25g čerstvého droždí, hmotnost 7g Právě jdu na to! ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    29. 9. 2013 19:37

    Ahojte všichni, dneska jsem vyzkoušela tenhle recept a musím říct , že pizza byla vynikajcí . Máme čtyřčlenou rodinu a všichni jsme se o ni doslova poprali . Až budu mít čas udělám určitě znova . ;-)

  • Šárka
    Šárka |

    13. 9. 2013 20:23

    Mockrát děkuji za recept, právě jsem dojedla a pizza byla vynikající ;)

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    5. 8. 2013 12:11

    NIKDE JSEM NEŘEKLA ŽE TEN RECEPT JE Z MOJÍ HLAVY ONO POKUD SE NĚKDO PTÁ CO A JAK OHLEDNĚ TOHO RECEPTU POSÍLÁM ODKAZ OD KUD HO MÁM JÁ.... OVŠEM FOTKY A TO JAK TU PIZZU DĚLÁM JSEM DĚLALA JÁ :-*

  • ivana
    ivana |

    26. 7. 2013 20:25

    prosim te a kdyz je to 5g drozdi, tak kolik jsi toho dala sucheho? ja ziju v peru a tady mam jen suche drozdi ale ve velkem baliku tak at si to muzu nejak odmerit... dekuji :-)

  • Sammythe
    Sammythe |

    26. 7. 2013 12:48

    Použila jsem suché droždí. Těsto je výborné a křupavé, opravdu mňamka. Prošla jsem spousty pizza receptů a tady tenhle je prostě nejlepší! :)

  • Simca
    Simca |

    17. 7. 2013 16:45

    Mohu použít i suché droždí?

  • KatkaeM
    KatkaeM |

    1. 6. 2013 18:18

    Ahoj, výborný recept ;-), ve čtvrtek jsem udělala těsto a dneska jsme si dali s přítelem BÁJEČNOU pizzu. Díky za skvěle sepsaný recept ;-)

  • lestray
    lestray |

    28. 5. 2013 11:23

    recept zkopirovan, trapas.

  • jana
    jana |

    4. 5. 2013 12:34

    přesně :-*

  • EFÍÍK
    EFÍÍK |

    4. 5. 2013 12:32

    JE MOC DOBRA <3 DOPORUČUJI JI !!! 8-) O:-) :-[

  • barbarons
    barbarons |

    3. 5. 2013 12:38

    Výborná pizza, super recept :-)

  • véra
    véra |

    20. 4. 2013 17:42

    nechápu, jak na obrázku jsou na pizze žampióny které se nepředsmažily. Houby jsou těžký a hůř stravitelný. Takhle vám bude akorát krajně blivno :-$ ale pizza jinak dobrá :-P

  • 21coins(cook)
    21coins(cook) |

    5. 4. 2013 22:59

    recept na těsto je dobrý aspoň někdo z čechů dělá to správné těsto ale jak nato můžete nasrat paprikáš a eidam 30%, kukuřici z plechovky tak to fakt nechápu chce se mě s toho brečet :'( hlavně že víte co na to příde a pak tam naserete takové sračky s kauflandu FUJ.! :-(

  • jananehas
    jananehas |

    5. 4. 2013 18:58

    Výborné, děkuji za recept :-)

  • Satty
    Satty |

    4. 4. 2013 15:12

    Dělala jsem o víkendu a byla výborná!!! <3 Na to, že jsem dělala poprvé něco z kynutého těsta supr jednoduché! A navíc víme, co si do toho dáme a cenou surovin je tahle za pakatel ;-)

  • Hanca
    Hanca |

    14. 3. 2013 18:58

    Výborné těstíčko, jenom bych dala trochu míň soli :) I po týdnu co lezelo těsto v lednici byla vynikající :)

  • Jitt
    Jitt |

    24. 2. 2013 13:01

    Úžasné ! ! ! Pizzu peču jen na pečícím papíře při 275°C asi 5 minut :-) vždycky jsme si domů objednávali předražené pizzy z restaurace, a když jsem vyzkoušela udělat tuhle doma, shodli jsme se, že je mnohem lepší ;-)

  • majda
    majda |

    7. 2. 2013 13:17

    není to nějak málo 5g kvasnic? To snad ani nezvážím :-\

  • Anonymous
    Anonymous |

    20. 1. 2013 22:15

    drozdie 5g je instantne alebo cerstve ?

  • Michal
    Michal |

    13. 1. 2013 02:23

    A co je spatneho na Eidamu? Ve sve to dobe to byl velmi oblibeny holandsky syr. To je ze je v ceske kuchyni tak hojne rozsiren, jeste neznamena ze je spatny.

  • Katka
    Katka |

    6. 12. 2012 15:28

    Dá se ta pizza péct v plynové troubě?dělala jsem už 2x jiný recept a je to děs :(. Prosím poraďte! Díky. ;-)

  • Pavla-20
    Pavla-20 |

    7. 11. 2012 16:59

    Byla super já teda dala protlak a bylo to super kečup je málo výrazný, ale v nouzy se to taky dá... a nejlepší je dát na pizzu vajíčko jenom ho tak roklepnout na tu pizzu a je to úžasné doporučuju všem.... :-\ ;-) .

  • SisiZ
    SisiZ |

    28. 10. 2012 20:57

    Pizza je výborná,dávám 1.Udělala jsem zrychlenou verzi.Těsto kynulo v teploučku asi 1,5hod a výsledná pizza byla moooc dobrá.Děkuji za recept:-)

  • Zanet
    Zanet |

    27. 10. 2012 14:14

    Včera jsem dělala těsto a dnes jsme měli pizzu na oběd. Vynikající. Našla jsem i recept na tu rajčatovou polpu a bylo to výborné.

  • Marie
    Marie |

    15. 9. 2012 11:41

    Dobrý den, mám malý dotaz. Nevadí, když použiji droždí sušené? Klasickou kostku doma nemám a nechce se mi běžet do krámku...

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    12. 9. 2012 09:27

    čti pořádně a pak něco piš... mě osobně eidam na pizze vyhovuje mocarelu nežeru a tebe nikdo nenutí aby jsi toto dělala či jedla ;-) "a ač na pravé by měla bejt mozarella, tak nám to chutná tak jak ji dělám já a mozarelle jsem na chuť zatím nepřišla" nazdar :-|

  • tereza
    tereza |

    1. 9. 2012 13:01

    ahoj vcera jsem udelala testo a dnes delala pizzy a musim moooc podekovat za KONECNE vyborny recept na PIZZU!!!!!!!davam same jednicky!!!!!! :-* <3

  • harry566
    harry566 |

    24. 8. 2012 20:49

    pizza byla fakt výborná, upekla sem jí pomocí Crisp talíře v mikrovlnce:) Crisp talíř sem si koupila na www.vybavenakuchyne.cz a nemůžu si ho vynachválit:)))

  • smoly
    smoly |

    24. 8. 2012 19:45

    Pizza byla mooc výborná,určitě doporučuji,jak z restaurace

  • Renata
    Renata |

    17. 8. 2012 13:15

    Takove kecy o prave italske pizze a pak tam date eidam. Omlouvam se, ale to je snad jeste vetsi svinstvo, nez ten kecup!

  • patrik
    patrik |

    12. 8. 2012 13:14

    delam to tak dneska poprve ze necham testo odlezet v lednici,tak jsem zvedavy.pizzu uz jsem delal mnohokrat,tak snad bude zese zmena k lepsimu. :-\ pak napisu jak to dopadlo. =-O

  • rebekacross
    rebekacross |

    27. 6. 2012 23:56

    Tak Lenulino moc ti děkuji za tento recept na pizzu, V Y N I K A J I C Í !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

  • Vláďa
    Vláďa |

    2. 6. 2012 11:42

    Možná jedinej normální recept tady na webu. Já pizzu peču tak, že rozpálím nejprve nejlépe silný litinový plech na horní spirále el. trouby a pak ho dám zhruba do prostřed a ihned vkládám pizzu. Je to způsob, jak alespoň trochu připodobit pečení v peci. V opačném případě je buď pizza vysušená při dlouhém pečení, nebo je těsto dole nedopečený. Obecně při správně rozváleném těstě a nepřeplněném obsahu pizzy je to otázka maximálně 10ti minut, spíš méně.

  • lenulina1979
    lenulina1979 |

    12. 4. 2012 08:39

    já to těsto pěkně rozválím a pak přeš okraj linky točím aby byla krásně tenká tak ji doma máme nejraději, žádná buchta neboli nějaký slaný koláč, ikdyž jak by spousta italů asi řeklo tak i tak nebude asi jak italská :D :-P

  • Dana K.
    Dana K. |

    8. 4. 2012 21:29

    Ty informace o těstu zní zajímavě. Vrtalo mi to hlavou, že se mi nedaří doma udělat takovou křupavou pizzu jako v pizzerii. To budu muset vyzkoušet.

Abecední seznam: