Pizza se zelím a kozím sýrem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • olivový olej
    • 1
      ks skořice
    • 2
      ks hřebíček
    • pepř mletý růžový
    • 200
      g kozí sýr
    • rozmarýn
    • 150
      ml červené víno
    • 500
      g červené zelí
    • 1
      lžíce med
    • 1
      ks badyán
    • 2
      hrst piniové oříšky
    • 500
      g červená cibule
    • 200
      g hnědý cukr
    • 1
      ks těsto na pizzu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájejte cibuli a zelí na tenké plátky, osolte a nechte odležet ideálně 24 hodin v chladu. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, přendejte zeleninu do většího hrnce, přidejte koření a přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu, přilijte víno, ocet, vmíchejte cukr a za průběžného míchání redukujte tekutinu na minimum. Může to trvat i 4 hodiny.
2
Nakonec dochuťte medem a solí podle potřeby. Přendejte do skleniček, uzavřete a skladujte v chladu. Část si nechte na pizzu.
3
Rozložte těsto, potřete jej olivovým olejem, zabalte kraje a od středu rozložte rovnoměrně zelí s cibulí, přidejte čerstvý kozí sýr, oříšky a rozmarýn.
4
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 15 minut.
5
Podávejte ozdobené rozmarýnem a drceným růžovým pepřem.
Kategorie: Slané pečení

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.