Pečený králík na zelí s ananasem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Římský pekáč namočíme na 10 minut do studené vody, aby nasákl vodu. Zelí scedíme, přesypeme na dno pekáče, poklademe kousky ananasu a podlijeme vínem. Maso okořeníme a položíme na zelí, poklademe plátky anglické slaniny a přiklopíme poklicí.
2
V troubě pečeme na nejvyšším stupni asi hodinu. Podáváme s houbovými lívanečky nebo knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    22. 1. 2005 11:41

    Římský pekáč je pekáč z pálené hlíny. Jídlo připravovaném v římském hrnci se nemusí míchat, otáčet ani podlévat. Více informací o vaření v římském hrnci najdete v zajímavostech http://recepty.atlas.cz/zajimavost.asp?id_zajimavost=JNMQFSC5

  • Sarka
    Sarka |

    22. 1. 2005 10:37

    co je to rimsky pekas ? Dekuji