• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Papriková zelňačka
Napište svůj komentář k receptu

Papriková zelňačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Papriková zelňačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks kysané zelí Je třeba znát svou správnou značku, ve finiši to usnadní spoustu práce...
    • 6
      ks brambory Větších, ale jak to každý rád
    • 1
      balíček mletá sladká paprika
    • 8
      ks pepř celý
    • 4
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list Větší lupeny, jinak tři :)
    • 2
      lžíce cukr
    • 3
      lžička sůl Odhadem - vařím od oka.
    • 1
      špetka pepř mletý Nebo víc, jak kdo chce, řiďte se tím, co vám chutná
    • 2
      ks klobása Nejlépe Gombasecká... věřte :)
    • 250
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji ve větším hrnci opečeme na kousky rozkrájenou klobásku, až začne pouštět do oleje papriku a začne být "opečená". :) V tomto okamžiku si nechte v rychlovarné konvici vařit cca 1,5 l vody.
2
Pak, až bude výpek z klobás smíchaný s olejem, přihodíme cibulku najemno nakrájenou a smažíme dosklovata. Když je cibulka tak akorát, přilejte na dno hrnce vodu a přidejte bobkový list, nové koření a pepř. Ztlumte a cca 3-4 minuty nechte vyvařit.
3
Posypte paprikou, množství cca 3/4 pytlíku, ale víc neuškodí. Pořádně promíchejte, pozor, paprika má tendenci se připékat, takže míchat. Chvilku povařte.
4
Přihoďte zcezené kysané zelí, důkladně promíchejte, nechte minutku prohřát. Zalijte vodou z konvice, promíchejte a nechte malou chvilku vařit.
5
Přihoďte dvě až tři lžíce cukru (podle kyselosti zelí) - teď radši dvě, dohnat to jde až pak. :)
6
Necháme si vařit dalších 1,5 l vody v konvici.
7
Mezitím přihodíme nadrobno krájené brambory (já vím, vařit brambory v kyselém je zvrácené, ale je to to ono). Dolijeme cca něco přes litr, přiklopíme a vaříme do změknutí brambor.
8
Nyní pomocí cukru/octa/pepře/soli doladíme chuť tam, kam si přejeme. Ale pozor - víc do sladka.
9
Odstavíme z ohně a přidáme velký kelímek kysané smetany a důkladně promícháme.
10
No, a pak nechejte ochutnat přátelům a už se jich nezbavíte. :)
11
Pokud to budete chtít mít hustější, do kroku po zesklovatění cibulky přihoďte trochu hladké mouky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Papriková pasta

Papriková pasta

Papriková směs k těstovinám

Papriková směs k těstovinám

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Polévky Ze zeleniny Uzeniny Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cukr Klobása Kysané zelí Mletá sladká paprika Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
19
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple pie - anglický…
18
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
15
Tom Kha Gai
Tom Kha Gai

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz „Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

„Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Papriková zelňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact