• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Papriková zelňačka
    Napište svůj komentář k receptu

    Papriková zelňačka

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Papriková zelňačka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    6 porce
      • 1
        ks kysané zelí Je třeba znát svou správnou značku, ve finiši to usnadní spoustu práce...
      • 6
        ks brambory Větších, ale jak to každý rád
      • 1
        balíček mletá sladká paprika
      • 8
        ks pepř celý
      • 4
        ks nové koření
      • 2
        ks bobkový list Větší lupeny, jinak tři :)
      • 2
        lžíce cukr
      • 3
        lžička sůl Odhadem - vařím od oka.
      • 1
        špetka pepř mletý Nebo víc, jak kdo chce, řiďte se tím, co vám chutná
      • 2
        ks klobása Nejlépe Gombasecká... věřte :)
      • 250
        ml zakysaná smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Na oleji ve větším hrnci opečeme na kousky rozkrájenou klobásku, až začne pouštět do oleje papriku a začne být "opečená". :) V tomto okamžiku si nechte v rychlovarné konvici vařit cca 1,5 l vody.
    2
    Pak, až bude výpek z klobás smíchaný s olejem, přihodíme cibulku najemno nakrájenou a smažíme dosklovata. Když je cibulka tak akorát, přilejte na dno hrnce vodu a přidejte bobkový list, nové koření a pepř. Ztlumte a cca 3-4 minuty nechte vyvařit.
    3
    Posypte paprikou, množství cca 3/4 pytlíku, ale víc neuškodí. Pořádně promíchejte, pozor, paprika má tendenci se připékat, takže míchat. Chvilku povařte.
    4
    Přihoďte zcezené kysané zelí, důkladně promíchejte, nechte minutku prohřát. Zalijte vodou z konvice, promíchejte a nechte malou chvilku vařit.
    5
    Přihoďte dvě až tři lžíce cukru (podle kyselosti zelí) - teď radši dvě, dohnat to jde až pak. :)
    6
    Necháme si vařit dalších 1,5 l vody v konvici.
    7
    Mezitím přihodíme nadrobno krájené brambory (já vím, vařit brambory v kyselém je zvrácené, ale je to to ono). Dolijeme cca něco přes litr, přiklopíme a vaříme do změknutí brambor.
    8
    Nyní pomocí cukru/octa/pepře/soli doladíme chuť tam, kam si přejeme. Ale pozor - víc do sladka.
    9
    Odstavíme z ohně a přidáme velký kelímek kysané smetany a důkladně promícháme.
    10
    No, a pak nechejte ochutnat přátelům a už se jich nezbavíte. :)
    11
    Pokud to budete chtít mít hustější, do kroku po zesklovatění cibulky přihoďte trochu hladké mouky.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Papriková srdíčka

    Papriková srdíčka

    Papriková frittata

    Papriková frittata

    Papriková krkovička

    Papriková krkovička

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
    Maso Pokrmy Polévky Ze zeleniny Uzeniny Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Vaření Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cukr Klobása Kysané zelí Mletá sladká paprika Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Sumeček

    Sumeček

    Hamburgery original

    Hamburgery original

    Babiččina pomazánka

    Babiččina pomazánka

    Hrnková kávová buchta

    Hrnková kávová buchta

    Sójové kostky s hlívou ústřičnou

    Sójové kostky s hlívou ústřičnou

    Mrkvový dort Pedro

    Mrkvový dort Pedro

    Bramborový chléb

    Bramborový chléb

    Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

    Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

    Čokoládové sušenky

    Čokoládové sušenky

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    45
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    42
    Zapečené brambory s masem a smetanou
    Zapečené brambory s…
    31
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    27
    Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí
    Zapečené těstoviny se…

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    AHA.cz Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Dáma.cz Tyto slavné krásky zkrátily své vlasy na kluka: Jak jim pixie styl prospěl?

    Tyto slavné krásky zkrátily své vlasy na kluka: Jak jim pixie styl prospěl?

    Ženy.cz Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Tak socialistický plán pro důchody jsme ještě neměli!

    Vladimír Pikora: Tak socialistický plán pro důchody jsme ještě neměli!

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    • Recepty.cz
    • Papriková zelňačka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí