Omáčka z králíka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: fofrberuska

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle orestujeme cibulku. Vypneme, přidáme červenou papriku. Přidáme osolené kousky králíka, zalijeme vodou a necháme zavřít. Přidáme bobkový list (2), celý pepř (8), nové koření (8), mrkev. Až je maso měkké, vyžáhneme, do šťávy přidáme rozkvedlané mléko + hladká mouka. Až zavře, přecedíme přes síto, nebo rozmixujeme. Pak přidáme smetanu. Horké rozmícháme, ředíme mlékem. Nakonec dosolíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Habesan
    Habesan |

    22. 11. 2014 06:25

    fajn tip moc dobreee =-O

  • la-papaya
    la-papaya |

    23. 4. 2011 14:16

    jako od babičky...super

  • Markéta Hrdinová
    Markéta Hrdinová |

    26. 11. 2007 18:44

    Omáčka podle receptu byla vynikající, moc nám chutnala. díky za recept

  • Monika M.
    Monika M. |

    14. 6. 2007 15:57

    jo ok jen mi nesedí to slovo vyžáhneme??

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    14. 6. 2007 10:57

    Opraven byl pouze název "máčka". Jinak je recept totžný s originálem, který jste zaslala. Nazev: Máčka z králíka Ingredience: Naporcovaný králík, sůl, cibulka, sádlo, sladká červená paprika, bobkový list, celý pepř, nové koření, mrkev, mléko, hladká mouka, smetana Postup pripravy: Na sádle orestujeme cibulku. Vypneme, přidáme červenou papriku. Přidáme osolené kousky králíka, zalijeme vodou a necháme zavřít. Přidáme bobkový list (2), celý pepři (8), nové koření (8), mrkev. Až je maso měkké, vyžáhneme, do šťávy přidáme rozkvedlané mléko+hladká mouka. Až zavře, přecedíme přes síto, nebo rozmixujeme. Pak přidáme smetanu. Horké rozmícháme, ředíme mlékem. Nakonec dosolíme.

  • Monika M.
    Monika M. |

    14. 6. 2007 10:48

    já se moc omlouvám, ale to musel někdo upravit :(, protože to není to, co jsem sem psala já.

  • Lusinda
    Lusinda |

    11. 6. 2007 16:09

    Hodně zajímavý popis přípravy pokrmu:))))

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    11. 6. 2007 15:34

    Recept moc dobrý, na Labužníku jsi fofrberuška, tady jsi Monika, ale to nevadí. Škoda, že jsi to nenapsala v hovorové hanáčtině.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    11. 6. 2007 10:37

    Tak z tohoto receptu nejsem moc moudrá a myslím si, že kuchařka začátečnice by si s ním vůbec neporadila.