Omáčka z brambor a vajec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg brambory
    • 30
      g tuk
    • 1
      ks cibule
    • 2
      hrst houby čerstvé nebo sušené (nemusí být)
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • tymián
    • sůl
    • 0,5
      l smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 8
      ks vejce 4-8
    • kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V troše vody povaříme koření. Na tuku zpěníme drobně rozsekanou cibulku, osmahneme houby, přidáme na čtvrtky pokrájené brambory, přecedíme na ně vývar z koření, dolijeme vodou tak, aby byly brambory potopené, osolíme a vaříme.
2
Když jsou brambory poloměkké, vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a dovaříme.
3
Vejce uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do brambor s omáčkou. Sypeme koprem. Pokrm může být i bez hub.

Komentáře k receptu

  • anoel
    anoel |

    24. 5. 2005 09:53

    to je typická kulajda :-) ale fajná