Omáčka chimmichurri ke grilovanému masu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      balení oregáno čerstvé
    • 25
      g petržel hladkolistá
    • červený vinný ocet dle chuti
    • 1
      lžička chilli
    • 2
      ks citron
    • olivový olej dle potřeby
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve utřeme česnek se solí a bylinky nasekáme najemno. Vše pak smícháme spolu s olivovým olejem, citronovou šťávou, trochou nastrouhané citronové kůry, chilli vločkami a vinným octem a důkladně rozmačkáme v hmoždíři.

RADA: Bylinky i z květináče? Jde to

2
Tato jihoamerická salsa by měla být výrazná, ale nepřebíjet chuť masa. Po vyjmutí masa z grilu ho potřeme salsou chimmichurri a necháme pár minut odpočinout. Hotový steak pak jen nařežeme na proužky a posolíme hrubozrnnou solí.

RADA: Omáčky a dipy, které ke grilovanému masu musíte zkusit!

3
(recept dle Marka Pavaly, zakladatele kočovné školy vaření na ohni Fuego)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: