Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem, lehce poprášíme moukou a velmi krátce zprudka opečeme na pánvi. Potom dáme do pekáče, položíme na ně... více o Námořnické řízky
Kuřecí řízky velice zlehka naklepeme a nařízneme do nich kapsu, do které dáme kousek nivy a na plátky nakrájené olivy. Spíchneme párátkem a povrch... více o Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s máslem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu, pár snítek natrhaného... více o Kuře a la Jamie Oliver
V misce rozmačkáme tuňáka na menší kousky, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, zakápneme trochou oleje, přidáme sůl a tzaziky. Nakonec směs smícháme... více o Těstovinový salát po řecku
Opečeme tresku na másle. Mezitím si připravíme směs z tvarohu, sýra a mléka. Tak, aby vznikla hustá směs. Rybu potřeme připravenou směsí, aby nebyla... více o Ryba ála Bílá paní
Uvedené ingredience smíchejte dohromady.... více o Salátový dresing
Uvaříme italské těstoviny. Šunku dáme do rozehřáté trouby - bez oleje. Nastrouháme si sýr, který pak smícháme se šlehačkou. Uvařené těstoviny slijeme ... více o Zapečené těstoviny III.
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi... více o Dukátové buchtičky III.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na... více o Chalupářský špíz
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a promastíme olejem. Na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku, zalijeme smetanou, ochutíme a povaříme s... více o Špenátové těstoviny s omáčkou
Na másle osmahneme na kolečka nakrájenou mrkev, zalijeme vodou a uvaříme. Po dovaření rozmixujeme a ochutíme petrželkou.... více o Mrkvová polévka IV.
Filé omyjeme a povaříme ve slané vodě spolu se zeleninou a bobkovým listem. Odstavíme z ohně a necháme 5 minut přikryté dojít. Před podáváním pokapeme... více o Rybí filé s dušenou zeleninou
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájenou zeleninu, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka. Na talířích zdobíme lžící kysané smetany... více o Baby boršč
Kousky hovězího masa obalíme v mouce a opečeme na oleji. Zalijeme malým množstvím teplé vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Zvlášť orestujeme na... více o Rendlíkové hovězí maso s bramborem
Špagety uvaříme, propláchneme studenou vodou a scedíme. Promícháme je s na kolečka nakrájeným pórkem, rozšlehaným vejcem a solí. Špagety vložíme na... více o Smažené špagety
Rybu očistíme, rozdělíme na porce, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, každou porci zakapeme olejem. Dáme do plochého pekáčku, trochu podlijeme a v... více o Ryba s bylinkami
Čočku a loupaný hrách namočíme společně přes noc do studené vody. Vodu slijeme, luštěniny propláchneme, dáme do 1,2 l vody a vaříme doměkka. Poté... více o Hrstková polévka
Nakrájené maso smícháme s maizenou a necháme odležet. Cibuli, pórek, kapii očistíme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme cibuli, přidáme maso, mletou... více o Kuřecí maso se zeleninou
Rajčata odkrojíme, vydlabeme. Na části oleje osmažíme cibulku, přidáme dužinu z rajčat, rýži a pár lžic vody. Krátce podusíme, přidáme maso, osolíme a... více o Lahodná plněná rajčata
Dobře očištěný a omytý pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a mírně osmahneme na másle. Zeleninu zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme. Pak... více o Jemná polévka
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku, promícháme, přidáme rajský protlak... více o Rajská polévka s květákem
Maso nakrájíme na kostičky, očištěnou kořenovou zeleninu a brambory rovněž. Rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Smícháme, osolíme, posypeme... více o Letní kostičky z králíka
Na kostičky nakrájené brambory uvaříme se solí a kmínem v malém množství vody. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z brambor,... více o Mléčná polévka s brambory
Z masa odřízneme případné kousky tuku, posolíme a lehce dočervena osmahneme společně s rozmarýnem a šalvějí na směsi oleje a másla. Podáváme s dušenou... více o Krůtí plátek
Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrojíme jádřince. Vložíme do kastrolu s trochou vody a mírně rozdusíme. Propasírujeme přes cedník... více o Studená polévka z jablek
Omyté brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Na másle necháme zesklovatět najemno posekanou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájené maso a... více o Zadělávané brambory
Vejce nakrájíme na plátky a pokladame jimi máslem vymazanou zapékací misku. Na ně dáme podušené a nakrájené filé. Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme... více o Rybí nákyp se sýrem
Do litru osolené vody dáme vařit brambor a mrkev. Když je brambor měkký, přidáme ovesné vločky, lžíci oleje a vaříme minutu. Polévku na talíři... více o Vločková polévka
V zeleninovém vývaru vaříme na kostky nakrájenou bramboru. Poté přidáme nastrouhanou mrkev. Necháme přejít varem a přikryté vaříme asi 15 minut.... více o Bramborová mrkvová polévka
Těstoviny uvaříme podle návodu ve větším množství oslené vody, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Drůbeží maso dobře opereme a... více o Mušličková polévka s masem
Kroupy několikrát propláchneme studenou vodou. Scedíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Mrkev a brambory očistíme, omyjeme a... více o Kroupová polévka
Hrášek necháme rozmrazit. Všechnu zeleninu očistíme. Brokolici rozdělíme na růžičky, mrkve nakrájíme na kolečka a pórek na kroužky. Rajčata nařízneme... více o Těstoviny s pestrou zeleninou
Maso uvaříme v osolené vodě do měkka. Měkké maso vyjmeme a do vývaru dáme vařit zeleninu. Vaříme do změknutí.... více o Krůtí polévka
Pórek nakrájený na kolečka, očištěný brambor pokrájený na kostičky vložíme do osolené vroucí vody a přivedeme k varu. Po chvíli přidáme vločky a... více o Dětská pórková polévka
Stehna králíka omyjeme a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Maso vložíme do pekáčku, posypeme drobně nakrájenou... více o Králičí stehna na zelenině
Změklé máslo utřeme se solí do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, cukr, po částech mouku společně s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce.... více o Tvarohové knedlíky 2
Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme... více o Americké KFC kuře
Na nudličky pokrájené zelí podlijeme vodou, přidáme kmín a sůl a dusíme nejprve v otevřené nádobě. V jiné nádobě osmažíme na sádle nakrájenou cibuli,... více o Moravské zelí (4 osoby)
Na nudličky nakrájené kuřecí řízky osolíme, okořeníme, rozmícháme ve vodě škrob a kousky masa zalijeme a promícháme. Necháme marinovat minimálně 30... více o Makarony s kuřecím masem a nivou
Dobře očištěnou, utěrkou osušenou část selátka nasolíme v místech, kde není kůže, trochu pokmínujeme a napichujeme na rožeň. Upevníme grilovacími trny... více o Sele na rožni
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vmícháme kakao a nalijeme na plech, na který jsme dali pečící papír. Dáme do vyhřáté trouby (190-200 °C -... více o Vánek
Do vroucí osolené vody dáme uvařit těstoviny. Mezitím si nakrájíme nadrobno červené zelí a cibulku. Cibulku osmahneme na oleji a přidáme k ní zelí a... více o Zelno-těstovinová zapečenina
Žloutky utřeme s měkkým tvarohem, přidáme krupičku a špetku soli. Tvoříme malé kulaté knedlíky, které vaříme ve vodě asi 8 minut. Omáčka: Solamyl... více o Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Rozpustíme máslo, přidáme cukr, vodu a kakao. Mícháme až se přísady spojí. Odebereme stranou necelý hrneček směsi. Do zbylého základu přidáme... více o Fofr koláč
Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je do pěny. Do utřených žloutků zamícháme mouku a nastrouhaný sýr rozmíchaný v mléce.Z bílků ušleháme tuhý sníh a... více o Smaženky pro dobré přátele
Kuřecí maso nakrájíme na větší nudličky, smícháme s kečupem, hustě prosypeme obojím kořením a dáme na chvíli odležet. Salát natrháme na drobnější... více o Kuřecí salát IX.
Jedním z nejslavnějších jídel vzniklých v Americe je beze sporu kuře smažené po jižansku proslavené jako Kentucky Fried Chicken plukovníkem kentucké... více o Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Předehřejeme si troubu na 205 C (400 F). Opláchneme žampiony, odkrojíme nohy a na drobno nasekáme. Na másle zpěníme šalotku a česnek. Když jsou... více o Plněné žampiony III.
Z kuřátka vyjmeme droby a celé je opláchneme studenou vodou a papírovou utěrkou osušíme. Křidélka uřízneme tak, že ze tří dílů zůstane na prsou pouze... více o Hliněné překvapení podle podle mistra Rebensteiger
Pórek pokrájený na špalíky ovaříme v osolené vodě témeř doměkka. Na plátek šunky položíme plátek sýra a ocezený kousek pórku. Zabalíme a závitek... více o Zapečený pórek