Plněné žampiony III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 16
      ks žampiony středně velké
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce šalotka nasekaná
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks citron šťáva z nich
    • 0,3
      kg mleté maso - vepřové okořeněné - šalvěj, saturejka, muškátový oříšek, zázvor a majoránka
    • 1
      ks vejce
    • 0,3
      šálek šlehačka
    • 1
      lžíce petrželka
    • 0,5
      šálek strouhanka
    • 0,3
      šálek voda
    • 2
      lžíce parmazán
    • 0,5
      lžička paprika - sladká maďarská

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejeme si troubu na 205 C (400 F). Opláchneme žampiony, odkrojíme nohy a na drobno nasekáme. Na másle zpěníme šalotku a česnek. Když jsou šalotky do skleněna (po 3 minutách), nikoliv zlatové, přidáme nasekané nohy z žampionů, šťávu z jednoho citronu a polovinu soli. Smažíme pět minut za stálého máchání. Přidáme mleté vepřové (sausage) a na mírném ohni asi deset minut táhneme za občasného míchání, až se šťáva vysmahne do tuku. Přidáme vejce, smetanu, pažitku a strouhanku, dobře promícháme a odstavíme z ohně. Na menší pánvičce ve vodě, šťávě z druhého citronu a zbytku soli povaříme pod pokličkou kloboučky žampionů dutinou nahoru asi pět minut a slijeme.
2
Houby naskládáme na máslem potřený plech, opět hlavou dolů, do dutiny lžičkou navršíme náplň tak, aby hmota byla rozdělena rovnoměrně. Houby (ne plech) posypeme parmazánem smíchaným s paprikou a zapečeme 5 minut na horní polici v rozpálené troubě.
3
Podáváme jako jednohubky, teplý předkrm, nebo jako přílohu ke stejku

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.