Tvarohové knedlíky 2

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 300
      ml mléko
    • 1
      lžíce cukr
    • 500
      g hrubá mouka
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo utřeme se solí do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, cukr, po částech mouku společně s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce. Vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na díly, z nich utvoříme válečky, hřbetem ruky je zploštíme, rozložíme na ně ovoce a zabalíme. Okraje těsta vytáhneme tak, aby těsto bylo rovnoměrně zataženo, dobře je uzavřeme a zakulatíme. Knedlíky vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme 8-10 minut. Při vaření je nadlehčíme, aby se nepřichytily ke dnu a obrátíme. Hotové knedlíky ihned podáváme. Sypeme strouhaným tvarohem, cukrem, poléváme rozehřátým máslem a pokapeme smetanou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.