Ve vodní lázni metličkou šleháme 3 vejce a 2 žloutky, 2/3 moučkového cukru a vanilkový cukr, dokud hmota nezhoustne. Můžeme použít i ponorný mixér.... více o Oříškový mražený parfait
Kuřata rozčtvrtíme, osolíme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance, smíchané se stejným množstvím strouhaného sýra. Smažíme na oleji. Omáčka: z másla... více o Smažená kuřata po bavorsku
Vymícháme maso s vejcem, protlakem a kořením do hladké hmoty. Nastrouháme nahrubo oloupanou cuketu, přidáme strouhanku, škrob a vše důkladně spojíme.... více o Cuketové karbanátky
Z přísad na palačinky umícháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout (můžeme také použít hotovou směs v prášku). Na větší pánvi upečeme na... více o Diplomatické palačinky
Cuketu oloupeme, podélně rozpůlíme, osolíme a kořením ochutíme ze všech stran. Střed cukety mírně vydloubneme nebo promáčkeneme, potřeme hořčicí,... více o Pečená cuketa se šunkou a fazolkami
Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku a jemně nakrájenou cibuli.... více o Bulharská pomazánka
Mrazený kel trochu podlejeme vriacou vodou a udusíme domäkka. Udusený pomelieme spolu s vareným údeným mäsom a navlhčeným pečivom. Do zmesi pridáme... více o Kelové fašírky
Brokolici nakrájíme i se stonky asi 10 cm dlouhými. Vložíme do vroucí osolené vody a na mírném ohni vaříme 10 až 12 minut. Přecedíme, necháme okapat... více o Zapékaná brokolice III.
Kuřecí maso prořízneme a rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Posolíme a opepříme ( pepře ale spíše méně). Sýr utřeme s protlačeným česnekem a s... více o Kuřecí rolka s česnekem a sýrem
Čtyři větší kuřecí řízky naklepeme, potřeme česnekem, obyčejnou hořčicí, možno potřít i lehce jogurtovým Špakem. Osolíme, přidáme trochu vegety,... více o Pikantný kuřecí závitky se žampióny
Brambory nakrájíme na menší kousky. Můžeme je předvařit (ale nemusíme, v tom případě se doba vaření prodlužuje). Zapékací mísu vymažeme olejem a... více o Zapekané brambory s nivou
Očistené zemiaky postrúhame, primiešame múku, osolíme a vypracujeme cesto. V osolenej vriacej vode vyvaríme halušky (asi 2 minúty), scedíme ich a... více o Furmanské halušky
Nejdříve si nakrájíme maso na kostky a oloupeme cibuli. V kastrolu rozpálíme olej (sádlo) a cibuli na něm osmahneme. Jakmile zesklovatí, přidáme... více o Těstovinové kouzlo
Tvrdý sýr nastrouháme do rozmíchané tatarské omáčky, přidáme vegetu a nakonec nastrouháme i česnek. Všechno spolu promícháme a natíráme na pečivo.... více o Sýrová pomazánka IV
Nakrájanú roštenku naklepeme, osolíme a plníme. Plnka: Šunku zmiešame s varenými zemiakmi na kocky nakrájanými zemiakmi, žĺtkami, smotanou, pridáme... více o Roštenka plnená šunkou
Maso naklepeme a osolíme a nakrájíme na plátky. Na půlku plátku položíme plátek sýra, salámu a kápii a přeložíme. Upevníme párátkem. Takto naplněné... více o Zapečené plněné vepřové maso
Vymiešame maslo a tavené syry. Tvrdý syr vložíme do mikroténového sáčku, zaviažeme a dáme variť do vriacej vody. Uhorky, šunku a vajcia nakrájame na... více o Syrová roláda VIII.
Uvařené fazole, cibuli a česnek rozmixujeme, osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Najemno usekanou petrželku a prášek do pečiva přimícháme do směsi,... více o Fazolové placičky
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned ho rozdělíme na kousky, ze... více o Bramborové lokše s povidlím
Polovinu hlávky zelí opláchneme, nožem do ní vykrojíme otvor a v osolené vařící vodě 5-7 minut povaříme. Vodu scedíme, vnitřek hlávky potřeme chilli... více o Plněná hlávka zelí
Smícháme vločky, mléko, kokos a necháme v troubě vysušit několik hodin. Přimícháme ovoce, čokoládu a oříšky.... více o Domácí műsli
Ušleháme tuhý sníh, po troškách do něj zašleháme cukr a potom lehce vmícháme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče a... více o Piškotové řezy s jogurtovým krémem a kiwi želé
Umleté vločky i s ořechy na pánvi opražíme. Polijeme je horkým mlékem, promícháme s cukrem a rumem. Můžeme je ochutit džemem, jindy přidat kakao.... více o Vločková nádivka
Vločky namočíme na 1-2 hodiny do studeného mléka. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme vločky a vaříme až se mléko odpaří. Poté přidáme... více o Vejce s ovesnými vločkami
V míse rozetřeme droždí s cukrem, lžíci mouky a trochou vlažného mléka. Vločky zalijeme šálkem mléka. K vykynutému kvásku přidáme sůl, žloutky a... více o Lívance s ovesnými vločkami
Vločky na pánvi nasucho opražíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech vešleháme cukr, promícháme s ořechy a vychladlými vločkami. Na vymazaný a... více o Vločkové hrudky
Vločky večer namočíme do studeného mléka. Ráno je prohřejeme, ochutíme cukrem nebo medem a omastíme máslem. Kaši však také můžeme ochucovat ovocným... více o Vločková kaše
Smícháme červenou papriku nakrájenou na malé kostky, kukuřici, hrášek, přidáme najemno nasekaný česnek. Smíchané suroviny nasypeme do vymaštěné... více o Zapekaná kukuřice s paprikou
Šunku, nebo šunkový salám a sýr nakrájíme na čtverečky, shrneme do misky. Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme nožem nebo v kráječi na malé... více o Pomazánka II.
Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky uzeného masa, promícháme vše s kysaným... více o Moravské flíčky
Maso nakrájíme na kousíčky a z prudka osmahneme na pánvi pokapeme sojovou omáčkou a smažíme do zlatova. Potom nakrájený porek a papriku (vše na... více o Kuřecí směs II.
Maso smícháme s vejci, strouhankou, nasekanými rozinkami, nastrouhaným zázvorem, cayenský pepř přidáme, sůl a důkladně propracujeme. Tvarujeme menší... více o Karbanátky s rajčaty a kapary
Na másle a cibuli podusíme namočené nakrájené houby a přidáme očištěné špenátové lístky. Ze žloutku, mléka a mouky připravíme hustší těsto, které... více o Špenátové karbanátky s houbami
Žloutky ušleháme s cukrem, vodou a olejem. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh s přidáním špetky soli... více o Olejová bábovka VI.
do pětilitrové láhve od okurků Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme... více o Utopenci IV.
Bůček vykostíme a pomeleme (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky Osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, sýr... více o Bůčkové řízky
Namočíme žemle do mléka, bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky.... více o Karbanátky
Maso: Umeleme obě masa Nadrobno v robotu se srpovitým nožem nejprve usekáme dva stroužky česneku a pak přidáme půl cibule (sekáme společně) Smícháme... více o Mleté maso s kořeněnou omáčkou
Namočíme žemle do mléka Kapustu uvaříme ve vodě se špetkou sody Kapustu necháme vychladnout Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme... více o Karbanátky s kapustou
Ze zelí odstraníme košťál Listy nakrájíme na čtverečky 1 cm x 1 cm Cibuli najemno nakrájíme (robot se srpovým nožem) Cibuli zpěníme na oleji Přidáme... více o Pečené mleté maso s bílým zelím
Žemle namočíme do mléka Očistíme cibuli, nakrájíme najemno Osmažíme cibuli na oleji dozlatova Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme... více o Sekaná
1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce. 2. Krupky propláchneme, spaříme, scedíme. 3. Vsypeme do vařící, osolené vody, přidáme lžíci oleje. 4. ... více o Smažené krupkové řízky
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme, prolisujeme... více o Špenátové karbanátky III.
Růžici květáku očistíme, v horké vodě opereme, drobně rozsekáme a dáme na omastek do přikryté pánve udusiti. Mléko dáme vařit; když je horké,... více o Květákové krokety III.
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme karbanátky,které pečeme do zlatova.... více o Karbanátky z ovesných vloček II.
Kapustu opereme, na tenké nudličky nakrájenou dáme udusiti za občasného podlévání vodou. Změklou kapustu necháme vychladnouti. Do studené vmícháme... více o Kapustové karbanátky II
Hlávku kapusty zbavíme vrchních, polámaných nebo povadlých listů, opereme ji v horké, čisté vodě, rozkrájíme na tenké nudličky a dáme do horkého... více o Kapustové karbanátky I.
Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř a... více o Svíčková-rychlá
Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a zalijeme 400 ml osolené studené vody. Přivedeme k varu a přikryté 15-20 minut vaříme. Pak hrnec... více o Asijské kuřecí prsty
Maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme kečup, sójovou omáčku, pepř a promícháme. Vymažeme pekáč a postupně v něm navrstvíme suroviny v tomto pořadí:... více o Andělské brambory