Karbanátky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 3
      ks žemle
    • 1,5
      dl mléko
    • česnek hlavička
    • kmín lžička
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka
    • sůl
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočíme žemle do mléka, bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky.
2
Osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, prolisovaný česnek, majoránku a kmín
3
Dobře promícháme, osolíme. Z hmoty vytvoříme váleček (podobný houskovému knedlíku), zabalíme jej do alobalu (mikrotenového sáčku) a necháme přes noc v ledničce. Z válečku krájíme kolečka (podobné knedlíkům), obalíme ve strouhance, smažíme na pánvi asi 3-5 min. po každé straně, olej asi 1 cm (střední plamen) pozn. asi 10 řízků
4
**Přílohy: **
5
- vařené brambory nebo bramborová kaše
6
- hranolky nebo krokety
7
**Doba přípravy: **
8
-směs den předem (asi 30 min.)
9
-smažení 20-40 min.

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    7. 4. 2011 11:07

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    5. 4. 2011 19:44

    Pro děti prosím ne :-)

  • Eda
    Eda |

    29. 3. 2011 22:17

    Olej asi 1 cm !! Moc mi to pomohlo, diky ;-)