Připravíme si hrnec s trochou oleje a necháme zahřát na plotně. Přidáme cibuli nakrájenou na 1/2 kolečka a děláme tak dlouho, dokud cibule není... více o Zapečený špenát s rajčaty
Kondenzované mléko vaříme 1 hodinu. Puding uvaříme v 0,5l mléka. Do šlehače dáme kondenzované mléko a postupně přidáváme vychlazený puding a rum.... více o Baileys IV.
Houby uvaříme v osolené vodě s kmínem. Z másla a mouky uděláme zásmažku, zalejeme smetanou a přidáme k houbám. Krátce povaříme, ochutíme lžičkou octa... více o Hladká Ančka
Naložit ovoce do čaje, dokud směs nezchladne. Předehřát troubu na 160 °C. Vymazat a vyložit pečícím papírem kulatou rozebírací formu o průměru 15 cm.... více o Buchta jeho veličenstva
Zasmažíme si nakrájenou na jemno cibulku, přidáme maso na kostky. Až pustí šťávu zamícháme sladkou a pálivou papriku, pepř a zalejeme vodou (asi 1,5 l... více o Guláš pašeráka Rudly
Krůtí řízky a papriku si nakrájíme na nudličky. Smícháme dohromady rozdrcený stroužek česneku, oloupaný a nastrouhaný zázvor, chilli omáčku, sojovou... více o Marinované krůtí maso
Hlemýždě vhodíme do vařící vody na 10 min. Vyndáme jehlicí z ulit a černé ocásky na hřbetu tělíček odřízneme (jsou to vnitřnosti). Vymneme v soli,... více o Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Lilek nakrájíme na slabé plátky a rajčata na měsíčky. Parmezán si nastrouháme na struhadle. Plátky lilku osmahneme na olivovém oleji. Scedíme a... více o Zapečený lilek s parmezánem
Tělíčka dáme do masového vývaru a ještě 0,5-1 hod. vaříme pro chuť. Vyndáme vychladíme a nasekáme na jemno. Namočené žemle v mléce vymačkáme a... více o Plněné šnečí ulity
Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na... více o Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Hlemýždí tělíčka dáme do osolené vody, přidáme všechny přísady jemně pokrájené a vaříme ještě asi 1 hod. (může být i méně). Po varu je vyjmeme a... více o Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914
Tento recept je z tzv. divokých. Hlemýždě si tímto způsobem připravují italští vinaři. Jedí se tzv. vyprázdnění tj. nechaní bez potravy alespoň týden.... více o Šneci po italsku
Uvařené šneky zabalíme do plátků šunky a napíchneme na malou jehlu (používají se na španělské ptáčky). Z každé strany šunkového závitku dáme 1/2... více o Šneci na jehle
Šneky očistíme a opláchneme ve studené vodě. Dáme vařit dostatečné množství vody, a do vařící se naházíme šneky. Vaříme 10 min. Potom vyjmeme cedníkem... více o Šnek zahradní a jeho úprava
Do čerstvého mléka zamícháme kondenzované mléko,a směs zahřejeme na 80 °C. Počkáme 10 min. a ochladíme ve vodní lázni na teplotu cca 35-40 °C. Po... více o Domácí jogurt II.
Žloutky dám do mixeru, přidám vanilkový cukr + trochu kondenzovaného mléka (asi 3-4 lžíce), mixuji, přilévám opatrně "čůrkem" část svařeného cukru s... více o Vaječňák
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, posolíme a osmahneme na troše oleje. Okořeníme kari kořením. Do zapékací mísy dáme podélně rozříznuté banány, na... více o Kuřecí prsa na banánech
Troubu předehřejeme na 225 °C. Toustové chleby namažeme máslem pak kečupem. Omyjeme rajčata a nakrájíme je na plátky. Na namazané chleby poklademe... více o Výborná blesková pizza
Pomerančovou šťávu ohřejeme, do ní vmícháme lžíci medu. Toto nalijeme do sklenice, dolijeme whisky a přidáme 1 plnou lžíci šlehačky. Posypeme... více o Míchaný nápoj s whisky
Všecko ovoce opláchneme. Nakrájíme na kostičky a smícháme do vetší mísy. Na to nalijeme citronovou šťávu, med a sladkou smetanu. Ochutíme skořicí a... více o Exotický salát
Na pánvi rožškvaříme kostičky slaniny, pokrrájenou cibuli a česnek. Přidáme plátky brambor, posypeme solí a opékáme pod pokličkou asi 10 minut.... více o Španělské brambory
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme sladidlo, žloutky a sypké ingredience. Rozetřeme na menší vymazaný a vysypaný plech do výše zhruba 1 cm (nebo... více o DIA ořechové řezy s kávovým krémem
Dopředu namočenou čočku (nemusí být, jde to v tlakáči) uvaříme do měkka ve vodě a s kostkou slepičího bujónu. Mezitím osmahneme cibulku, kabanos... více o Zapečená čočka bleskovka
Ze všech surovin připravíme těsto - nesmí být lepivé, je lepší tužší. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout asi 20 minut. Pak vyválíme... více o Piadina romagnola
Buřty rozkrojíme na polovic, zeleninu na slabé plátky. Vymažeme pekáč olejem. Na dno pekáče dáme vrstvu nakrájené cibule, oloupané buřty, dále... více o Buřty na pivu III.
Na vále vypracujeme těsto a rozdělíme ho na polovinu. Vyválíme dvě placky. Jednu dáme péct samostatně a na druhou před pečením naneseme ořechovou směs... více o Ořechové řezy s medovou krustou
Uhněteme těsto a rozválíme na placku z které vykrajujeme trojúhelníky. Na ně poklademe náplň a srolujeme do rohlíčků. Dáme na plech vyložený pečícím... více o Rohlíčky z Landstuhlu - slané
Do mísy nakrájíme ledový salát, zrnka hroznů rozpůlíme, vybereme zrníčka, hrušku nakrájíme na menší kousky a zakápneme citronovou šťávou, Nivu... více o Ledový salát
Brambory uvaříme ve slupce, studené najemno nastrouháme, přidáme uzené nakrájené na kostičky, vajíčka a ostatní ingredience. Mléka jen tolik, aby... více o Bramborová paštika
Změklé máslo utřeme s tvarohem, nadrobno nasekanými bylinkami a vegetou. Připravenou pomazánkou potíráme plátky šunky a sýra a střídavě je na sebe... více o Sýrové dortíčky
Na másle necháme dozlatova osmahnout ovesné vločky, zalijeme vodou a přidáme masox, pokrájenou nebo ustrouhanou zeleninu, mírně osolíme, chvilku... více o Vločková polévka se salámem
Sušenky rozdrobíme, přidáme cukr, sušené mléko, vodu a Heru. Uděláme těsto, které necháme cca 1/2 hod. v lednici. Potom z toho uděláme kuličky, které... více o Výborné Raffaelo II.
Všechny inkredience spojíme v hladkou hmotu.Tvoříme kuličky, do kterých dame lískový oříšek a po té obalíme v kokosu.... více o Rafaelo V.
Do 4 l sklenice nakrájíme malé hlávky zelí na čtvrtiny, proložíme nakrájenou cibulí, novým kořením, česnekem a chilli papričkami. Zalijeme osolenou... více o Banátské zelí
Všechno sušené ovoce nakrájíme na malé kostičky, zalejeme whisky a necháme půl hodiny odstát. Potom ho necháme okapat, whisky odložíme. Smícháme mouku... více o Dort se sušeným ovocem
Těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní, stočíme do rolády a nakrájíme na kousky široké asi 4 cm. Uložíme je těsně vedle sebe do vymazaného pekáče... více o Bramboroví šneci
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře. Brambory na jemno nastrouháme, dáme do... více o Kachna plněná brambory
Těstoviny uvaříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme zcezené těstoviny a chvíli opékáme, pak přidáme zeleninu a podravku a opékáme do křupava... více o Rychlé a dobré těstoviny
Na polovině másla osmažíme cibulku. Housku nakrájíme na kostičky a navlhčíme vodou, petrželku nasekáme. Housku vymačkáme a smícháme s masem, cibulkou,... více o Masové kuličky v omáčce z Ikea
Brokolici rozebereme na růžičky dáme do hrnce a zalijeme vodou asi 1 litr, mírně osolíme a vaříme 10 min. Ihned vše rozmixujeme, přidáme mléko asi 2-3... více o Dobrá a rychlá brokolicová polévka
Vypracované těsto vyválíme a přeneseme na vymyštěný plech. Zpola upečeme, natřeme rybízovou zavařeninou a naneseme teplou náplň. Pečeme zvolna při... více o Čokoládové řezy II.
6 celých vajec a mletý cukr šleháme do zhoustnutí a potom přidáme kakao. Dáme na plech s pečícím papírem a upečeme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a... více o Šlehačková roláda II.
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme po chvilce maso a řádně orestujeme. Přihodíme sladkou i pálivou papriku, rozdrcený česnek a... více o Pikantní guláš
Citronát, kůru a rum rozmixujeme. Máslo, cukr a žloutky vymícháme, přidáme mouku s práškem a solí a rozmixovanou směs. Zpracujeme na těsto a 2 hodiny... více o Citronové hvězdičky II.
Bílky ušleháme s cukrem nad párou do zhoustnutí, vmícháme ořechy. Sněhovou masu vložíme do zdobícího sáčku a na vymazaný plech stříkáme kopečky.... více o Ořechové pusinky
Houby povaříme v 1 l osolené vody. Houby scedíme a s kysané zelí umeleme. Zalijeme vodou, v které se houby vařily, přilejeme šťávu z kysaného zelí a... více o Kozárovica
Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí vyložíme dno formy. Lučinu důkladně rozmixujeme s cukrem, citronovou... více o Cheesecake
Troubu předehřejeme na 200 °C. Čokoládu nalámeme na kousky a v misce ji ve vodní lázni rozpustíme. Necháme prochladnout. Máslo s cukrem našleháme do... více o Mramorové kostky
Sypké suroviny smícháme v míse a vysypeme je na pracovní desku. Přidáme nastrouhané máslo, vejce, žloutek, zrnka z vanilkového lusku a nastrouhanou... více o Ořechové košíčky
Uzené maso uvaříme do měkka, jak máme rádi. Z vývaru zcedíme část, která nám stačí na zvolené množství omáčky. Vývar přivedeme k varu a v tom okamžiku... více o Babiččina šafránová omáčka