Šneci po italsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 24
      ks hlemýždi živý, vyprázdnění
    • česnek utřený v soli a olivovém oleji

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tento recept je z tzv. divokých. Hlemýždě si tímto způsobem připravují italští vinaři. Jedí se tzv. vyprázdnění tj. nechaní bez potravy alespoň týden. Živí hlemýždi se pečou na ohni, nebo na roštu na grilování, po upečení se vytáhnou vidličkou z ulity a po omočení v rozetřeném česneku se konzumujíi s vnitřnostmi.
2
Příloha - chléb a Chianti. A i když se to bude zdát odvážné tvrdím, že je to pochoutka. Jedl jsem a mohu doporučit. Vlámové je konzumují s malou obmněnou. Hlemýždě uvaří, a po vytáhnutí z ulity je napíchnou na jehlu. Rožní se bez jakýchkoliv přísad. I v tomto případě se jedná o konzumaci s vnitřnostmi.
3
Když jsem to v Itálii jedl, tak jsem se dozvěděl, že jsou "čuňata", která hlemýždě jedí i nevyprázdněné, a je to též prý pochoutka. No těch lahví vína bylo dost, a tak nevím jestli to nebyla vinařská latina.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.