Buchta jeho veličenstva

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdravy mlsoun

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sušené ovoce fíky,meruňky,švestky
    • pomerančová kůra nakrájené na kousky
    • 120
      ml černý čaj Earl Grey
    • 225
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g hnědý cukr
    • 1
      ks vejce rozšlehané
    • prášek do pečiva 1/2 a ještě trošku
    • sůl špetka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naložit ovoce do čaje, dokud směs nezchladne. Předehřát troubu na 160 °C. Vymazat a vyložit pečícím papírem kulatou rozebírací formu o průměru 15 cm. Mouku přesijeme do misky. V kastrolku rozpustíme máslo, vmícháme cukr. Ovoce scedíme, čaj zachováme. Ovoce rozmícháme v másle a cukru. Do mouky postupně vmícháme směs másla s ovocem a rozšlehané vejce. Přidáme čaj, zdá-li se nám těsto tuhé. Nalijeme do formy, povrch formy přikryjeme pomaštěným pečícím papírem, abychom předešli ztmavnutí povrchu. Pečeme 1 hodinu.
2
Tento recept se skutečně takto jmenuje, plus všechny tituly. Publikoval ho kuchař prince Charlese. Peníze z publikace věnoval na zdravotnickou charitu. Já jsem použila formu s průměrem 19 cm, buchta byla hotová o 10 minut dříve a vysoká tak, jak my jsme u buchet zvyklí. A byla moc dobrá.

Komentáře k receptu

  • Airan
    Airan |

    21. 12. 2005 14:46

    Dekuji moc za vysvetleni, tesim se dalsi recept.

  • Helena
    Helena |

    20. 12. 2005 16:31

    Jeste k te buchte:Delala jsem to z te anglicke mouky,kterou tu mam k disposici,ona vypada jako hladka,ale je umleta tak,ze ma zrnicka ruzne velikosti,takze jde dobre nahoru a pry se tak neseseda, jako natejno umleta.Da se pouzit misto hladke i polohrube mouky.Mozna by stalo za to znovu zvazit mnozstvi prasku do peciva,ale s tim vy uz mate vic skusenosti,nez ja.Co se tyce toho Libanonskeho zavitku,tak si marne lamu hlavu,i kdyz si myslim,ze znam skoro vsechny libanonske sladkoti,nedelam je,ale casto je dostavame.Jen me napada,jestli Vam ti Libanonci nepredlozili Klejcu(nad c je hacek)To je stare cukrovi,ktere se peklo uz ve stare mesopotamii,predchudce vsech rolad.Ted uz se pece jen v Iraku aprave do nej se dava ruzne susene ovoce.Jestli je ono,tak bych se zeptala jedne pani,ktera ho pece.Muze byt take v knize pro pro profesionalni kuchare,kteri ho uz objevili jako histricky nejstarsi cukrovi .Jestli je tono tak to nejak zjistim.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    20. 12. 2005 14:51

    Pani Heleno, nebudete vedet taky z ceho delaji libanonce napln do zavitek - hadam tam marmeladu, med, smes orechu, nebo je to jen susene ovoce s medem, mam za to, ze je tam i maslo, chut je velice lahodna, jemna a hlavne je tam smes koreni na kterou jsem neprisla (mimo skorice a hrebicku) Mnozstvi koreni je tam ale malo, vubec neni vtirave a napln v dusledku voni uzasne.

  • Airan
    Airan |

    20. 12. 2005 13:10

    Dekuji za recept, uz jsem na na buchtu tesila:-))