Banátské zelí

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hlávkové zelí
    • cibule
    • nové koření
    • česnek
    • chilli papričky
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do 4 l sklenice nakrájíme malé hlávky zelí na čtvrtiny, proložíme nakrájenou cibulí, novým kořením, česnekem a chilli papričkami. Zalijeme osolenou převařenou a vystydlou vodou, přikryjeme talířkem a necháme při pokojové teplotě kvasit asi 10 dní.
2
Používá se jako pikantní kyselá příloha k jídlu nebo se polije olivovým olejem a udělá se salát. NEVAŘÍ SE.
3
Tento recept jsem získala od našich krajanů, kteří žijí v Rumunsku v 6 vesnicích u Dunaje v oblasti zvané Banát.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    2. 1. 2006 17:03

    Už jsem to kdysi dávno jedla u švagra, který má rodiče Rumuny a je to fakt dobrota.

  • Airan
    Airan |

    15. 12. 2005 13:39

    Verim, ze to bude moc dobre, navic je tam prirodni kvaseni - to nejzdravejsi co muze byt.