Pískový cukr (dejte ho o něco více, než kdybyste normálně sladili pudink) nasypte do silnostěnného hrnce, pokropte malinko vodou a nechte na mírném... více o Senzační pošušňáníčko
Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájený špenát, rajčata a koření. Po chvilce vsypeme šálek syrové rýže a dusíme. Jídlo by nemělo být... více o Řecký špenát s rýží
Špalíček krůtích prsou rozkrajuji (rozbaluji) postupně kolem dokola tak, aby mi z něho vznikl jeden dlouhý a široký plát. Z tohoto plátu za pomoci... více o Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"
Uvědomila jsem si, že dělám nádivku podle babičky a mámy, a že ji když pro mě je klasická, pro většinu je vlastně asi jiná. **Takže:** smíchám... více o Lehká nádivka (například do kuřete)
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě med nebo máslo, aby se těsto... více o Anglické zázvorové sušenky
Pohanku a kuřecí prsa důkladně rozmixujeme, přidáme máslo, koření, žloutky a promícháme. Poté lehce vmícháme bílky a nalijeme do vymazané a vysypané... více o Pohanková sekaná
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty vytvoříme dva válečky, které při... více o Burizonový chlebíček ze Salka
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme Solamylem, vtlačíme do každého strouhanku, obalíme v rozšlehaných vejcích a v rozpáleném oleji osmažíme po... více o Plátek Mnohachuťák
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Po rozpuštění přidáme mouku, vejce, sůl, olej a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Rozdrobíme... více o Tyropsomo (chléb pečený s balkánem)
Z uvedených přísad umícháme marinádu, do které dáme na kousky nakrájené kachní maso. Necháme přes noc odležet. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájené... více o Dušanova kachna
Zpracujeme hustější hmotu jako na bramboráky. Vylijeme na plech a navrch poklademe pokrájenými paprikami, rajčaty a posypeme sýrem. V zimním období... více o Cmundopizza
Z krájeného toastového chleba odkrojíme kůrky a rozložíme plátky těsně vedle sebe na alobal. Potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky šunky a... více o Toastová roláda
Na másle rozpustíme droždí, do zchladlého vmícháme pomazánkové máslo (mícháme do hladka), přidáme nastrouhaná vajíčka, sůl, pepř, okurky (nebo... více o Drožďová pomazánka Lendys
Salám, sýr a papriku nakrájíme a přidáme ostatní suroviny. Promícháme a necháme odstát v chladničce alespoň 1-2 hodiny. Podáváme s pečivem.... více o Ševcovský salát II.
Rozválíme listové těsto na sílu zhruba 4-5 mm, položíme na plech a potřeme hořčicí (nejlepší je dijonská), posypeme strouhaným sýrem (pořádnou vrstvu)... více o Tarte a la tomate
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté těsto, ze kterého půjdou... více o Smažené noky z bramborové kaše
Uzené žebro dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Přidáme fazole, kuličky koření a bobkový list. Vaříme, až do změknutí. Vyndáme... více o Fazolová uzená omáčka
Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, dáme do trouby a necháme rozpéct, až jsou měkké. Vychladlé rozmixujeme, přidáme zakysané smetany, cukr a vanilkový... více o Nepečené jablečné řezy II.
Suroviny smícháme dohromady a dáme do lednice odežet alespoň na 20 minut. **Můj tip:** přidáním 1 lžičky křenu, 1 lžičky chilli omáčky, 1 stroužku... více o Neutrální pomazánka
**Paprikový krém:** šunku nastrouháme na jemném struhadle a smícháme ji s rostlinným krémem. Přidáme tvaroh, nakrájenou papriku, směs ochutíme... více o Slané krémy do větrníků
Sardinky rozmačkáme vidličkou, přidáme lučinu, cibuli, a sardelovou pastu a dobře promícháme. Krém dle chuti osolíme, opepříme, případně ještě... více o Rybí krém - náplň do malých větrníků
Těsto: do hrnce nalejeme vodu, přivedeme ji k varu, osolíme, přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně přisypeme všechnu mouku, mícháme na mírném... více o Věnečky se žloutkovým krémem
Oloupaná jablka zbavíme jadřinců. Potom je nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Posypeme cukrem, přidáme máslo a opláchnutou skořici. Nalijeme... více o Jablkový koktejl
Maso libové dáme do mrazáku a necháme trochu zamrazit, pak se nám hezky nakrájejí slaboučké až průhledné plátky asi 4x4 cm, ty naložíme do všech... více o Moje čína
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky naplníme touto směsí, zabalíme... více o Palačinky ze zelím a uzeným
Jde v podstatě o klasické řízky. Vtip je v tom, že do strouhanky najemno nastrouháme tvarůžky. Takže maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v... více o Voňavé řízky
Sušenky nalámeme do mísy zalijeme černou kávou a zpracujeme v hmotu snažíme se nechat nějakou súšu větší (při krájení dobře vypadá). Připravíme si... více o Karamelová dobrůtka
Těsto: z přísad uvedených v rozpise připravíme piškotové těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech (27x40 cm) a pečeme v předehřáté troubě.... více o Rumové řezy II.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme s prolisovaným česnekem.... více o Vrstvený masový bochník
Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky (asi 2x2x2 cm). Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, sůl a chilli (pokud... více o Bůček na čínský způsob
Vyšleháme cukr s tukem, po jednom vmícháme vejce, mouku s práškem a tolik minerálky (mléka), abychom dostali rozetíratelné těsto, hustější než... více o Dvojbarevný ovocný koláč
Cibuli nasekáme a osmahneme na oleji. Přidáme utřený česnek. Cukety nakrájíme na kostičky a přihodíme k cibuli. Trochu podlejeme vodou a pod pokličkou... více o Cuketa dušená jako příloha
Do vody dáme vařit kmín, masox a kořenovou zeleninu vaříme cca 20 minut. Připravíme středně tmavou jíšku z másla a hladké mouky, do které nakonec... více o Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem
Cibulku orestujeme na oleji, přidáme špek, klobásu, červenou papriku, sterilovanou řepu, zelí a zalijeme vývarem. Osolíme a přidáme koření. Necháme... více o Polévka z červené řepy
Sýr smícháme s vejcem, škrobem, na kostičky nakrájenými žampiony a šunkou, solí a kořením. Tvarujeme kuličky a smažíme. **Omáčka:** všechny... více o Smažené sýrové koule II.
Maso vařit v nálevu, až je měkké (vyzkoušené mám kuřecí prsa ve vaničce). Nechat 8 hodin odležet, nadrobno nakrájet a smíchat se směsí, vše dobře... více o Rybí salát bez ryb
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme všechny ingredience a zamícháme. Vylejeme na plech vymazaný olejem a pečeme asi 45 minut na... více o Bramborník
Vejce s cukrem vyšlehat do pěny a přidat mouku, práškem do pečiva, kakao. Vlejeme do vytřené a vysypané dortové formy. Upečeme. Po vychladnutí... více o Dort Jadran II.
Nejprve usmažíme filé. Než vychladne, nakrájíme všechnu zeleninu (na proužky). Poté smícháme usmažené filé, nakrájenou zeleninu a přidáme tatarku nebo... více o Jihofrancouzský salát
Troubu předehřejeme na 175 °C. V misce smícháme majonézu, smetanu a tekuté máslo s citronovou šťávou. Tresku položíme na pekáček, okořeníme a osolíme.... více o Treska rychle a jinak
Brokolici uvaříme ne zcela doměkka. Ještě zatepla zlehka pokapeme octem nebo citronovou šťávou a necháme vychladnout. Pak promícháme s majolkou ... více o Jednoduchý brokolicový salát
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme česnek. Po osmahnutí vyklopíme na cibulovo-česnekový základ rajčata, podlijeme červeným vínem a vodou,... více o Rajčatová polévka s vínem
Brambory oloupeme a uvaříme se solí a kmínem do měkka. Cibuli a uzený bok nakrájíme na malinké kostičky, podlejeme lžičkou oleje a hodně na pánvi... více o Jihočeská lepenice
Do většího hrnce dáme vařit brambory v osolené vodě. Mezitím připravíme těstíčko - hrubá mouka, vejce, trochu mléka a trochu prášku do pečiva, osolit ... více o Uhlířina II.
Těsto: olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši - nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí zamícháme 11 vajec. Po... více o Slavnostní věnečky
Umeleme salám a tvarůžky. Rozšleháme lučinu s jogurtem, přidáme salám, tvarůžky, utřený česnek, přidáme chilli a osolíme. Osmažíme na oleji klasicky... více o Ďábelské tvarůžkové topinky
Sušené maso má různé názvy, například "JERKY" a je výborné k posezení s přáteli na výlety apod. Tento recept popisuje výrobu sušeného hovězího masa,... více o Sušené maso
Vepřovou libovou tlačenku nakrájíme na 1 cm silné plátky (nesmí to být černá tlačenka), obalíme v trojobalu a smažíme. Lze potřít česnekem. Po... více o Tajemné řízky
Na dno hrnce dáme anglickou slaninu, na to osolené a opepřené maso, na to na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli, kousek nakrájeného celeru a květáku a... více o Mňamkové ragů
Mléko zahřejeme, přidáme cukr, olej, sůl, kvasnice, žloutky a mouku. Vše mícháme tak dlouho, dokud těsto nezhoustne a nedělá vzduchové bubliny. Dáme... více o Olejové koláčky naší babičky