Lahůdkové tvarůžky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: zrzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka podravka
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      špetka paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do misky nakrájíme na kostičky tvarůžky a cibuli, přidáme ostatní přísady, zamícháme a dáme do šroubovací zavařovací sklenice.
2
V ledničče necháme alespoň 3 dny uležet.
3
Namazané na čerstvém chlebu, pro milovníky tvarglí nemá chybu.

Komentáře k receptu

  • Lenka Oralová
    Lenka Oralová |

    26. 3. 2007 12:52

    Včera jsem ochutnala. Nikdy víc už tento recept neudělám. Vadila mi ta štiplavá chuť na jazyku. Pivní pes, je pivní pes...

  • Květa B.
    Květa B. |

    22. 3. 2007 17:52

    Pokud jste je měla v lednici, tak by tomu nemělo nic být, pouze to společně s tou smetanou pracuje.

  • Pavla
    Pavla |

    22. 3. 2007 14:59

    Včera jsem chtěla tvarůžky po 3-dením odležení ochutnat, ale odradilo mě, že když jsem sklenici odšroubovala, tvarůžky jak zde popisujete vyskočily, ale nevím, jestli to je zkyslé, když je tam ta zakysaná smetana, raději jsem to nejedla.....ale ani zatím vevyhodila.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    8. 3. 2007 18:09

    Tak jako Květě i mě jednou explodovaly tvarůžky zalité pivem. Chuť byla sice skvělá ale půl dne jsem čistila špajz, no a pro tu vůni jsem je měla povolené konzumovat jen na balkóně :o)

  • Květa B.
    Květa B. |

    8. 3. 2007 09:33

    Ono to v té smetaně pracuje.Poprvé se mi to dokonce vydalo do světa.Nechala jsem na lince, v domnění, že se to rychleji proleží a potom jsem to odškrabovala.Ale nic tomu nebylo.S pivem mám taky jeden výborný recept,zkusím ho vyhledat a vložím.

  • Světlana
    Světlana |

    8. 3. 2007 08:00

    ...a zkoušeli jste místo smetany to zalít pivem???...taky výborná mňamka....

  • Lída
    Lída |

    8. 3. 2007 05:54

    Ono je to správně když to potom v té zakysané smetaně mírně"perlí"?Bojím se abych to nemusela vyhodit.V té šlehačce to asi dělat nebude,že?

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    7. 3. 2007 20:18

    Květuš, klidně tam dej místo zakysané smetany normální smetanu na šlehání 33%. Je to jemnější, nenabobtnává to jako se zakysanou. Do sklenice nasyp suroviny volně a zalej tak, aby bylo úplně ponořeno. Smetana po třech dnech ztuhne a všehna ta dobrota se krásně maže na čestvý chlebíček. Mňam!

  • Květa B.
    Květa B. |

    7. 3. 2007 14:14

    Já když potřebuji, aby něco vydrželo uležet 3 dny, udělám v pátek, dám do lednice a odjedu na víkend.Utopence zas dávám na chalupě do sklepa,tam musím lézt po žebříku a navíc tam bydlí i pár pavouků.Takže tam moc nechodím.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    7. 3. 2007 09:18

    Podobný recept tady již je pod názvem Tvarůžky jako lahůdka.Jsou opravdu vynikající,dělávám pravidelně,mám jen problém s uležením:o))