Zeleninový salát s játry

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks salát
    • citronová šťáva
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce vinný ocet
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr
    • 400
      g drůbeží játra
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      ks jablka červené
    • 10
      ks žampiony
    • 2
      lžíce borůvkový kompot

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Salát očistíme a natrháme na kousky. Jablka a žampiony nakrájíme na plátky a pokapeme šťávou. Cibuli nasekáme na jemno a vše přidáme k salátu a jemně promícháme. Játra nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a na másle opečeme. Necháme vychladnout a přidáme k salátu.
2
Na marinádu smícháme ocet, sůl, pepř, cukr a olej. Vmícháme kompot a nalejeme na salát.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    9. 3. 2007 13:23

    Pán Karol, mám veľmi rada šaláty, rada aj experimentujem a miešam podľa okolností ( čo je doma ) aj chuti. Šaláty sú jedlo, ktoré keď sa aj pekne upraví na misu, vyhovie aj gurmánom, a keď sa tam vyskytne mäsíčko, vyzerá to dobre aj na slávnostnej tabuli.

  • Karel Karel
    Karel Karel |

    8. 3. 2007 23:37

    .. nechci se opakovat paní Terezo, ale přijde mi, že máte ne-li stejné, tak aspoň podobné chutě jako já...prostě další mňamka