Čína

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: j.ales

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso a zeleninu nakrájíme na proužky asi 2 cm silné, maso dáme do mísy a osolíme, zakápneme sojovou omáčkou a zamícháme, potom přidáme solamyl a znovu důkladně promícháme, aby se každý kousek masa směsí obalil a necháme chvilku odstát.
2
Nakrájíme cibuli nadrobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět a necháme ji stranou.
3
Do hrnce dáme dva hrnečky rýže, zalijeme třemi hrnečky vody, dáme odměrku soli, malou oloupanou cibuli a hřebíček (6 ks), pro zbarvení rýže můžeme přidat lžičku kari. Dáme vařit a jak se voda vyvaří, dáme na 20 minut odstát.
4
Do uhlíkové nebo teflonové pánve rozpálíme olej a vložíme maso, mícháme, aby se maso nelepilo k sobě.
5
Když je maso orestované a nelepí se, zalijeme ho asi dvěma hrnečky vlažné vody a důkladně promícháme, vznikne sos, který by neměl být moc hustý, ale spíše řidčí, za občasného míchání dusíme pod poklicí. (Pozor na druh masa, kuřecí je brzo). Můžeme dle uvážení přilít vodu, aby sos nehoustl.
6
Když je maso měkké, přidáme masox a rozmícháme jej v celé pánvi, poté přidáme dvě lžíce sojové omáčky a opět zamícháme a nakonec přidáme zeleninu, aby jenom mírně změkla. Pokud je rýže hotova, vyndáme cibuli a hřebíček a můžeme servírovat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ermanaricus
    Ermanaricus |

    28. 4. 2013 16:01

    Měl bych pár drobných úprav, které ještě zlepší už tak dobré jídlo: Sojovka bude s worchesterem K tomu červenou papriku přidáme Můžou být arašídy Ke konci přihodíme mražený hrášek a kukuřici A maso pak hodíme rovnou na tu cibulku, žádné odkládání

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    21. 11. 2012 12:32

    Jenze nas ani tak nezajima nazev, to je spise slovni obrat, tak neslovickarte a kari je tam kdyby jste si to dobre precetl jen v ryzi, jiste proto ze je chutnejsi!

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    5. 8. 2012 12:00

    Moc dobrá čína i bez Kari, sojovky jsem dala o ty dve lzice mene (protoze uz jsem nemela) a nahradila ji jednou kostkou Masoxu. Nic nebylo znat. Cibuli jsem osmahla a dala stranou, pridala jsem ji nakonec se zeleninou... Výborné.

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    5. 8. 2012 11:57

    Opravdu výborné :-)

  • Andrej K.
    Andrej K. |

    13. 1. 2012 19:08

    V zahraničí neexistuje názov jedla "Čína". To je predsa názov štátu, tak isto ako neexistuje názov jedla "Čechy" alebo "Česko". Prečo teda nepoužívate názov tak, ako je to bežné napr. v čínskej restaurácii? Mne to pripadá ponižujúce a teda nevhodné na prípravu a ani na konzumáciu! Čínska kuchyna nepoužíva curry korenie, to je záležitost kuchyne indickej!

  • dnk
    dnk |

    20. 8. 2011 12:52

    *cibuli :-)

  • dnk
    dnk |

    20. 8. 2011 12:50

    Absolutně nechápu ve které fázi mám a kam přidat tu osmaženou, zesklovatělou cibuly?!?!? Mohlo to být lépe rozepsané...

  • mates
    mates |

    8. 1. 2011 12:42

    du na to!

  • ohnoutik
    ohnoutik |

    2. 1. 2011 12:35

    výborné :)

  • andrej pokorny
    andrej pokorny |

    11. 11. 2007 10:45

    eno nuno!

  • Anonym
    Anonym |

    21. 10. 2007 18:38

    Už máme po večeři a bylo to výborné...!!! Teda jestli se smím pochválit... :O)

  • Anonym
    Anonym |

    21. 10. 2007 18:26

    Už máme po večeři a bylo to výborné...!!! Teda jestli se smím pochválit... :O)

  • Laduš
    Laduš |

    18. 8. 2007 08:32

    No zní to skvěle tak uvidíme jdu si koupit maso a sójovou omáčku :o))

  • Roman Pudil
    Roman Pudil |

    5. 8. 2007 07:37

    Skvělá,jen místo vlažné vody jsem tam dal uzený vývar.

  • Roman
    Roman |

    4. 8. 2007 19:27

    Zamlouvá se mi to,tak to zkusím.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 8. 2007 12:01

    výborný!!!!!!

  • jana
    jana |

    27. 7. 2007 17:23

    jdu na to ,tak jem zvědavá???dám vědět

Abecední seznam: