Cookies z ovesných vloček

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 6
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 24 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,8
      lžička jedlá soda
    • 1,5
      šálek hnědý cukr Půllitrové šálky
    • 2
      šálek celozrnná mouka Půllitrové šálky
    • 2
      ks hera
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilka Nebo vanilkový cukr
    • 2
      šálek ovesné vločky Půllitrové šálky
    • 1
      šálek sušené švestky Půllitrový šálek, dobré jsou i sušené datle
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 0,5
      šálek vlašské ořechy Půllitrový šálek, možno i mandle, nebo lískové ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl a odstavte. Ve velké míse smíchejte rozpuštěný tuk (vlažný!), cukr, vejce a vanilku. Postupně přidávejte suché ingredience, dokud se těsto dobře nespojí.
2
Přidejte vločky, čokoládu, švestky a ořechy nasekané na přiměřené kusy. Předehřejte troubu na 175°C. (Potřete tukem pečící papíry). Lžičkou vykrajujte cookies ("bobky" o výšce cca 1 cm a šířce 4 cm) a pokládejte na pečící papír – při upečení zvětší svou plochu zhruba na dvojnásobek! Pečte 15 minut, nebo dokud lehce nezhnědnou.
3
Toto množství ingrediencí vystačí na 96 cookies při ceně kolem 2 kč za jednu. 80% se jich obvykle ztratí do 24 hodin :-)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mája
    Mája |

    11. 9. 2016 13:17

    Cože!!?? 2 kusy Hery?

  • Zee Prime
    Zee Prime |

    17. 11. 2015 16:34

    Nevím, kde se tu ten recept vzal, ale je můj. Bez osobního školení se ještě nikomu nepovedly správně - tajemství je v tom, že je třeba smíchané těsto nechat 2-3 hodiny odležet, aby se vločky nasákly, pak to nebude křupat. Mají být vláčné, nikoli suché. Nejlepší jsou s datlemi a nějakým druhem ořechů - vlašské, svlečené mandle, lískové... Když se udělají správně, tak povrch lehce zkaramelizuje a jsou ještě lepší. Málokdo odolá.

  • claptrap
    claptrap |

    17. 1. 2015 20:12

    Chápu, že někomu nechutnali pokud se držel přesně receptu. Vono mezi " lžičkou " a " lžící " je hezkejch pár géčko rozdíl. Ale zelení už vědí... Dělal jsem je dneska podruhý, většinou dělám klasický, a jestli je ovesná varianta vhledem k něčemu lehčímu neuděláte chybu, když část tuku nahradíte jogurtem a cukru sacharinem. Dělal jsem množství půl kila mouky a -"- vloček,kdy 300 g jogurtu a 5 bobků sladidla mi přidalo ještě 2/3 mouka+vločky. Chuťově stejny, figura děkuje... A zkoušeli jste někdy cookies Piňakoláda? Kokos a ananas? Budete mlaskat ještě v sanitce...

  • Alexandra
    Alexandra |

    20. 1. 2014 11:21

    Jsou výborné, zatím nejlepší ovesné cookies, co jsem pekla. Udělala jsem poloviční množství a stačilo to na 24 velkých sušenek.

  • natalkano
    natalkano |

    2. 10. 2012 12:27

    JÁ nevím ale mně to nechutnalo opravdu vůbec :-(

  • Antalis
    Antalis |

    13. 7. 2012 15:59

    těch 24 kusů co je psáno je hloupost je toho mnohem víc - jen toho těsta je opravdu hodně. musela jsem ho umýchat ve dvou miskách :) já jsem použila celozrnou žitnou mouku, jen 1 hrnek třtinového cukru, 1 šálek rozinek ( neměla jsem švestky) a 1/2 šálku slunečnicových semínek - nemusejí se krájet ;)) a 1 vanilkový cukr a pro vůni asi 1,5 lžičky krájené pomerančové kůry SUŠENKY JSOU VYNIKAJÍCÍ ... zatím je jím horké a trochu se drobí ale myslím že až vychladnou tak budou držet pokupě