Rozprostřeme fólii, kterou potřeme vodou. Na ni roztíráme rozmraženou kuřecí směs na sekanou a to do takové velikosti, jak budeme chtít roládu velkou... více o Roláda z kuřecí sekané
Jemně naklepeme kuřecí prsa asi tak, aby zůstala pěkně vysoká a šťavnatá. Pokud je máte rádi spíše sušší, tak je třeba propíchejte steakovým nožem a... více o Kuřecí steak Feng-Shui
Na oleji osmažíme cibulku, párky, houby a zasypeme červenou paprikou. Přilijeme vodu a přidáme na kousky nalámaný chléb (může být i starší nebo... více o Rychlá chlebová polévka
Zelí nakrájíme nadrobno, osolíme, dáme do vřelé vody a vaříme do změknutí. Mezitím oškrábeme brambory, nakrájíme, osolíme, uvaříme, scedíme,... více o Pepřované zelíčko od babičky
Směs různých druhů mouky, soli a koření zalijeme trochou vody (můžeme přidat olej). Směs protřeseme, aby voda vsákla a necháme cca 10 minut odstát.... více o Chlebová placka snadno a rychle
Ořechy smícháme s cukrem. Listové těsto rozdělíme na 5 stejných částí a každou vyválíme do kruhu podle velikosti dortové formy. Na dno dortové formy... více o Rychlý dort z listového těsta
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku, promícháme. Vsypeme nakrájené brambory,... více o Brambory na paprice jako příloha
Celé vejce třeme s cukrem do pěny, postupně přiléváme vlažné mléko, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Můžeme přidat ovoce či rozinky podle... více o Originální babiččina olejová bábovka
Do hrnce dáme vařit propláchnutou rýži, mírně osolíme, přidáme zeleninu a koření a vaříme tak dlouho, až je rýže měkká. Nakonec dáme máslo a necháme... více o Zeleninová rýže
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky a na másle je trošku osmažíme, osolíme a zalijeme vodou. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, až... více o Smetanová žampiónová polévka
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mouku, pudink a prášek do pečiva. Pečeme na pečicím papíře. Plníme libovolnou náplní.... více o Roláda
Mléko ohřejeme na 30-35 °C, přidáme droždí, sůl, vejce, přepuštěné máslo, prosátou mouku a zaděláme těsto. Těsto necháme kynout 1-1 1/2 hodiny.... více o Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku
Kapie střední velikosti seřízneme ve vzdálenosti 0,5 centimetru od stopky a jádřince odstraníme. Papriky ovaříme v osolené vodu po dobu 1-2 minuty,... více o Nakládané plněné papriky po Ázerbájdžánsku
Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a... více o Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Červené řepy omyjeme a se slupkou uvaříme v osolené vodě. Vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Do mísy dáme nastrouhanou řepu a nakrájenou... více o Salát z červené řepy IV.
Maso nakrájíme na malé kostičky, utřeme česnek a smícháme s ostatními surovinami - směs musí být hodně pikantní, proto se nebojíme přidat koření.... více o Těstovinový salát s masem
Česnek a řepu nakrájíme na jemno. Rozmixujeme s tvarohem, brynzou, v případě potřeby zředíme podmáslím. Posypeme pórkem a kousky Koliby. Varianta:... více o Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Uvaříme halušky dle návodu a dáme stranou. Na oleji (pokud máme sádlíčko, šup tam s ním - tak 1 lžíci), zpěníme cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka,... více o Rychlé olomoucké halušky
Všechny ingredience zpracujeme v těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladničce. Druhý den pak vrstvou těsta plníme dobře vymaštěná a... více o Výborné sváteční košíčky
Jogurty, vejce a koření rozšleháme. Řízky mírně naklepeme, nesolíme a naložíme do připravené směsi. Necháme naložené nejlépe přes noc. Obalujeme pouze... více o Kuřecí řízky v jogurtové marinádě II.
Rozválíme listové těsto na plát, potřeme kečupem. Plátky anglické slaniny opražíme. Na listové těsto klademe šunku, anglickou, posypeme oreganem a... více o Rychlý štrůdl pro mlsouny
Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky, osolíme, opepříme a podle chuti pokapeme citronovou šťávou a lžičkou vyjídáme.... více o Avokádo jen tak pro chuť
Nakrájíme salám, tvrdý sýr, okurku na kostičky, vejce nastrouháme na hrubo, opepříme, osolíme, ocukrujeme a zalejeme bílým jogurtem. Necháme odležet v... více o Perfektní salátek od Kamči
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme podravkou, nastrouhaný sýr... více o Bleskové česnekové špagety
Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme nakrájené uzené maso na kostičky a restujeme na... více o Záhorácké závitky
Sušené houby namočíme v půllitru asi na hodinu do vlažné vody. Rohlíky nakrájíme na slabá kolečka. Nasáklé houby scedíme a nakrájíme na drobnější... více o Hubník pro Rakousko
Uděláme tradiční kvásek. Cukr, žloutky, tuk utřeme do pěny a postupně se přidává mléko, mouka a naposledy kvásek. Trochu osolíme. Důkladně promícháme... více o Mazanec nebo vánočka
Citróny odšťavníme a šťávu uchováme ve SKLENICI! Kůru nastrouháme a přidáme asi 1/4 litru vody. Do této vody dáme i nastrouhaný, odšťavněný grep a... více o Nevařená citrónová šťáva do vody
Povaříme hlavu a ořezy ve vodě- velice krátce (probublat) - a vodu slijeme. Maso bez sádla a kůže obereme a dáme zvlášť. Na sádle orestujeme cibulku a... více o Jinak rybí polévka
Nakrájenou cibuli osmažíme do sklovata na sádle a přidáme na plátky nebo nudličky očištěné slezinky s pepřem, které krátce orestujeme. Posléze... více o Dušené slezinky - omáčka
Zelí nakrájíme na jemné proužky a dáme vařit do osolené vody spolu s asi půl lžičkou kmínu.(Zelí musí být ponořené). Během vaření na sádle orestujeme... více o Budějická obi zelnice
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit do osolené vody (asi 1/2 litru). Během vaření připravíme světlou jíšku. Když je voda asi z poloviny... více o Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev
Trepifajksl, manželky jak známo nemaje, po příchodu do tlamy pekelné s oblibou tuto krmi sobě a Luciferovi chystá: dá vařit vrtule (jež mezi lidem... více o Trepifajkslovy vrtule
Do scezeného tuňáka přidáme nakrájené sterilované okurky, vajíčka, cibuli, majolku nebo tatarku - množství dle chuti. Osolíme a pepřem nešetříme.... více o Tuňákový salát s vejci
Mrkev, naklíčenou nebo namočenou čočku a koření podusíme 10 minut. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, odstavíme. Vyjmeme koření, případně přidáme... více o Červená čočka se sýrem
Vejce, olej, cukr a prášek do pečiva ušleháme, rozdělíme na 3 díly a do každého dílu přidáme pudinkový prášek (vanilka, kakao, jahoda...). Vlijeme do... více o Rychlá bábovka III.
Játra nakrájíme na nudličky, spolu s cibulkou je vložíme na rozpálený olej, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme na nudličky kapii, sůl, pepř a kari.... více o Játra s kapií
Do misky dáme tvaroh, kterým jsme zamíchali, přidáme sůl, prolisovaný česnek a na opravdu miniaturní kousíšky nakrájenou mandarinku (oloupanou). Vše... více o Česneková pomazánka pro labužníky
Na vál prosijeme mouku, nakrájíme tuk, přidáme vejce a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto a ihned pracujeme (nenechává se kynout). Těsto rozdělíme na... více o Tetiny ořechové řezy
Uvařené, vychladlé bramory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hrubou mouku, nakrájené na jemné kostičky uzené maso nebo klobásku, přidáme... více o Bramborové klobásky
Do připravené misky vložíme na malé kousky nakrájená rajčata a šunku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, jogurt a majonézu. Důkladně promícháme,... více o Rajčatový salát s jogurtem
Dáme zpěnit cibulku, když změkne přidáme jitrnice nebo jelita vytlačené ze střívka, orestujeme, přidáme zelí a podusíme. V trošce vody rozmícháme... více o Hnědé zelí
Z hrubé mouky, Hery, práškového cukru, nastrouhaných vařených žloutků, citronové kůry a rumu vypracujeme těsto. Jednu čtvrtinu těsta dáme na 10-15... více o Mňamka
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do sněhu a přidat mouku. Plech... více o Sněhový koláč II.
Nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm, osolíme, a necháme chvíli, aby vytekla voda. Na pánvi rozpustíme olivový olej, přidáme cibuli, rajčata, papriku,... více o Zapečený lilek s fetou
Brambory uvaříme ve slupce. Ještě teplé oloupeme a pokrájíme na menší kostky, osolíme lehce opepříme. Přidáme majolku, máslo, nastrouhaný česnek, nať... více o Teplé majolkové brambory
Utřeme vejce s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo s olejem, mléko a postupně přisypáváme mouku smíchanou s ořechy, skořicí, kypřícím práškem a... více o Mramor řez s hruškou
Tresku osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, potřeme důkladně utvořenou marinádou a necháme v lednici 30 minut uležet. Poté obalíme v... více o Opravdu dobrá ryba
Do pekáče vysypte zeleninu a na ní máslo, tresčí filety posolte, okmínujte a položte na zeleninu, zalijte trochou vody. Přiklopené do trouby na... více o Blesková treska pro začátečníky
Vejce rozklepnu na pánev s rozehřátým olejem. Ochutím solí a vegetou podle potřeby. V podstatě usmažím klasická míchaná vejce. Nechám vychladnout.... více o Fikaná dobrůtka na večer