Bramborové klobásky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vařené brambory
    • vejce
    • hrubá mouka
    • uzené maso nebo klobása
    • muškátový oříšek strouhaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené, vychladlé bramory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hrubou mouku, nakrájené na jemné kostičky uzené maso nebo klobásku, přidáme koření podle chuti a sůl. Ihned z těsta tvoříme válečky, které ohneme do tvaru rohlíčku a smažíme na pánvi na oleji.
2
Tento recept je možný dělat i z bramborového těsta v sáčku, jen místo vody tam přidáme uzenou polévku, ve které jsme uvařili třeba uzená žebra. Jinak všechno zůstává stejné, jenom už se do bramborového těsta nepřidává mouka.
3
Můžeme podávat teplé i studené.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.