• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Dušené slezinky - omáčka
    Napište svůj komentář k receptu

    Dušené slezinky - omáčka

    autor: Václav Froněk
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dušené slezinky - omáčka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        ks vepřové maso slezinky
      • 2
        ks cibule středně velké
      • 1
        hrst hrubá mouka
      • 1
        kostka masox nebo jiný bujon
      • 2
        lžíce sádlo
      • sůl
      • pepř mletý
      • tekuté koření vitana

    Postup přípravy receptu

    1
    Nakrájenou cibuli osmažíme do sklovata na sádle a přidáme na plátky nebo nudličky očištěné slezinky s pepřem, které krátce orestujeme. Posléze zalijeme teplou vodou (množství je dáno množstvím slezinek a požadovaným množstvím omáčky). Přidáme Masox a vaříme asi 20-25 minut. Pak zatrousíme moukou. Kdo si není jistý, může mouku zředit na kašičku a tou zahušťovat do potřebné hustoty.
    2
    Nakonec dochutíme solí a pepřem. Můžeme dochutit tekutým kořením Vitana.
    3
    Podáváme s knedlíkem, rýží, brambory, rohlíkem i chlebem.
    4
    Někdo dává i drcený kmín. Jiný dává smetanu. Slezinky se také dají dát do prejtu, pajšlu a také se přidávají do speciálních gulášů.
    5
    Je to velice dobré a zvláště levné jídlo, se kterým se zapraví jídlo pro dost strávníků.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Dušené zelí

    Dušené zelí

    Dušené hovězí plátky

    Dušené hovězí plátky

    Dušené bílé zelí

    Dušené bílé zelí

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jana
      Jana | 30. 6. 2015 10:45

      Tak játra a nebo slezinky?

    • Romy
      Romy | 8. 2. 2007 21:24

      Slezinky tímto způsobem připravuji také, jsou moc dobré, omáčka je krásně tmavá, nám nejvíce chutnají s rýží. Smetanové omáčky máme rádi, ale tato ze slezinek je chutnější bez smetany.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
    Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrubá mouka Masox Pepř mletý Sádlo Sůl Tekuté koření Vitana Vepřové maso
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pomazánka z krabích tyčinek III.

    Pomazánka z krabích tyčinek III.

    Rybí pomazánka z tuňáka

    Rybí pomazánka z tuňáka

    Šlehačková roláda III.

    Šlehačková roláda III.

    Špagety se šunkou

    Špagety se šunkou

    Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

    Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

    Vynikající kuře na paprice

    Vynikající kuře na paprice

    "Sloppy Joes" - zapečený sendvič

    "Sloppy Joes" - zapečený sendvič

    Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

    Těstovinový salát s tuňákem a…

    Kuře „65“

    Kuře „65“

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    99
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    29
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    28
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    25
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    23
    Jednoduchá koprová omáčka z mléka
    Jednoduchá koprová…

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz 7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    • Recepty.cz
    • Dušené slezinky - omáčka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí