Pepřované zelíčko od babičky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ňulinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bílé zelí 1 menší hlávka
    • 8
      ks brambory
    • mléko
    • špek
    • cibule
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrájíme nadrobno, osolíme, dáme do vřelé vody a vaříme do změknutí.
2
Mezitím oškrábeme brambory, nakrájíme, osolíme, uvaříme, scedíme, rozmačkáme.
3
Uděláme "mišaňáky" tak, že přidáme na rozškvařeném špeku osmaženou cibulku a vřelé mléko.
4
Pořádně rozmícháme s brambory, přidáme scezené zelí a dost pepře.
5
Podáváme s pečeným masem nebo osmaženým párkem, ale je výborné i samotné.

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    25. 7. 2007 17:42

    Výborná příloha, ale i hlavní jídlo. Dnes jsem recept vyzkoušela. Manžel si dal k tomu masíčko a já jsem brambory zapíjela mlékem. Moc jsme si pochutnali. Na uzené prorostlé slanině sem dozlatova usmažila až 2 velké cibule. Cibulku a slaninku, to my můžeme! Dává pokrmu bezvadnou chuť a vůni. Zelíčko v bramborách krásně křupalo. Dávám 1.

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    25. 7. 2007 11:05

    Děkuji,Leni za pochvalu.Jsem z Valašska,takže babičky měly k sobě blízko.Tento recept mi ji vždy připomene, mimo jiného.Byla vynikající kuchařka a hospodyňka.

  • Lenka Kaňová
    Lenka Kaňová |

    25. 7. 2007 05:05

    Vynechala jsem špek, ale i tak bylo pepřované zelíčko s bramborem vynikající. Vzpomněla jsem si, že jsem ho jídávala také u mé babičky na Jižní Moravě. Děkuji za připomenutí chuti mého dětství.

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    26. 2. 2007 10:38

    Recept je přidán k pokrmům ze zeleniny,ale je to spíš příloha k masu.