Hubník pro Rakousko

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené houby namočíme v půllitru asi na hodinu do vlažné vody. Rohlíky nakrájíme na slabá kolečka. Nasáklé houby scedíme a nakrájíme na drobnější kousky a vrátíme do vody, ve které byly máčeny a přilijeme 1/2 litru odraženého mléka. Touto směskou namočíme nakrájené rohlíky a necháme je nasáknout. Nejlépe rukou utvoříme kašovitou hmotu, do které postupně přidáme žloutky, zázvor, kmín a krupičku. Osolíme a opepříme. Vmícháme rozpuštěné sádlo s máslem a opatrně sníh, co zůstal z vajec. Velmi silně vymažeme pekáček (plech) sádlem a a rozprostřeme hmotu. Povrch poklademe kousky sádla a dáme péci do trouby, než je povrch zlatavý (poznáte špejlí propečenost).
2
Podáváme teplé, ale je dobré i studené. Recept byl zaslán do soutěže receptů v Rakousku a vyhrál jednu z věcných cen + finanční odměnu. U nás stále úspěšný a i kamarádi nám jej chválí. Zkuste, není drahý ani moc pracný, ale je celkem rychlý.

Komentáře k receptu

  • Houba
    Houba |

    8. 2. 2007 10:06

    Co je myšleno natlačené sušené houby? Pokud natlačím správně usušené houby, tak vznikne drť.

  • Ivana C.
    Ivana C. |

    7. 2. 2007 09:39

    V postupu přípravy je asi třeba opravit "namočíme nakrájené brambory" na "rohlíky", ne?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: