Na másle zpěníme cibuli, omyjeme a osolíme kousky kuřete. Pod každý kousek kuřete dáme slaninu,přidáme koření, mezi kousky masa 4 lžičky cukru, trochu... více o Zámecké kuře a la holoubě
Fazole uvaříme nemusí být úplně měkké, vaříme pouze ve vodě nijak neochucujeme. Na oleji lehce orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a... více o Výborné fazole
Šlehačku s ostatními přísadami zahřejeme, rozpustíme. Vychladlé dáme do druhého dne do ledničky. Vše ušleháme ve šlehači přidáme 50 g vlahého tuku Iva... více o Nanučky z pařížského krému
Vločky namočíme v mléce (tak, aby neplavaly), přidáme vejce, máslo, ořechy, cukr, mouku - promícháme. Nakonec přidáme rozinky a špetku soli. Vše... více o Ovesné placičky II.
Napařujte, nebo vařte lososa cca 5 minut. Uvařte oloupané brambory, rozšťouchejte je a nechte vychladnout. Z lososa odstraňte kůži, nadrobte ho a... více o Placičky z lososa a brambor
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s džemem zní divně, ale je to vážně... více o "Meruňkové" kuře po anglicku
Salát omyjte a osušte, přidejte na kousky nakrájený pomeranč a nasekané, narychlo pražené ořechy.Smetanu smíchejte s octem, přidejte vetší množství... více o Salát s ořechy a pomerančem
Z vajec, cukru, polohrubé mouky, mléka, oleje a prášku do pečiva uděláme těsto. Jablka oloupeme a nekrájíme na kostičky zalijeme medem a 3/4 medoviny.... více o Medové řezy s kokosem a jablky
Králíka naporcujeme, našpikujeme slaninou. Utřeme česnek se solí a vzniklou pastu vetřeme do králíka. Posypeme sladkou paprikou a lehce bílým pepřem.... více o Králík na hořčici
Maso naklepeme, okořeníme, poklademe plátky sýra a anglické slaniny a stočíme do závitků. V pekáčku na másle lehce orestujeme cibuli, přidáme závitky,... více o Telecí závitky se sýrem
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme paštiku, rozmícháme a necháme trochu orestovat, přidáme vajíčka, mírně osolíme a okořeníme - paštika je slaná i... více o Míchaná vajíčka na paštice
Nakrájíme roštěnky, naklepeme a rozřízneme napůl. Osolíme opepříme a zamotáme páreček. Spíchneme párátkem nebo špejlkou. Na oleji smažíme cibulku, ... více o Hovězí motánky na cibuli
Uvařit játra. Uvařená játra nakrájet na kousíčky. Papriku, cuketu a cibuli nakrájet rovněž na kostky. Na oleji osmahnout cibulku do zlatova, přidat... více o Játrová směs
**Těsto:** jablka oloupejte, zbavte jadřinců, nastrouhejte nahrubo a promíchejte s cukrem. Jablka nechte asi 10 min. odležet, aby pustily šťávu. Poté... více o Obrácený koláč s letními jablky
Nakrájej maso na kousky, přidej sůl, pepř, zázvor, pokrájenou cibulku a česnek. Restuj nejdříve maso na másle nebo oleji, teprve až bude skoro hotové,... více o Babi Pangang - pravá čína
Nudle uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě. Maso nakrájíme na tenké nudličky, pórek na kolečka. Dobře omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky -... více o Čínské nudle s kuřecím masem II.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí prsa na malé kostičky, osolíme,... více o Zapékaná špenátová miska
Oloupeme brambory, osolíme a dáme vařit. Až budou brambory měkké, přídáme masox, 2 lžíce sádla a 4 lžíce pepře. Po chvilce vaření přidáme rozmačkaný... více o Poalkoholická masakr česnečka
Na trošc oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, předem namočenou čočku, gulášovou příchuť (podle vlastní chuti), zalijeme vodou a... více o Čočková polévka s párkem
Z vajec, cukru, vlaž.vody, oleje, mouky, kakaa a práš. do peč. vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct. Poté necháme... více o Borůvková buchta
Žloutky třeme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme tuhý sníh, mouku prosejeme alespoň 3x, aby byla dobře provzdušněná. Do vymíchaných žloutků opatrně... více o Bábovka jak od paňmámy
Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme kvásek, vejce, vlažné mléko a... více o Perníkové knedlíky
Na pánvičce zpěníme na trošce oleje najemno nakrájenou cibulku, přidáme játra a orestujeme je. Z žampionů vykroutíme nožičky, najemno je nakrájíme a... více o Dušičky na houby
Na polovině oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou brokolici a papriku, rajský protlak a... více o Brokolicová pomazánka II.
Jemně nastrouhaný kokos smícháme s medem a lžičkou citronové štávy, mažeme na plátky vánočky, mazance nebo veky potřené máslem.... více o Kokosová pomazánka
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme přebytečnou vodu a promícháme je... více o Ořechová pomazánka na topinky
Smažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme první část česneku. Přidáme mleté maso, vaříme maso až do měka, přidáváme postupně oboje fazole, pak lečo,... více o Fazole s mletým masem
V míse rozmíchejte mouku s droždím, se solí, s cukrem a máslem. Přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte přikryté kynout asi hodinu. Meruňky... více o Meruňkový koláč se smetanovou peřinou
Papriky a baklažány opečeme. Baklažány dáme celé na plech do trouby a propícháme je špízovou (nebo pletací) jehlou, aby neexpolodovaly. Pak je pečeme... více o Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Do větší mísy dáme mouku, osolíme a přilijeme smíchané mléko, vodu a vejce. Mícháme, až těsto začne dělat bubliny. Housky nakrájíme na kostičky, ... více o Třené houskové knedlíky (nekynuté)
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme šťávou, vymačkanou z citronu a... více o Citronové kuře s hruškou
Žloutky utřeme s pískovým a vanilkovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany a rozvaříme ji. Doplníme zbylou smetanou, přilijeme k žloutkové... více o Čokoládový Baileys
Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Jakmile začne vařit, vsypeme těstoviny a vaříme je podle času, uvedeném na sáčku. Mezitím na plochý talířek... více o Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
Kuřecí maso umyjeme. Ananas oddělíme od nálevu. Ananas společně se sýrem a masem nakrájíme na kostky. Pak vše napichujeme střídavě na špejli, až bude... více o Kuře na špejli
Kolečka cukety nasolíme, necháme odležet, osušíme, namáčíme v těstíčku a osmažíme. Těstíčko připravíme tak, že našleháme osolená vejce, přidáme mouku... více o Smažené cukety v těstíčku
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, přidáme kukuřici bez nálevu a na kostičky nakrájený eidam. Vše promícháme a podáváme. Může být i s pečivem nebo... více o Zeleninová bomba s eidamem
Rajčata nakrájíme kolečka, vložíme na pánvičku s olejem a z obou stram mírně opečeme. Okořeníme oreganem. Vajíčka rozšleháme, osolíme a opepříme,... více o Milánská vajíčka
Suroviny na těsto smíchat, těsto vytlačit na plech a dát ho na půl upéci. Po vyjmutí natřít marmeládou a ořechovou polevou - ušlehat sníh z bílků a... více o Ořechové řezy - Mandl masa
Jablka oloupeme, pokrájíme a povaříme. Přidáme pokrájená rajčata, povaříme a prolisujeme. Přivedeme do varu, přidáme cukr a vaříme 10 minut. Přidáme... více o Falešná meruňková marmeláda
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s trochou cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek... více o Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení
Cuketu a sýr nastrouháme, cibuli a salám nakrájíme na pidi kousky (nebo také nastrouháme), přidáme utřený česnek, vejce, olej a mouku smíchanou s... více o Cukeťák
Cibuli nakrájíme na drobno a podusíme na troše oleje nebo na sádle. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví... více o Plovdivské maso
Všecny suroviny smícháme, rozetřeme na plech, poklademe švestkami, může být i jiné ovoce - dobrý je rybíz. Posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté... více o Bleskový švestkový koláč
Cibuli nakrájíme na drobno a na trošce oleje usmažíme. Rohlík namočíme ve vodě. Maso, strouhaný na hrubším stuhadle sýr, mírně vymačkaný rohlík a vše... více o Císařova pochoutka
Porce ryby zakapat citronem, osolit a nechat 10 minut odležet. Obalit v hladké mouce a opéct na rozehřátém oleji. Maso vyjmout, do výpeku přidat máslo... více o Treska na kari se žampiony
Houby zalijte vodou nejlépe několik hodin předem a pak vařte půl hodiny. Cibulku nasekejte nadrobno, osmažte na oleji, přidejte houby a vývar z hub,... více o Šmakoun s houbovou omáčkou
Medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dáme stranou. Do pánve přidáme máslo až se... více o Vepřové medailonky na medu
Roštěnky nařízneme a naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme citronovou šťávou, olejem a necháme rozležet několik hodin. Zeleninu očistíme a nakrájíme... více o Smetanové roštěnky
Mouku smícháme s práškem do pečiva a 75 g cukru. Přidáme vejce, sůl, smetanu a tvaroh, máslo nakrájené na kousky a vypracujeme těsto. Troubu... více o Jablkový koláč s mandlovou krustou
Jidášovo ucho namočíme na půl hodiny do vody, aby houba nabyla na objemu. Potom ji pokrájíme na menší kousky. V hrnci uvaříme silný vývar z kousků... více o Čínská polévka se skleněnými (rýžovými) nudlemi