• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Firinda
    Napište svůj komentář k receptu

    Firinda

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Firinda
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g mleté maso
      • 2
        ks cibule Velké
      • 2
        ks rajský protlak Velké
      • 250
        g sýr Tvrdého vcelku
      • grilovací koření
      • špagety
      • listové těsto (Raději dvě balení)
      • olej
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Ve vroucí vodě se solí uvaříme špagety - cca jedno balení. Po uvaření je propláchneme ve studené vodě a necháme vystydnout.
    2
    **Maso:** na pánvi spěníme na kostičky nakrájené dvě cibule, přidáme mleté maso, které dochutíme grilovacím kořením. Když je maso hotové, tak přidáme dva rajčatové protlaky - podle chuti, aby se udělala omáčka. Pokud jsou protlaky příliš kyselé, tak dosladíme špetkou cukru, popř. nepoužijeme všechen protlak a nahradíme ho kečupem. Maso v omáčce krátce podusíme a necháme vychladnout.
    3
    Z 3/4 listového těsta vyválíme plát, která vložíme do pekáče tak, aby pokrývalo celý pekáč a na okrajích trošku přesahovalo. Prostě jím pekáč vyplníme. Na listové těsto dáme vrstvu špaget, na ní směs z masa, nastrouhaný sýr a opět vrstvu špaget. Pokud máte pekáč vyšší, můžete udělat více vrstev. Konečná vrstva musí být špagety.
    4
    Ze zbylého listového těsta vyválíme menší plát, který nám bude sloužit jako poklička. Ten položíme na vrchní vrstvu špaget a překryjeme listovým těstem, které nám přesahovalo ze spodní vrstvy tak, abychom celou firingu měli v listovém těstě a neunikaly nám chutě. Pekáč není nutné vymazávat. Pečeme 1,5 hod. v troubě na 150 °C.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kuřecí kapsa First class

    Kuřecí kapsa First class

    Vepřové grilované špízy na Firewire

    Vepřové grilované špízy na Firewire

    Filé s fazolkami

    Filé s fazolkami

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Tereza J.
      Tereza J. | 16. 1. 2009 17:20

      Renátka, upečie, a v pohode, pretože čokoľvek robíte s lístkovým cestom, musíte to vkladať do horúcej rúry, vyhriatej na plný výkon, a teplotu znížiť až po 10 min. Až potom bude také, aké má byť, chrumkavé a krásne lístkujúce. Viem, o čom hovorím, lístkové cesto používam snáď najčastejčie zo všetkých ciest a na veľmi rôznorodé spôsoby :)))

    • Renata Marková
      Renata Marková | 16. 1. 2009 15:50

      Já si myslím, že za dvacet minut se listové těsto v pekáči pod náplní při 150°C neupeče. Třeba je ta doba a teplota záměrně, aby se omáčka vsákla do špaget a sýr vše spojil...

    • Tereza J.
      Tereza J. | 16. 1. 2009 13:01

      Všetko je tam varené, takže súhlasím, že 1,5 hod je veľa. To lístkové cesto bude aké ? Úplne stačí čas, kedy sa upečie lístkové cesto, cca 20 min.

    • Dana Toušková
      Dana Toušková | 16. 1. 2009 07:45

      Vypadá to velice dobře, ale péct 1,5 hodiny? To se mi zdá na listové těsto trochu moc?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
    Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Chlazení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Grilovací koření Listové těsto Mleté maso Olej Rajský protlak Špagety Sůl Sýr
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Patizony zapečené s hermelínem

    Patizony zapečené s hermelínem

    Jahodové řezy VII.

    Jahodové řezy VII.

    Jahodové pokušení

    Jahodové pokušení

    pomazánka - z krůtího masa

    pomazánka - z krůtího masa

    Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

    Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

    Luxusní punčák

    Luxusní punčák

    Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

    Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

    Kmínové přírodní filety

    Kmínové přírodní filety

    Broskvové (meruňkové) muffiny

    Broskvové (meruňkové) muffiny

    Doporučujeme

    20 minut
    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    34
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    30
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    20
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    19
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"

    Zajímavé články

    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině

    Sledujte nás

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    AHA.cz Deník Aha! 2.3.2021

    Deník Aha! 2.3.2021

    Dáma.cz Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Ženy.cz Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    • Recepty.cz
    • Firinda
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí