Rizoto s tuňákem a kukuřicí

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček rýže nejlépe Parboiled
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě
    • 1
      plechovka kukuřice malá
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce tuk
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Než se uvaří (ale ne rozvaří) rýže, na trošce tuku si osmažíme dozlatova cibulku, kterou těsně před dopečením posypeme troškou mleté papriky. Když je rýže dovařená, smícháme ji s kukuřicí, tuňákem (bez vody) a smaženou cibulkou, přidáme špetku pepře a soli.
2
Je to vynikající, rychlé, levné a je toho kopa.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzana
    Zuzana |

    22. 5. 2015 13:02

    No já jsem si náramně pochutnala :-) Jen jsem to malinko pozměnila. Místo obyčejné bílé rýže jsem použila rýži pololoupanou, která se sice dýl se vaří a zůstává oproti bílé rýži tvrdší, ale je chuťově výraznější. Na pánvi jsem na olivovém oleji opekla cibulku, česnek a pak jsem to zaprášila tou paprikou. přidala jsem nejen samotnou kukuřici ale směs kukuřice, hrášek a paprika z konzervy a tunáka, malinko jsem to nechala prohřát a pak jsem tam nasypala hotovou rýži. dávala jsem i trošku vegety ale vůbec nebyla potřeba. Po vypnutí plotýnky jsem přidala bohatou hrst čerstvé nasekané bazalky. Vynikající, recept schovávám! <3

  • Martina
    Martina |

    3. 11. 2011 13:45

    Výbornééé......iamííííí 8-)

  • route
    route |

    10. 10. 2010 11:55

    nic extrovního

  • Mari M
    Mari M |

    20. 6. 2009 19:12

    Trošku jsem si to musela přichutit větším množstvím papriky, troškou česneku a na konci troškou vegety ale jinak supr. Dobré lehké jídlo. Díky

  • Mari M
    Mari M |

    20. 6. 2009 19:10

    Dala jsem víc papriky, při smažení cibulky 1 velký stroužek česneku, tuňáka i s vl. šťávou a na konci přichutila vegetou a výsledek je docela dobrý. Nedovedla jsem si představit tuňáka jinak než s těstovinama, ale tato varianta je chuťově zhruba na stejné úrovni a navíc je rýže zdravější. Za recept + málo času + málo špinavého nádobí davám 1. Díky