Drožďová pochoutková pomazánka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule (Kožovité 1. slupky)
    • 52
      g máslo
    • 102
      g měkký salám
    • 108
      g droždí 4 kostky = 84 g
    • 200
      g tavený sýr (Polský Vian)
    • 2
      ks vejce
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku jemně pokrájíme, necháme na 1/2 másla zpěnit, přidáme jemně nakrájený gothaj. Cca 5 minut jemně osmažíme. Přidáme rozdrobené droždí, druhou polovinu másla a přes rozpuštění až po mírném zahuštění přidáme 2 rozmíchaná vejce a stále na mírném ohni mícháme, až do doby, kdy se hmota přestane lepit na nádobu a je kompaktní a lesklá.
2
Přidáme bílý pepř, nastruháme oříšek a dosolíme dle chuti. Vše dáme do mixéru a mixujeme, až je z hmoty pasta. Jelikož vše zpracováváme v teplém stavu a mixováním se směs ještě více zahřeje. Dáme pomazánku do nádoby a necháme vychladit na kuchyňskou teplotu.

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    20. 3. 2011 13:03

    A kdy se tam dává ten sýr?

  • Láďa Dorazin
    Láďa Dorazin |

    26. 1. 2009 18:34

    Není to škoda mixovat? Myslím, že ten salám by tam měl být vidět. Jinak dobrý recept.

  • Blanka Vr.
    Blanka Vr. |

    22. 1. 2009 07:28

    V postupu mi chybí sýr, ten dáme společně s vejci? Prosím o doplnění. Děkuji.