A kila jsou dole!

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • máslo
    • 2
      lžíce mouka
    • 3
      ks mrkev
    • celer
    • petržel
    • vegeta
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V středně velkém hrci rozpustíme máslo, přidáme část nastrouhané kořenové zeleniny (nebo nakrájené na hodně malé kousky) a zaprášíme moukou. Dobře promícháme a zalijeme studenou vodou. Přidáme zbytek zeleniny. Přivedeme k varu, dochutíme a necháme vařit asi 15 minut.
2
Tuhle polévku ráda vařím podle tohoto receptu, nebo do ní přidám hodně květáku a je to květáková polévka. Je lehká, vyniká svou jemnou máslovou chutí a nasládlou chutí mrkve. Je to rychlé, levné, syté a málo kalorické. Vařím si jí, když potřebuju dít pár kilo dolů... A ještě jedna rada, pozor, když přichází k varu, je nutné ztlumit sporák, ráda utíká :-)

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    9. 9. 2015 19:55

    mouka je fakt dietni :-D

  • Tsuzi
    Tsuzi |

    20. 8. 2012 19:27

    Bože můj lidičky, nevařte s vegetou ... O:-)

  • blueberry
    blueberry |

    21. 2. 2011 14:08

    máslo? moouka? ... žádná dietka - jen se to tak tváří. Doporučuji polévku s názvem "rychlá,levná,dietní" ... tam nic takového neni

  • Sofiee
    Sofiee |

    3. 1. 2011 18:46

    Možná by to jen chtělo nějaký inteligentnější název.

  • Lucie Kadlecová
    Lucie Kadlecová |

    19. 9. 2010 10:01

    Díky za super recept. Uvařila jsem si ji včera jen zakladní s mrkví, petrželí a celerem a byla výborná přístě zkusím víc zeleniny. Na závěr jsme si ji posypala pažitkou ale petrželka by se taky hodila. ještě jednou díky za jednoduchý a rychlý recept.

  • Hana Horova
    Hana Horova |

    17. 1. 2010 14:16

    No je to super polévka,přidávám do polévky hrášek nebo kukuřici

  • Andrea Ohlsson
    Andrea Ohlsson |

    9. 7. 2009 14:56

    Ja do takove polevky vubec zasmazku nedelam. Udelam do ni zloutkove noky. Je to daleko lepsi. Vynikne vic chut zeleniny a je to jeste dietnejsi. Ale zeleninu lehce na masle osmahnu, at to pusti trochu barvu.

  • Magda Fridrišková
    Magda Fridrišková |

    8. 2. 2009 08:33

    Já do ní dávám celozrnnou hladkou mouku místo obyčejné, polévka je potom hustší, vydatnější i zdravější.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    1. 2. 2009 18:50

    Doma jí říkáme milionová polévka a místo mouky dávám také krupičku.Je totiž mnoho variant z jaké zeleniny ji zrovna připravíte/kedlubny,porek,brokolice, květák,.../a nikdy nezklame

  • Míša mikklik
    Míša mikklik |

    22. 1. 2009 13:00

    Tuto polévku vařím doma také, je vhodná i pro malé děti ( když vynecháme vegetu ) a ráda do ní dávám místo mouky krupičku, kterou osmahnu na másle společně s nastrouhanou zeleninou. Do polévky přidávám hrášek. Je to levné, rychlé a chutné.