Nadýchaný dezert

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks pomazánkové máslo
    • vanilkový cukr
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • dětské piškoty
    • kakao
    • 2
      kostka lučina
    • instantní káva uvařená
    • hnědý rum nebo Amareto

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smetanu, máslo, Lučinu, cukry a rum vyšleháme do hladka. Nádobu - já používám silikonovou bábovku, kterou vypláchnu studenou vodou a pokud nemáte, vezměte obyčejnou nebo jinou mísu, vyplňte potravinářskou folií a budeme vrstvit: na dno pár piškotů namočených v kávě, na to hotový krém, piškoty, ovoce - můžete, nemusíte, krém a končíme opět vrstvou piškotů. Dáme do lednice ztuhnout - nejlépe do druhého dne, pak opatrně vyklopíme a už servírujeme.

Komentáře k receptu

  • Markéta Slachová
    Markéta Slachová |

    23. 11. 2007 20:23

    Tak jsem to zkusila a je to moc dobré, akorát jsem koupila dvě malé lučiny a měla to být asi ta větší. Byla to na piškotech moc tenká vrstva. A v přípravě se vytratilo to kakao, které je v ingrediencích, tak jsem ho tím posypala.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    2. 6. 2006 16:21

    Ivo, odkad kupujete tiramizu v Anglii? My dame v takovychto lahudkach prednost kvalite nad kvantitou, tudiz ho nejcasteji kupujeme od M&S, tak tam to rozhodne za libru neni:o]

  • Iva Bednarova
    Iva Bednarova |

    2. 6. 2006 15:31

    jojo,asi to bude drahe,ja ted koupila tady v Anglii tiramizu po kreym se muzu utlouct,a bylo levny,velikost nanukace jen za asi sedesat korun v prepoctu,rozhodne se s tim nebudu patlat doma,vzdycky kdyz jsem to delala,tak se neco nevudarilo,takze penize vysli v nivec.Takze je to urcite vynikajici,ale ja budu radeji dal kupovat hotovy,stejne to doma jim jen ja,protoze je tam alkohol

  • Airan
    Airan |

    1. 6. 2006 18:10

    Souhlasim s Di, lucina ma lepsi, jemnejsi chut nez tvaroh a krem vzdy jen vylepsi - jedinou "vadu na krase" vidim v cene:-)

  • Di
    Di |

    1. 6. 2006 12:52

    Lučina je vlastně jen hutnější a asi ¨tučnější" tvaroh. Pokud dělám tvarohové dorty nebo tiramisu z tvarohu, vždycky ho kombinuju s lučinou.

  • Janina
    Janina |

    1. 6. 2006 12:33

    Je to v podstatě stejné jako Tiramisu po česku,které dělám,má to vždycky velký úspěch,málem se nedostává,všem doporučuji

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    1. 6. 2006 10:26

    Tak jo, ukecela jste me Elo!

  • ELA
    ELA |

    1. 6. 2006 10:16

    proč děsí? další variace na "tiramisu", smetana + pom. máslo + lučina (mascarpone) je naprosto výborná a ověřená kombinace. Vyzkoušejte...

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    1. 6. 2006 10:02

    Z pomazánkového másla už jsem pekla beránka, ale ty Lučiny mě tam děsí.

  • Anonym
    Anonym |

    31. 5. 2006 15:27

    tak trochu tiramisu

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    31. 5. 2006 10:09

    Zase něco nepečeného a asi i moc dobrého..:o))