Mrkvové knedlíky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu mouky a připravíme kvásek, který necháme vykynout. Moukou vysypeme mísu, přidáme kvásek, vejce, sůl a mléko, zaděláme těsto, do kterého zapracujeme předvařenou, na jemné kostičky nakrájenou mrkev a sekanou petrželku. Těsto zaprášíme moukou a necháme v teple vykynout.
2
Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme šišky, které vaříme v osolené vodě 20-25 minut. Během varu knedlíky obracíme. Po vyndání knedlíky vidličkou propícháme a rozkrájíme na plátky. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům s omáčkami.
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Mléko Mrkev Petrželka Polohrubá mouka Sůl

Komentáře k receptu

  • Aleš Polívka
    Aleš Polívka |

    6. 4. 2004 19:13

    U tohoto receptu není napsáno na kolik je porcí.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: