Mořská panna

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Hanka02

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg filé z tresky
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • olej
    • kari
    • pepř mletý
    • sůl
    • 3
      ks paprika (1 zelená, 1 červená, žlutá nebo oranžová)
    • 300
      g mražený hrášek
    • citronová šťáva
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozmražené filety omyjeme a necháme okapat, mezitím nakrájíme cibuli a papriky. Na oleji zpěníme cibuli a prolisovaný česnek, pak vložíme filety a necháme je krátce osmahnout. Osolíme, posypeme kořením a otočíme je. Přidáme papriky a hrášek, opatrně promícháme, přiklopíme a necháme dusit do měkka. Občas šetrně promícháme. Nakonec dochutíme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
2
Jako příloha se nejlépe hodí brambory nebo bramborová kaše.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Marta
    Marta |

    28. 12. 2015 17:48

    je zvlastni jak si lide privlastni recept a ruzne jej upravuji podle sebe,tento recept totiz vznikl v Rybene jeste v byvalem Gotwaldove a s tim co se zde uvadi ma pramalo spolecneho ;) original jsou nalozene kosticky rubiho file v oleji,sul, curi. na dalsi den nebo za hodinku nejdriv si osmahneme cibuli,kolik masa tolik cibule,pridame nalozene file a dochutime peprem curi soli ,dle potreby, jidlo ma byt pikantni. na zaver vmichame par strouzku prolisovaneho cesneku a lzici kecupu,podavame s hranolkami,brambory nebo ryzi ;)