Masovo-rajčatový guláš

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřové maso nebo krůtí ...
    • 300
      g rajčata oloupaná
    • 1
      ks slovenská paprika
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • olej nebo sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce gulášové koření dle chuti, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji (sádle) osmažíme. Přidáme maso, které orestujeme dozlatova, přisypeme gulášové koření dle chuti, česnek, promícháme, podlijeme cca 2 dl vařící vody a necháme za občasného promíchání dusit cca 20 minut.
2
Pak přidáme pokrájená loupaná rajčata(i se šťávou), papriku a dovaříme doměkka, případně podlijeme trochou horké vody. Dochutíme solí a pepřem. Guláš nemusíme nijak zahušťovat, jelikož masa z rajčat nám k zahuštění bohatě postačí, pokud nepřilejeme vody víc, než je nutné.
3
Podáváme s pečivem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Květa Brabcová
    Květa Brabcová |

    19. 1. 2016 10:14

    Výborné. Připravovala jsem z hovězího krku a dále podle receptu.

  • chaler
    chaler |

    25. 1. 2013 14:15

    Přidal sem si tam pálivou papriku a kožení na zvěřinu, mám radši kořeněnější guláše :) Podával jsem s knedlíkem a chutnalo všem :)

  • Martina Tichá
    Martina Tichá |

    30. 11. 2011 14:13

    Přidala jsem kostku cukru, rajčata se mi zdála docela kyselá a manžel kyselé nerad. Zbouchali jsme ho skoro naposezení.

  • baby
    baby |

    22. 7. 2011 06:53

    <:-) Gulášek byl výborný :-P ,papriku příště ochutnám,aby nebyla moc pálivá a když ne,dám jí i víc než jednu.