Masové pirohy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 100
      ml mléko
    • 0,5
      kostka droždí 21g
    • 25
      g hera
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      lžička sůl
  • Náplň
    • 250
      g mleté maso
    • cibule
    • česnek
    • koření dle chuti
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme mouku se solí a vyhloubíme do ní důlek. Do důlku rozdrobíme kvasnice a zalejeme teplým mlékem. Až vzejdou, přidáme vejce a rozpuštěný zchladlý tuk a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme a necháme asi 30 minut kynout.
2
Potom rozválíme na tenko a vykrajujeme kolečka o průměru asi 12 cm. Zbytky těsta zpracujeme rukama a znovu vyválíme. Na každé kolečko položíme lžičku náplně, okraje potřeme vodou, přeložíme napůl a okraje přitiskneme k sobě a ještě stlačíme vidličkou.
3
Klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 10 - 15 minut kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200 °C asi 15 minut.
4
Náplň: Na pánvi osmažíme na oleji nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a smažíme společně za stálého míchání. Osolíme a přidáme koření (mletá paprika, pepř, oregano, kmín - co komu chutná. Osvědčilo se mi použít jakýkoliv druh grilovacího koření). Necháme vychladnout.
5
Z uvedeného množství je 12 pirohů.

Komentáře k receptu

  • Michaela Kuncová
    Michaela Kuncová |

    8. 3. 2010 17:46

    Dobrý podvečer,nechybí tam cukr pro vzejdutí?Děkuji předem za odpověď