• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Masové karbanátky
    Napište svůj komentář k receptu

    Masové karbanátky

    autor: Janinka*
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 5,481
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Masové karbanátky
    Masové karbanátky
    Masové karbanátky
    Masové karbanátky
    Masové karbanátky
    Masové karbanátky
    Masové karbanátky
    Masové karbanátky
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        ks cibule
      • sůl
      • 3
        stroužek česnek
      • hladká mouka + na trojobal
      • 1
        ks vejce
      • majoránka
      • 1
        rohlík
      • 100
        g slanina
      • strouhanka
      • pepř mletý
      • 600
        g mleté maso půl na půl hovězí a vepřové
      • 400
        ml mléko na namáčení rohlíků

    Postup přípravy receptu

    1
    Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté přidáme ke směsi vejce, prolisovaný česnek, pepř, sůl a majoránku dle chuti. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu mouky.
    2
    Tvoříme karbanátky, obalujeme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě tuku.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Dýňovo-masové kari karbanátky

    Dýňovo-masové kari karbanátky

    Masové závitky

    Masové závitky

    Masové měšce

    Masové měšce

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jana
      Jana | 2. 11. 2013 17:05

      Výborný recept, dělám přesně podle toho, jen neobaluju v trojobalu, ale jen ve strouhance a jsou výborné :-)

    • Martin P
      Martin P | 22. 12. 2012 14:26

      super

    • Simča S.
      Simča S. | 7. 8. 2011 16:32

      Jak jsem tu psala už níže - jen místo mouky zahušťuji strouhankou a ostatní dělám podle receptu. Karbanátky dělám spíše menší a smažím klasicky v tuku a pak dám na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

    • Gábina H
      Gábina H | 5. 3. 2009 11:59

      Já teda peču karbanátky a masové kuličky rovnou na teflonovém plechu bez vymazání a tuku se vypeče dost a vysušené nejsou nikdy. Ale karbanátky neobaluji v trojobale.

    • tomáš tomáš
      tomáš tomáš | 25. 2. 2009 16:45

      ....ale o alobalu se pode mnou nikde nepíše, že?:-(Karbanátky jsem dělal z bůčku, hovězího a části vepřového.Taky dělám "spoustu věcí" na pečicím papíru, o tom to, myslím si, není. Ale karbanátky na něm opravdu už nikdy.....

    • Jana T.
      Jana T. | 22. 2. 2009 22:35

      S pečením na pečícím papíru mám nejlepší zkušenosti. Jak píše ilis ilis, záleží na tom, jak a z čeho je připravíme! Doba pečení podle velikosti a výkonu trouby. Místo alobalu, pokud je něco potřeba přikrýt, používám pečící papír, který namočím do teplé vody. Krásně se vytvaruje podle tvaru nádoby. V horké troubě vyschne a dá se odklápět jako poklička.

    • ilis ilis
      ilis ilis | 22. 2. 2009 22:05

      V troubě peču skoro vše na pečícím papíru,mám s ním velmi dobré zkušenosti.Ušetřím si plno práce z drhnutím připečených pekáčů.Ono pane tomáši,také dost záleží,jestli jste karbanátky připravil z libovějšího nebo mastnějšího kusu masa, pak není co řešit ;o). Dobu pečení přizpůsobuji na velikosti karbanátků. 25 minut je málo.Po tuto dobu je nechávám pod alobalem a dalších 15-20 minut dopékám již bez alobalu.Jsou krásně šťavnaté a o něco méně mastné než smažené na tuku...

    • tomáš tomáš
      tomáš tomáš | 22. 2. 2009 13:53

      Kvůli nesmyslu, jakým je doporučení "KARBANÁTKY NA PEČICÍM PAPÍRU", JSEM SE ZAREGISTROVAL. Probůh, nedělejte to. Z karbanátků se stanou sice křupavé, ale i vysušené, seschlé placky. 25 minut při 175 stupních je ta nejstrašnější rada, jakou jsem tady měl zatím možnost číst.

    • Barbora Jermářová
      Barbora Jermářová | 13. 1. 2009 14:34

      Zkusila jsem ty karboše opéci na pečícím papíru a je to mnohem lepší, netopí se to v omastku a jsou krásně křupapé. Místo česneku používám česnekovou pastu je ta pohodlnejší a chutnější

    • jaja 13
      jaja 13 | 20. 12. 2008 04:53

      Vyzkoušejte upéct karbanátky na pečícím papíře v troubě. Jednak ušetříte čas a pak uvidíte, kolit tuku z nich ještě vyteče. Obalené ale i neobalené karbanátky položím na pečící papír na plech a peču při cca 175 stupních asi 25 minut, v polovině pečení obrátím.

    • Ivan Budilovsky
      Ivan Budilovsky | 18. 12. 2008 21:03

      Tak jsem poprve zkusil pridat horcici a nemyslim ze tomuze pokazit. Je to vyborna vec na ptacky i na nalozeni srnciho. Tak jsem zvedav. Misto veproveho Jimmy Dean breakfast sausage a 20 dkg mlete sunky. Muzsky prece vzdycky musi improvisovat! Ted to odpociva aby se to trochu prolezelo.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 7. 2. 2008 20:20

      Pokud potřebuji dohustit, používám strouhanku, ale jinak ta dělím přesně takto a je to MŇÁÁÁÁM!!!

    • Kačaba
      Kačaba | 7. 2. 2008 18:38

      Hmmmmmmm jsou vynikající, já teda všechno rozsekám na robotu i maso, je to paráda bez práce. A ten česnek? Když má člověk domácí, stačí 1 větší a je to až až. A já teda rohlík nedávám a musím říct, že těsto je řidčí, ale obalím ho 1-2x podle potřeby a fakt super. Zkuste uvidíte, jak jsou krásně šťavňaťoučké. Výborné

    • Radka Kmentová
      Radka Kmentová | 25. 11. 2007 18:57

      Tak tyhle jsou super!!! Přidávam ještě malinko víc česneku a lžíci hořčice. Dávám 1!!!

    • patch
      patch | 19. 11. 2006 11:45

      nejlepší jídlo, co znám:)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Karbanátky
    Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Mléko Mleté maso Pepř mletý Rohlík Slanina Strouhanka Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Těstovinový salát s tuňákem

    Těstovinový salát s tuňákem

    Gnocchi se špenátovou omáčkou

    Gnocchi se špenátovou omáčkou

    Jemné kuřecí závitky

    Jemné kuřecí závitky

    Cuketa zapečená s Nivou

    Cuketa zapečená s Nivou

    Mexické fajitas

    Mexické fajitas

    "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

    "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

    Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

    Bezvaječný nepečený mangový…

    Papoušková buchta

    Papoušková buchta

    Grilované brambory s česnekem

    Grilované brambory s česnekem

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    44
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    37
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    35
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    26
    Bramboráky
    Bramboráky
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Buďte hříšně sexy: Svůdné kousky v rudé unosíte nejen na Valentýna!

    Buďte hříšně sexy: Svůdné kousky v rudé unosíte nejen na Valentýna!

    Dáma.cz Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Masová směs s uzeninou a česnekovými výhonky
    Masová směs s uzeninou a česnekovými…
    Masová směs se zázvorem - nakládaná
    Masová směs se zázvorem - nakládaná
    Masová směs z pečícího sáčku
    Masová směs z pečícího sáčku
    Masové kari s kapustičkami
    Masové kari s kapustičkami
    Masové knedlíčky v rajské omáčce
    Masové knedlíčky v rajské omáčce
    Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"
    Masové kostky (nudličky) v paprikovo…
    • Recepty.cz
    • Masové karbanátky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí