Maďarské Geri v alobalu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 2malasisi2

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plátek vepřová kýta
    • 1
      plátek uzené maso
    • 1
      ks čabajská klobása (nožka) - může být i jiná klobása
    • 2
      plátek anglická slanina nebo uzený špek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks zelená paprika
    • 3
      ks brambory 2-3 syrové, nakrájené na hranolky
    • 1
      stroužek česnek
    • rostlinný olej trochu
    • sůl
    • drcený kmín
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      plátek citron
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené!) dáme do misky, zakápneme olejem, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, kmín a vše dobře promícháme.
2
Řízek z kýty naklepeme, okraje nařízneme a na pánví na oleji (sádle) z obou stran necháme zatáhnout, osolíme, posypeme mletou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky, čabajku na kolečka, papriku na proužky.
3
Na alobal dáme hromádku okořeněných brambor a začneme vršit - plátek masa, polovinu koleček cibule, slaniny, čabajky, zelené papriky - plátek uzeného, zbytek cibule, slaniny, čabajek a papriky. Vše můžeme zakápnout ještě trochou oleje. Nahoru položíme plátek citronu.
4
Delší konce alobalu nahoře dobře spojíme, rovněž boky pevně uzavřeme, aby šťáva při pečení nevytékala. Připravený balíček (balíčky) dáme na plech do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 20 min., pak troubu ztlumíme na 150 °C a pečeme celkem asi 1 hodinu. Po upečení položíme balíček přímo na talíř, prořízneme ho křížem a okraje stočíme. Citron odstraníme - servírujeme i s alobalem.
5
Množství jsem napsala pro 1 osobu, ale připravíte si porcí kolik potřebujete, na plech vejdou 4 balíčky. Vypadá to složitě, ale když si vše nakrájíme, jde to rychle. Výhoda je, když čekáme hosty, připravíme si vše předem, pak jen zapneme troubu a jdeme se bavit, trouba dílo dokončí.
6
Tento recept mám od rodilého Maďara a když baštíme, v duchu mu děkujeme za tento recept. Ještě dodávám - hodně cibule a hodně zelené pariky, vše se zpeče na minimum.

Komentáře k receptu

  • recepty 73
    recepty 73 |

    3. 10. 2010 11:03

    Výborné.Citron jsem ale vynechal,ten by u nás neprošel :-).Maso není třeba předsmažit,stačí dát na vymaštěný alobal spolu s bramborem...a hodinka v troubě je dostačující.Jiří

  • Anonym
    Anonym |

    31. 1. 2008 19:04

    Výborné,udělám zase