Luxusní špízy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: nessii

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Špízy
    • 400
      g vepřová panenka
    • 1
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks cuketa mladá
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks červená cibule
    • 200
      g anglická slanina
  • Marináda
    • 3
      lžíce med
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 1
      ks cibule nastrouhaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na velké kostky, promícháme s marinádou a necháme v lednici odležet přes noc. Druhý den napícháme maso na jehlu střídavě s cuketou, šalotkou, cibulkou a na kostky nakrájenou červenou papričkou. Anglická slanina musí být vždy v řadě vedle panenky, aby maso nebylo vysušené. Špízy položíme na plech vymazaný lehce olejem, polejeme částí marinády a pečeme při teplotě 200 °C cca 30 minut. V polovině pečení doporučujeme jehly otočit a zakapat zbytkem marinády.
2
Podáváme například se zapečenými smetanovými brambory.
3
Pro labužníky: špízy můžeme posypat strouhaným chedarem.
4
Pokud marinády nezbyde tolik, koik potřebujeme, přisypeme grilovací koření, lžičku medu a naředíme olejem.

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    19. 1. 2014 08:58

    TAK URCITEEE

  • Vlasta
    Vlasta |

    24. 1. 2012 14:19

    Ještě dodatek: V Ingrediencích není ani cibulka (s natí), jenom cibule a ani červená paprička (feferonka), jenom červená paprika!

  • Vlasta
    Vlasta |

    24. 1. 2012 14:01

    Není třeba dát bacon vedle masa, protože bylo v marinádě a není třeba více nez 10 min. na dohotovení a teplota stačí 180 ºC v předem vyhřáté troubě. Tak bude maso ideálně připravené! Pro labužníky: Cheddar není vhodný na špízy protože je kyselý a po tepelné úpravě ještě víc!