Necháme vzejít kvásek v 6 lžících mléka a 1 lžičce cukru. Rozinky namočíme do rumu či čaje(nic se nestane, když smícháte obojí dohromady), med utřeme s vejci a změkklým máslem. Přidáme do prosáté mouky ze solí, sodou, kakaem a kořením. Přidáme kvásek a postupně přiléváme mléko. Zaděláme hustější lité těsto, které necháme kynout 20 minut.
2
Poté přidáme rozinky a ořechy. Nalijeme do pečlivě vymazané a vysypané formy a necháme dalších 20 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 1 hodinu. Vychladlého beránka potřeme citónovou polevou a dozdobíme dle fantazie. Množství těsta je do velké kameninové formy. Na velikonoce peču i klasického beránka, a vždy se jako první sní tento.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Blanka V.
|13. 4. 2007 13:35
Markéto, je to první recept, který jsem od vás zkusila. Zatím se mi vaše recepty zdály být překombinované a většinou i dost kalorické. Ovšem tento beránek nám moc chutnal, tak se omlouvám a zkusím i jiné recepty. Jen jsem dala prášek do perníku místo koření a trošku to bylo cítit. Ale to je moje chyba, že špatně čtu,pro vás za 1. Je pravda,že to není moc sladké, ale to my naopak rádi .....
Jana
|9. 4. 2007 08:35
Recept jsem vyzkoušela, ale bohužel těsto není moc sladké, takže u rodiny moc velký úspěch nezískalo.
Jana Remková
|19. 3. 2007 17:44
určitě vyzkouším,vypadá to super
Maruš
|19. 3. 2007 11:29
Páni... o velikonoce to vyzkouším,jsem pro každou změnu :-)