Levné a chutné cibulové brambory

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory
    • 200
      g cibule
    • červená paprika
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky (cca 1 cm). Na hrubší kousky nakrájíme také oloupanou cibuli (poměr brambory:cibule cca 4:1)
2
Na větší pánvi rozehřejeme trochu oleje (pokud máte dobrou pánev, lze připravit i bez oleje), nasypeme brambory a cibulku a osolíme a lehce poprášíme červenou paprikou. Je dobré, když je pánev téměř plná. Za občasného až stálého míchání nechte brambory změknout. V plné pánvi se brambory spíše dusí než smaží, což je žádoucí. Brambory odstavte až budete spokojeni s jejich měkostí, nebo opečeností (jak je komu libo - je lepší, když jsou brambory trochu tužší a nevytvoří kaši). Cibulka zesklovatí a společně s brambory vytvoří výbornou hmotu :)
3
Podávejte - dobrou chuť.
4
------------------------
5
**ALTERNATIVY:**
6
Dle chuti a ochoty vložit do receptu další finance můžete recept obohatit o:
7
- na kousky nakrájená uzenina
8
- strouhaný tvrdý sýr
9
- nasekaná čerstvá pažitka
10
- vmíchané vejce
11
atp...
12
Lza také zapéct bez tuku v zakryté zapékací misce, což je také dobré a navíc dietní.
13
------------------------
14
**POZNÁMKA:**
15
Je to jednoduché, ultralevné, rychlé a dobré. Není to moc zdravé, ale na to se nedá stále hledět :) (původní recept mě naučil jeden kamarád z Ukrajiny. Oni to tam jedí s pečivem)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hikari
    Hikari |

    12. 3. 2013 15:39

    výborný kolejní jídlo, je to fakt rychlý (a to mě i rychlý recepty trvaj dlouho) :D a hlavně nezapomenout PŘIDAT ČESNEK! xD

  • Klára K.
    Klára K. |

    6. 2. 2011 22:23

    Recept ešte neschválený, hlavne, že už ocenený