Letní salát s ovčím sýrem

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Propláchnutou rukolu zbavte zbylé vody (třeba v salátové odstředivce), silnější stonky odřízněte. Promíchejte ji s omytými lístky špenátu a bazalky. Piniová jadérka opražte nasucho na pánvi (hlídejte je!). Omytou cuketu podélně rozkrojte a pak nakrájejte na plátky, opláchnutá rajčata na kostičky.
2
Rajčata promíchejte se 2 lžícemi oleje a octa, osolte a opepřete. Sýr rozdělte nebo nakrájejte na kousky a obalte ho plátky šunky. Zbylý olej rozehřejte, osmažte na něm plátky cukety a přidejte je spolu s piniovými jadérky k rajčatům. Šunkové závitky zlehka osmažte v pánvi po cuketách a podávejte k salátu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • karfous
    karfous |

    5. 12. 2014 14:37

    Rozhodně doporučuji jako přílohu k rybě, já zkoušel s pstruhem. Na tomto salátu jsou nejlepší opražené piniové oříšky, které mu dodají opravdu specifickou chuť, jen pozor, rychle se pálí, takže rozehřát pánev s olejem, na minutku a dost :)