kynutý jablkový koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,3
      l mléko
    • 40
      g droždí
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 2,5
      kg jablka
    • 3
      lžíce cukr 2-3
    • 1
      lžíce skořice mletá
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 100
      g rozinky
    • 100
      g mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi 4 lžíce mouky, špetku cukru a necháme na teplém místě. Mouku smícháme s cukrem a solí. Přidáme vejce, máslo a kvásek. Vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout.
2
Po vykynutí ještě jednou těsto prohněteme. Vyválíme plát, položíme na vymaštěný plech a necháme ho asi 10 minut kynout.
3
Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, rozdělíme je na těsto a posypeme skořicí. Mezi ně nasypeme mandlové lupínky a rozinky namočené v rumu. Necháme ještě asi 15 minut kynout a potom pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • baciluskus
    baciluskus |

    16. 11. 2011 19:53

    klasika, ale nemá chybu... ;)