Kyjevský řízek s brokolicovou kaší

moje hodnocení: 0

2.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kuřecí prsa
    • 4
      plátek slanina
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g strouhanka
    • olej na restování
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • citron k podávání
  • ochucené máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,5
      svazek petrželka
    • 0,5
      svazek bazalka
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      ks citronová kůra
    • 100
      g máslo pokojové teploty
  • Brokolicová kaše
    • 800
      g brambory typu C
    • 1
      ks brokolice
    • 50
      g máslo
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve připravte máslo. Nasekejte česnek a bylinky na velmi jemno a spolu s chilli a citronovou kůrou zatřete do másla. Máslo vytvarujte do hranolu a nechte ztuhnout, nejlépe v mrazáku.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Maso očistěte, osolte a opepřete. Ostrým tenkým nožem v něm ze strany vytvořte velkou kapsu. Ochucené máslo pokrájejte na čtvrtiny a každou vložte do jedné kapsy. Prsa obtočte slaninou, abyste kapsy uzavřeli. Řízek obalte nejprve v mouce, poté v rozšlehaném osoleném a opepřeném vejci a nakonec ve strouhance.
3
Troubu rozehřejte na 180 °C. Na pánvi rozpalte olej a řízky na něm opékejte 6 minut z každé strany. Poté je 10 minut dopečte v troubě.
4
Mezitím uvařte oloupané a na kostky nakrájené brambory, asi 15 minut. Brokolici rozeberte na růžičky, vsypte ji do osolené vroucí vody a vařte 5 minut. Slijte a rozmixujte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

5
K uvařeným a slitým bramborám přidejte máslo a rozmačkejte je na hladkou kaši. Nakonec vmíchejte brokolici. Řízky servírujte s kaší a měsíčkem citronu.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.