Květáková polévka III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g květák
    • 1
      lžíce tuk
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pečlivě opláchnutý květák rozebereme na menší růžičky, zalijeme 1-2 litry vody, trochu osolíme a uvaříme doměkka. Pak přidáme jíšku a ještě vaříme. Chceme-li mít polévku jemnou, můžeme uvařený květák před přidáním jíšku prolisovat přes sítko.
2
Dosolíme a případně ještě jinak dokořeníme. Na talíři ještě můžeme přidat jemně nakrájenou petrželovou nať. Místo vody můžeme při přípravě použít také odvar z hovězích kostí.

Komentáře k receptu

  • Helena Stříbrná
    Helena Stříbrná |

    7. 11. 2007 10:54

    Při přípravě květákové polévky postupiji jednodušeji. V hrnci udělám z másla a mouky jíšku, zaliji studenou vodou, osolím, přidám divoké koření / pepř + nové koření + bobkový list /, kostku vývaru a povařím. Potom přidám na růžičky rozebraný květák a uvařím do poloměka. Nakonec dochutím zelenou petrželkou a špetkou kari koření.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    7. 11. 2007 10:01

    Hustota polievky môže byť rôzna, podľa toho dáte množstvo vody. Niekto má rád polievky husté, niekto redšie. Toto by som nekritizovala. Veď si recept prispôsobím podľa vlastnej chuti.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    6. 11. 2007 21:42

    Na takový kousek květáku tolik vody? Běžně dávám 1/2 kg květáku na 1 litr vody a začínám zpěněnou cibulí na másle. Růžičky ponechám, košťál mixuji. Pěkná je v tom na kostky nakrájená půlka mrkev a jak říkáš posypat petrželkou.

  • Di
    Di |

    6. 11. 2007 11:16

    Ještě lepší je vývar z kuřecích kostí.