Kuřecí kousky v bramboráku

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 1
      plechovka nákládané žampiony
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • sádlo
    • 5
      ks bramboráky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky a osmahneme na sádle. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibulku a promícháme než zesklovatí. Přidáme scezené žampiony (nálev nevyhazujeme) a prohřejeme. V žampionovém nálevu rozkvedláme mouku a přidáme do směsi.
2
Chvilku povaříme, osolíme, opepříme, přidáme sojovku. Touto směsí plníme polovinu bramboráku a přehneme. K tomu se hodí různé zeleninové saláty, my nejraději zelný.
3
Recept pochází z jídelníčku jedné hospůdky v Jeseníku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marsi
    marsi |

    9. 5. 2017 11:21

    Bože, vy jste koza. :-D O:-)

  • Vlasta Karabová
    Vlasta Karabová |

    17. 1. 2012 21:48

    Ten nálev (žampiony) je přece čistá chemie. Jak můžete něco takového doporučovat do vaření? I ty žampiony je nutno důkladně opláchnout! V Ingrediencích je "cibule", ale v přípravě "cibulka". To znamená se zelenou natí. Laskavě to upřesněte!

  • Martina Vašková
    Martina Vašková |

    28. 11. 2008 14:24

    Doporučuju, je to fakt dobrota.

  • Marie Lebrušková
    Marie Lebrušková |

    23. 11. 2008 19:45

    Dělala jsem z domácího kuřátka, to je výborné i bez koření a bylo to fakt moc dobré.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    1. 9. 2008 14:05

    Další z vynikajících receptů od Airan, čekal v řadě na vyzkoušení a samosebou nezklamal. Dávám 1.

  • Ita
    Ita |

    9. 6. 2008 11:39

    Opravdu moooooc dobré, dělala jsem z 1 kg kuřecího a málem nám nezbylo na druhý den :-)

  • Standa Jirásek
    Standa Jirásek |

    11. 11. 2007 10:08

    Velmi dobré, ale kuřecí jsem musel okořenit. Použil jsem koření na kuřata a byla to mňamka

  • MY
    MY |

    6. 1. 2007 16:49

    Vyborne, doporucujeme s upriskymi bramboraky:)

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    24. 11. 2005 07:03

    Všem doporučuji, bylo to vynikaící! Fakt super!

  • Airan
    Airan |

    22. 11. 2005 16:42

    DOVOLIM SI DRZE UPOZORNIT NA TEN HOSPODSKY RECEPT, DOPORUCUJI VYZKOUSET, JE TO OPRAVDU MOOOC DOBRY:-))